A Veszprém edzője a kapitány bástyája lenne

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2018.03.25
  • 14:11
Vége az alapszakasznak, kezdődik a rájátszás – a Veszprém hétfőn a Bőnyt fogadja a futsal NB I-ben. Tatai József és Boromisza Dániel is ott van az új szövetségi kapitány Costa Rica ellen készülő keretében.

A hét elején befejeződött az első osztályú futsal-bajnokság alapszakasza, a Veszprém – hét győzelemmel, három döntetlennel és nyolc verességgel – a hatodik helyen zárt. – Nehéz alapszakaszon vagyunk túl. Hazai pályán jó mérkőzéseket vívtunk, hiányzott azonban a kiegyensúlyozottság, idegenben rengeteg pontot vesztettünk. Úgy látom, összességében reális végeredmény született – értékelt Madarász János, az 1. FCV vezetőedzője a vehirsport.hu érdeklődésére.

Az alapszakasz végén a mezőny ketté vált: a tabella 1., 4., 5., 7. és 9. helyezettje az „A”, a 2.,3., 6., 8. és 10. pedig a „B” jelű csoportba került. Az együttesek bónuszpontokat (6, 4, 3, 2, 1) kaptak az alapszakaszban elért helyezésüknek megfelelően. Mindkét ötösben nyolc-nyolc mérkőzést rendeznek oda-visszavágós alapon, majd következnek a helyosztók. A két csoportelső a bajnoki címért, a másodikak a bronzéremért (s így tovább) küzdenek meg.

Boromiszák hétfőn a Bőnyt fogadják

A bakonyiak tehát a B csoportba kerültek a címvédő Győr, a Haladás, az Aramis és a Bőny társaságában. – Elképesztően kiegyensúlyozott a bajnokság. Bár nehéz lesz, de kötelezőnek tartom, hogy az Aramist és a Bőnyt megelőzzük. A Győr és a Haladás elleni pontszerzés bravúr kategória, hiszen ennek a két gárdának a mienknél erősebb a kerete. Arra készülünk azonban, hogy megmutassuk az oroszlánkörmeinket. Itt már nem lehet mellébeszélni, itt minden pontnak jelentősége lesz. Úgy kell teljesíteni, hogy ne kelljen a találkozók után magyarázkodni – fogalmazott a veszprémi szakember, aki szerint játékosainak gondolkodásban kell előrelépniük. Mint fogalmazott, ha megfelelően készülnek, s folyamatosan koncentrálni tudnak, akkor át tudják lépni a saját határaikat.

A mieink az első körben hétfőn (18.30) az alapszakasz utolsó helyén záró Bőnyt fogadják a Március 15. utcai csarnokban. Éppen azt a gárdát, amelyet két héttel korábban 3-1-re legyőztek. – A Bőny veszélyes csapat, amely remek eredményeket szállított a közelmúltban. Ha mérkőzés közben elkapják a fonalat, borzasztó nehéz helyzetbe tudják hozni az ellenfeleiket. Úgy kerülhetünk lélektani előnybe velük szemben, ha már a meccs elején kíméletlenül értékesítjük a helyzeteinket.

Mint megtudtuk, Boromisza Gábor és Tar Tamás is felépült már a sérülését követően, ám egyikük sincs még százszázalékos állapotban. Madarász János pedig nem kíván felesleges kockázatot vállalni a szerepeltetésükkel, így ezúttal még nem számít a játékukra.

„Erős bástya szeretnék lenni”

A héten óriási elismerés érte a veszprémi futsalklubot, hiszen a férfi válogatott újonnan kinevezett szövetségi kapitánya, Turzó József a Veszprém vezetőedzőjét, a korábbi 128-szoros válogatott Madarász Jánost kérte fel segítőjének.

– Hatalmas megtiszteltetés, szakmailag óriási elismerés számomra, hogy a szövetségi kapitány a jövőben velem szeretne dolgozni. A feladatomat utazásként fogom fel, hiszen a válogatott nem egy örökre szóló munkahely. Minden percét ki kell élvezni a megbízatásnak, s mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy folyamatosan fejlődjünk. Az elsődleges célunk, hogy felsorakozzunk azokhoz a válogatottakhoz – lengyelek, finnek –, amelyek az egyéni képességek terén nem jobbak nálunk – vélekedett Madarász.

Madarász János segíti az új kapitány munkáját

– Turzó Józseffel hasonlóan látjuk a szakmát, a magánéletben pedig barátok vagyunk. Ismerjük egymás gondolatait, s elismerjük egymás munkásságát, de még meg kell tapasztalnunk, hogy milyen a közös munka. Április elején öt napig együtt készül a nemzeti csapat, ami remek alkalom lesz arra, hogy még jobban megismerjük egymást. Erős bástya szeretnék lenni Turzó József mögött, s minden segítséget megadni neki a munkájához. Nekünk is csapatban kell dolgoznunk. Úgy vélem, sok mindent meg fogunk beszélni, de minden téren neki kell majd dönteni.

Válogatottunk kétszer is megmérkőzik Costa Rica legjobbjaival, április 4-én Gyöngyösön, majd egy nappal később a fővárosi Elek Gyula Arénában. A magyar csapatban több újonc is lehetőséget kap, s ott van a keretben az 1. FCV két kiválósága, Tatai József és Boromisza Dániel is.

Tabellák
Futsal NB I, 'B' csoport
1. Rába ETO Győr 22
2. Swietelsky Haladás VSE 19
3. 1. FC Veszprém 9
4. Aramis SE 8
5. Bőny 5
utolsó módosítás 2018. május 17. 22:07
tovább »
Futsal NB I, 2017/18 alapszakasz
1. MVFC Berettyóújfalu 43
2. Rába ETO Győr 38
3. Swietelsky Haladás VSE 35
4. Dunaferr 35
5. Nyírgyulaj KSE 26
6. 1. FC Veszprém 24
7. Ferencvárosi TC 20
8. Aramis SE 14
9. Debreceni Egyetemi AC 12
10. Bőny 12
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:19
tovább »