Hatpontos meccset nyert a VLS

  • VLS Veszprém
  • 2018.03.31
  • 18:03
Balázs Richárd duplájával és Irmes Dávid góljával magabiztosan győzött a veszprémi focicsapat, amely a játék minden elemében a Pénzügyőr fölé tudott kerekedni az NB III Nyugati csoportjának kiesési rangadóján.

Ismét igazi hatpontos mérkőzésen, vérbeli kiesési rangadón lépett pályára a VLS Veszprém csapata, amely a Pénzügyőr csapatát látta vendégül a Wartha Vince utcai stadionban szombat délután. A mieink tizenkilenc kör alatt tizenöt pontot gyűjtöttek, ami az utolsó előtti helyre sorolta őket a fordulót megelőzően. A fővárosi rivális ennél két ponttal tudott többet begyűjteni, ami azt jelentette, hogy győzelme esetén kilépett volna a kiesőzónából a veszprémi focicsapat.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a múlt héten kizárta a Salgótarján csapatát az NB III Keleti csoportjának küzdelmeiből, ami még jól jöhet a VLS Veszprém számára. A kizárás a korábbi évek gyakorlata szerint azt eredményezi, hogy a szezon végén az NB III mindhárom csoportjából csak két csapat esik ki, s megmenekül a három csoport összevetéséből legrosszabb mutatóval rendelkező 14. helyezett együttes.

Már a 22. másodpercben megszerezte a vezetést a VLS Veszprém. Szabó Bence ívelte Balázs Richárd elé a labdát, aki a kapus lábai között a hálóba gurított. Álmodni sem lehetett volna jobb kezdésről (1-0).

Jobban akarta a győzelmet a VLS

4. perc: Az első ígéretes vendég akcióra sem kellett túl sokat várni: Szabó Balázs lőhetett 17 méterről, Kis nyelte le a labdát magabiztosan.

A folytatásban főleg pontrúgásokból forogtak veszélyben a kapuk, a VLS jegyezhetett több ígéretes szögletet, de a vendégeknek is volt veszélyes megmozdulása.

38. perc: Szabó Bence tálalt az ötösön belül Balázs elé, aki hiába volt üresen, a felpattanó labdát már nem tudta tökéletesen a háló felé irányítani. Óriási ziccer maradt ki.

Fordulást követően a veszprémi kapu előtt adódott az első akció, baloldali szabadrúgást követően éppen hogy elkerülte Kis kapuját a játékszer.

Az 54. percben még közelebb állt az egyenlítéshez a Pénzügyőr: Havasi 18 méterről eleresztett lövése a jobb kapufát is súrolva hagyta el a játékteret.

Két perccel később már a megnyugodhattak a bakonyi drukkerek, Szabó Bence remek beadását ugyanis Balázs Richárd a kapuba fejelte megduplázva ezzel az előnyt (2-0). Alig, hogy felocsúdtak a vendégek, kis híján megszületett az újabb VLS gól, Szabó Bence bombázott húsz méterről.

77. perc: Havasi lépett meg lesgyanús szituációban: egy az egyben vezethette Kisre a labdát, még sem tudott élni a lehetőséggel.

86. perc: Gunther beadását Dobsa csúsztatta tovább, Prágai épp, hogy lemaradt róla ziccerben.

Irmes zárta le a mérkőzést a hosszabbításban. Jó húsz méterről eleresztett szabadrúgásával nem tudott mit kezdeni Czuczi (3-0).

Labdarúgó NB III Nyugati csoport, 21. forduló:
VLS Veszprém–Pénzügyőr SE 3-0 (1-0)
Veszprém, Egyetemi Stadion 50 néző. Vezette: Zám, (Rigó, Bőhm).
Veszprém: Kis – Erős, Dobsa, Radványi, Gunther – Köböl, Szabó T. (Vass, 62.), Prágai – Balázs, Bognár (Irmes, 61.), Szabó B. (Kelemen, 71.). Vezetőedző: Vágó Attila.
Pénzügyőr: Czuczi – Csicsvári, Luczek, Besztercei (Feil, 80.), Varga-Sebestyén, Sztrunga, Szigeti (Fekete, 69.), Havasi, Biró (Horváth, 69.), Nagy B., Szabó B. Vezetőedző: Simon Antal.
Gólszerzők: Balázs (1. és 56. perc), Irmes (90.).

Tabella
Férfi labdarúgás, NB III Nyugati csoport, 2017/18
1. Kaposvári Rákóczi FC 70
2. FC Ajka 64
3. Érdi VSE 57
4. Puskás Akadémia FC II. 53
5. III. Ker. TVE 50
6. Tarr Andráshida SC 48
7. Pápai Perutz FC 46
8. BKV Előre 45
9. Csepel FC 42
10. Videoton FC II. 39
11. Dunaharaszti MTK 33
12. Pénzügyőr SE 29
13. THSE-Szabadkikötő 27
14. Csornai SE 26
15. Gyirmót FC Győr II. 23
16. VLS Veszprém 22
utolsó módosítás 2018. június 03. 22:53
tovább »