Kikapott és hatodik lett az 1. FCV

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2018.03.19
  • 20:52
A tartalékos Veszprém 4-1-re kikapott a Dunaferr vendégeként a futsal NB I alapszakaszának utolsó fordulójában.

Az első osztályú futsal-bajnokság alapszakaszának utolsó körében a negyedik helyen álló Dunaferrhez látogatott a Veszprém. Az már korábban eldőlt, hogy a mienk három pontot visznek magukkal a rájátszásba, az azonban még kérdéses volt, hogy a Nyírgyulaj vagy az. 1. FCV szerzi meg az ötödik helyet.

A bakonyiak sérülés miatt továbbra sem számíthattak Boromisza Gábor és Tar Tamás játékára, Tatai József pedig eltiltás miatt nem léphetett pályára (a házi gólkirály az előző körben begyűjtötte ötödik sárga lapját). Madarász János vezetőedző a találkozó előtt elmondta: ezúttal azokra számít, akik az eddigiek során kevesebb szerepet kaptak.

Vereséggel zárta az alapszakaszt az 1. FCV (archív fotó)

A házigazda kezdte jobban a találkozót: Pál már a 3. percben vezetést szerzett, Schrancz pedig megduplázta az előnyt a játékrész derekánál. A szünet előtt aztán – Bognár jóvoltából – szépített a Veszprém (2-1).

A második felvonásban is az újvárosiak akarta érvényesült: Schrancz a 26. percben már másodszor volt eredményes, Pál pedig kettővel a lefújás előtt lőtt másodszor a hálóba (4-2).

Mivel a nyírségiek 3-2-re nyert az Aramis vendégeként, övék lett az ötödik hely. A hatodik Veszprém a rájátszásban így a Rába ETO-val, a Haladással, az Aramisszal és a Bőnnyel mérkőzik meg.

Futsal NB I, alapszakasz, 18. (utolsó) forduló:
Dunaferr–1. FC Veszprém 4-1 (2-1)
Dunaújváros, vezette: Farkas (Zimonyi, Kovács).
Dunaferr: Rigó – Fridrich, Szeghy, Pál, Varga Cs. Csere: Cseresnyés, Reveland (kapusok), Németh P., Schrancz, Boldizsár, Fekete, Oroszi, Csányi. Vezetőedző: Takó Csaba.
Veszprém: Schmidmajer – Kellner, Püspök, Apatini, Bencsik. Csere: Spandler (kapus), Fehér, Ruzicska, Boromisza D., Varga Á., Bognár P. Vezetőedző: Madarász János.
Gólszerzők: Pál (3., 38.), Schrancz (10., 26.), ill. Bognár P. (16.).


Így folytatódik az alapszakasz után a futsal NB I

Még öt forduló van hátra a futsal NB I alapszakaszából, majd kettéválik a mezőny a rájátszásra, a végső helyezésekről pedig helyosztók döntenek tavasz végén.

Tabella
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. február 13. 14:54
tovább »