Ismét magyar bajnoki címet szereztek szumósaink

  • küzdősportok
  • 2018.03.20
  • 08:30
A Centrum SE fiatal kiválósága, Szecsődi Máté lehengerlő győzelmeivel magyar bajnoki címet szerzett az ob-n.

Március 15-ét szumóversennyel ünnepelte a Centrum SE csapata, amely Csolnokra látogatott, ahol gyerek és felnőtt országos bajnokság, valamint az utánpótlás korosztály részére Eb-válogatóverseny zajlott.

A hosszú hétvége és az elmúlt napok szélsőséges időjárása is hatással volt az indulók számára, azonban a minőségre senki sem panaszkodhatott, hiszen parázs csaták zajlottak mind az utánpótlás, mind a felnőtt korosztály mérkőzésein – tájékoztatta portálunkat Janku Ferenc, a Cetrum SE elnöke, edzője.

A veszprémi csapat legeredményesebb versenyzője Szecsődi Máté volt, aki lehengerlő győzelmeivel magyar bajnoki címet szerzett az ob-n. Második helyen végzett Jámbor Levente és Nagy Patrik. A dobogó harmadik fokára állhatott Kis Máté és az első versenyesként induló Sallós Martin, valamint a felnőtt korosztályban újoncként bemutatkozó Jónás Jácint. Különdíjat kapott Presits Péter és Boros Noel.

Szecsődi Máté aranyérmes lett- Fotó: Centrum SE

Az utánpótlás válogatóversenyen U12-től az U23 korosztályig küzdöttek a fiatalok az Eb-csapatba kerülésért. Szorgalmasan gyűjtötték a pontokat a veszprémi kék-fehérek, így aranyéremmel a nyakában, a dobogó legfelső fokára Nagy Gergő állhatott, ezüstérmes lett Pallósi Bence, míg a harmadik helyen Jámbor Kristóf végzett.

Májusban az U12 és U16-os korosztály küzd az ob-címekért, továbbá a gyermek, U14, U18, U21, U23, valamint a felnőtt korosztály Eb-válogatón vesz részt. – A májusi versenysorozat meghatározó lesz csapatunknak, hiszen valamennyi korosztály számára ez az utolsó kiemelt verseny a kontinesntornák előtt. Már csak itt lesz lehetőség arra, hogy bárki is beverekedje magát az Eb-keretbe, ezért bátran kijelenthetem, hogy az év legkeményebb versenye áll előttünk – fogalmazott Janku Ferenc.