A Veszprém edzője a kapitány bástyája lenne

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2018.03.25
  • 14:11
Vége az alapszakasznak, kezdődik a rájátszás – a Veszprém hétfőn a Bőnyt fogadja a futsal NB I-ben. Tatai József és Boromisza Dániel is ott van az új szövetségi kapitány Costa Rica ellen készülő keretében.

A hét elején befejeződött az első osztályú futsal-bajnokság alapszakasza, a Veszprém – hét győzelemmel, három döntetlennel és nyolc verességgel – a hatodik helyen zárt. – Nehéz alapszakaszon vagyunk túl. Hazai pályán jó mérkőzéseket vívtunk, hiányzott azonban a kiegyensúlyozottság, idegenben rengeteg pontot vesztettünk. Úgy látom, összességében reális végeredmény született – értékelt Madarász János, az 1. FCV vezetőedzője a vehirsport.hu érdeklődésére.

Az alapszakasz végén a mezőny ketté vált: a tabella 1., 4., 5., 7. és 9. helyezettje az „A”, a 2.,3., 6., 8. és 10. pedig a „B” jelű csoportba került. Az együttesek bónuszpontokat (6, 4, 3, 2, 1) kaptak az alapszakaszban elért helyezésüknek megfelelően. Mindkét ötösben nyolc-nyolc mérkőzést rendeznek oda-visszavágós alapon, majd következnek a helyosztók. A két csoportelső a bajnoki címért, a másodikak a bronzéremért (s így tovább) küzdenek meg.

Boromiszák hétfőn a Bőnyt fogadják

A bakonyiak tehát a B csoportba kerültek a címvédő Győr, a Haladás, az Aramis és a Bőny társaságában. – Elképesztően kiegyensúlyozott a bajnokság. Bár nehéz lesz, de kötelezőnek tartom, hogy az Aramist és a Bőnyt megelőzzük. A Győr és a Haladás elleni pontszerzés bravúr kategória, hiszen ennek a két gárdának a mienknél erősebb a kerete. Arra készülünk azonban, hogy megmutassuk az oroszlánkörmeinket. Itt már nem lehet mellébeszélni, itt minden pontnak jelentősége lesz. Úgy kell teljesíteni, hogy ne kelljen a találkozók után magyarázkodni – fogalmazott a veszprémi szakember, aki szerint játékosainak gondolkodásban kell előrelépniük. Mint fogalmazott, ha megfelelően készülnek, s folyamatosan koncentrálni tudnak, akkor át tudják lépni a saját határaikat.

A mieink az első körben hétfőn (18.30) az alapszakasz utolsó helyén záró Bőnyt fogadják a Március 15. utcai csarnokban. Éppen azt a gárdát, amelyet két héttel korábban 3-1-re legyőztek. – A Bőny veszélyes csapat, amely remek eredményeket szállított a közelmúltban. Ha mérkőzés közben elkapják a fonalat, borzasztó nehéz helyzetbe tudják hozni az ellenfeleiket. Úgy kerülhetünk lélektani előnybe velük szemben, ha már a meccs elején kíméletlenül értékesítjük a helyzeteinket.

Mint megtudtuk, Boromisza Gábor és Tar Tamás is felépült már a sérülését követően, ám egyikük sincs még százszázalékos állapotban. Madarász János pedig nem kíván felesleges kockázatot vállalni a szerepeltetésükkel, így ezúttal még nem számít a játékukra.

„Erős bástya szeretnék lenni”

A héten óriási elismerés érte a veszprémi futsalklubot, hiszen a férfi válogatott újonnan kinevezett szövetségi kapitánya, Turzó József a Veszprém vezetőedzőjét, a korábbi 128-szoros válogatott Madarász Jánost kérte fel segítőjének.

– Hatalmas megtiszteltetés, szakmailag óriási elismerés számomra, hogy a szövetségi kapitány a jövőben velem szeretne dolgozni. A feladatomat utazásként fogom fel, hiszen a válogatott nem egy örökre szóló munkahely. Minden percét ki kell élvezni a megbízatásnak, s mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy folyamatosan fejlődjünk. Az elsődleges célunk, hogy felsorakozzunk azokhoz a válogatottakhoz – lengyelek, finnek –, amelyek az egyéni képességek terén nem jobbak nálunk – vélekedett Madarász.

Madarász János segíti az új kapitány munkáját

– Turzó Józseffel hasonlóan látjuk a szakmát, a magánéletben pedig barátok vagyunk. Ismerjük egymás gondolatait, s elismerjük egymás munkásságát, de még meg kell tapasztalnunk, hogy milyen a közös munka. Április elején öt napig együtt készül a nemzeti csapat, ami remek alkalom lesz arra, hogy még jobban megismerjük egymást. Erős bástya szeretnék lenni Turzó József mögött, s minden segítséget megadni neki a munkájához. Nekünk is csapatban kell dolgoznunk. Úgy vélem, sok mindent meg fogunk beszélni, de minden téren neki kell majd dönteni.

Válogatottunk kétszer is megmérkőzik Costa Rica legjobbjaival, április 4-én Gyöngyösön, majd egy nappal később a fővárosi Elek Gyula Arénában. A magyar csapatban több újonc is lehetőséget kap, s ott van a keretben az 1. FCV két kiválósága, Tatai József és Boromisza Dániel is.

Tabella
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 18
2. Dunaferr 18
3. Kútház Haladás VSE 12
4. 1. FC Veszprém 12
5. Szigetszentmiklós Futsal 12
6. Debreceni Egyetemi AC 9
7. Nyírgyulaj KSE 4
8. Aramis SE 3
9. BME-BT FC 3
10. Rubeola FC Csömör 2
utolsó módosítás tegnap 10:18
tovább »