Nagy csatára számítanak

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2018.03.27
  • 21:59
  • veszpremkosar.hu
Ha a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdázói megfelelően koncentrálnak, kellő agresszivitással és csapatként játszanak március 30-án (péntek, 17 óra) a vendég MTK Törökbálint ellen, megteremthetik maguknak az esélyt a sikerre.

Már csak három forduló van hátra az NB I/B Piros csoport alapszakaszából, és mert az éllovas Oroszlányi SE Lions az előző öt fellépéséből hármat elvesztett (…időrendben a Nagykőrösi Sólymok SE-től, a Tehetséges Fiatalok Basketball Playerstől és a Vasas Akadémiától), az évadban két „zakóval” többet számláló, ám a hajrában nehéz ellenfeleket kapó mieink számára hovatovább belátható közelségbe került az első hely. Persze, ha úgy pattogtattak volna, mint a minap, alighanem mindenki a hátukat nézné, lévén, a legutóbbi csatájuk jelentős részében jó ritmusban és akaratosan játszottak, sokat tettek azért, hogy a Knipl Kft. Bonyhádi KSE idejekorán összeomlott (76-105). A jól védekezett bakonyiak előbb kaptak lábra, majd igazán ráléptek a gázpedálra: kombinatívabb kosárlabdával és remek dobóformával szolgáltak. Hibákra kényszerítették a sereghajtót, előbb tíz-, majd húszpontos előnyt harcoltak ki – vagyis a felek nem voltak egy súlycsoportban. A hazaiak nem találtak fogást az önbizalomtól duzzadt HOYA-mezeseken, akik a lepattanókat hatékonyan gyűjtötték, a második félidő elejére pedig harminc pontra növelték az eltérést. Mivel a pályán macska-egér küzdelem zajlott, a záró felvonásba az is belefért, hogy a két fokozattal visszakapcsolt vendégek az éberségüket, a hatásfokukat és az agresszivitásukat a „sarokba hajították”.

Ismét hazai pályán a Hoya

Ezúttal nehezebb dolguk lesz a – tizenhat győzelemmel és hat vereséggel a második helyen álló – veszprémieknek, hiszen azt az MTK Törökbálintot fogadják a Vetési gimnázium tornatermében, akik tizenkettő–tizenegyes mérleggel a hatodikak. Az ellenfél idegenben ugyan négy–hetes mutatóval bír, de pazar formában vannak: az előző öt csatájukat megnyerték. A Jakab Péter, Boinitzer Dávid, Bihari Máté és Szabó Tibor nevével fémjelzett műhelyt tavaly sem volt könnyű két vállra fektetni, az egyetemisták keményen megdolgoztak a sikerért. Akkor a vetélytárs próbálta megnehezíteni a dolgunkat, ám Körtélyesi Gergelyék jól kezelték a nyomást, a döntő pillanatokban nem remegett meg a kezük (88-95). A párharc eleje arról árulkodott, hogy a klubok nem a masszív hátsó alakzataikkal óhajtják behúzni az élvezetes mérkőzést, ám mikor szorult a hurok, a vendégek tudták, hogy mit kell tenni. Néha túlcifrázták ugyan az akcióikat, de a nagyszünet előtt összekapták magukat és hozták a begyakorolt figuráikat. A veszprémiek a második húsz percben tartották a négy-nyolc pontos vezetésüket, hogy aztán az utolsó negyedben, döntetlen körüli állásról minden kezdődhessen elölről. Eleinte hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, majd a mieink nem engedték ki a kezükből az irányítást, figyelmesebb és magabiztosabb lett a produkciójuk, s visszaverték az offenzívákat.

– Jól ismerjük egymást a leendő ellenfelünkkel, nagy titkaink nincsenek egymással szemben – mondta Mérész Csaba vezetőedző. – Veszélyes társasággal találkozunk, emiatt is, jó lenne ott folytatni, ahol nemrég abbahagytuk. Hazai környezetben viaskodunk, a szurkolóink előtt, minden apróságra oda kell hát figyelnünk. Főként a védekezésre, ugyanis leginkább azzal tudjuk őket nyomás alatt tartani. Fontos lesz, hogy jó döntéseket hozzunk, nem szabad könnyű kosarakat engedni nekik, fel kell vennünk velük a harcot. Így a legjobb volna csapatként és a saját tempónk szerint játszani. Megígérhetem, hogy mindent megteszünk, ami az erőnkből telik. Nagy csatára számítok, sok nézővel – és remélhetőleg hazai diadalt.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 47
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 46
3. Nyíregyháza Blue Sharks 44
4. Tehetséges Fiatalok Basketball 43
5. PVSK-Kronosz Kiadó 41
6. Vasas Akadémia 41
7. Nagykőrösi Sólymok KE 39
8. MEAFC 38
9. MTK Törökbálint 38
10. Budapesti Honvéd SE 37
11. Calle Pubfood Békés 34
12. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 33
13. Bonyhádi KSE 33
14. Vásárhelyi Kosársuli 32
utolsó módosítás 2018. április 17. 13:20
tovább »