Nem számítanak sétagaloppra

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2018.03.22
  • 18:56
  • veszpremkosar.hu
Megőrizné a múlt heti formáját a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapata, amely március 23-án (péntek, 19.30 óra) a sereghajtó Bonyhádhoz látogat.

Hogy mire utal a felvezetés?! Kiváltképp a mieink legutóbbi teljesítményére, mikor az évad egyik legjobb előadásával szolgáltak a királynék városába érkezett Vasas Akadémia ellen – motiváltan, akaratosan és okosan iparkodtak (83-61). A fővárosiakkal szemben Körtélyesi Gergelyéknek volt törlesztenivalója, talán emiatt, hamarabb kaptak lábra, hátul remek dolgokat mutattak be. A pályán történtek a publikum tetszését is elnyerték, csakhogy a bakonyiak fertályóra után „lazábbra vették a figurát”, az ellenfél megbontotta a védőfalukat. A veszprémiek a második félidőben lendületesebbek, de mégis figyelmesebbek lettek – noha nem igazán beszélhettünk hazai pályáról, mindenekelőtt a játékra fokuszáltak. A színvonalas mérkőzés során várhatták a másik segítségét, mindenki beletett valamit a közösbe, a hajrában pedig erőlködés nélkül növelték az előnyüket.

Ezúttal papíron könnyebb dolguk lesz, ugyanis amíg ők – tizenhat–hatos mérleggel – másodikak az NB I/B Piros-csoportban, addig a leendő riválisuk, a Knipl Kft. Bonyhádi KSE – ellenkező mutatóval, hat–tizenhattal – a tizennégy szereplős osztály utolsó helyezettje. A tabellán elfoglalt pozíciókra akkor sem lehet alapozni, ha Hegedűs Gergelyék tavaly fölényesen nyertek a Tolna megyeiek ellen (82-56). Akkor a hazaiak elképzelései lassan valósultak meg, rövid idő alatt nem tudtak elszakadni a vetélytárstól. Aztán mikor a védelmük mind hatékonyabb lett, sebességet váltottak, s felvették az üzemi hőfokot. Sikerült a dobóformájukat is feljebb tornászni, így a nagyszünet előtt húsz pontra hízott a feleket elválasztó különbség. A másik oldal képtelen volt izgalmassá tenni a viadalt, a vendéglátók mind gyakrabban váltották valóra a terveiket. Nagyszerű védőmunkával megfojtották a bonyhádiak próbálkozásait, vagyis a lényeges kérdések a záró felvonás előtt eldőltek. A végén igazán kiütközött a műhelyek közötti tudásbeli különbség.

Bár a bonyhádiak idegenben mindenütt kikaptak, odahaza hat–öttel állnak (…októberben még négy–egyet „mutatott ezen számláló”). Az előző körben az MTK Törökbálint pályáját „törölték fel velük” (91-49); ezzel együtt az előző négy fordulóban vereséget szenvedtek el. Pedig jó sportolók állnak a trénerük rendelkezésére, elég csak Tömösváry Mátéra, Somogyfoki Péterre és Szabolcsra, illetve Baki Sándorra gondolni.

– Szó sincs arról, hogy a két együttes a helyezése okán nincs azonos szinten, a bonyhádiaknak jó csapatuk van, amely a saját környezetében bárkire veszélyes lehet – mondta Mérész Csaba vezetőedző. – A mögöttünk hagyott fél év többször tanújelét adta annak, hogy ebben a bajnokságban nincs könnyű ellenfél, óvatosnak kell lennünk, mert a gyengeségeik mellett nekik is vannak erősségeik. Igenis komoly ellenfelek, lévén, a keretük tapasztalt játékosokból áll. Persze szeretnénk megnyerni ezt a találkozót is, mert a zajló kiírást illetően hangsúlyos célokat fogalmaztunk meg magunkkal szemben. Tudjuk, hogy mit kell tennünk, de nem lesz egyszerű dolgunk: a parketten kell bizonyítanunk, hogy jobbak vagyunk. Fontos, hogy ösztökéltek maradjunk, ha így lesz, akkor például keményen védekezhetünk. Megígérhetem, mindent megteszünk azért, hogy a mi akaratunk érvényesüljön, hogy a végén mi örülhessünk.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 47
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 46
3. Nyíregyháza Blue Sharks 44
4. Tehetséges Fiatalok Basketball 43
5. PVSK-Kronosz Kiadó 41
6. Vasas Akadémia 41
7. Nagykőrösi Sólymok KE 39
8. MEAFC 38
9. MTK Törökbálint 38
10. Budapesti Honvéd SE 37
11. Calle Pubfood Békés 34
12. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 33
13. Bonyhádi KSE 33
14. Vásárhelyi Kosársuli 32
utolsó módosítás 2018. április 17. 13:20
tovább »