Éles klasszisával verte a VKKFT a Telekom U20-at

  • Telekom Veszprém U21
  • 2018.03.17
  • 20:47
Visszavágott az őszi vereségért a Veszprémi KKFT az ezúttal enerváltan, fásultan játszó Telekom U20-as együttesének az NB I/B Nyugati csoportjának szombat esti városi rangadóján.

Szombat délután városunk két másodosztályú férfi kézilabdacsapata nézett farkasszemet egymással a Tüzér utcai sportcsarnokban. A Telekom U20-as gárdája a negyedik, a Veszprémi KKFT pedig a tabella hetedik helyéről várta a telt házas mérkőzést.

A foghíjas kerettel kiálló „kis Telekom” kezdte jobban a mérkőzést: Szakály, Ubornyák és Kristóf is bevágta helyzetét, Szél pedig rögtön az elején fontos labdákat hatástalanított (4. perc: 3-0). A szokásosnál is magasabb fordulatszámon pörgött az U20-asok támadógépezete, két-három passz után rendre ziccerbe kerültek a fehérmezesek, de a VKKFT is kezdte felvenni a mérkőzés ritmusát (5-3). Andorka hárított büntetőt, majd Éles volt kíméletlen. Ernei maradt le a szélre érkező labdáról, Hári pedig már emberelőnyből egalizálhatott a túloldalon (10. perc: 5-5).

Borzast hagyták tisztán lőni, védhetetlen bomba lett az eredménye, csakúgy, mint Hári újabb szélről eleresztett lövésénél. Éles büntetőjéből a vezetést is átvette Vágó Attila együttese, Süle betörésből válaszolt szemvillanással később (13. perc: 7-7). Bartha újabb gólját követően Gulyás István elégelte meg a látottakat, s hívta magához fiait egyperces eszmecserére. Szakály hetesét is kihalászta Andorka, emberhátrányban növelte előnyét a Veszprémi KKFT. Kurucz már bevágta a harmadik telekomos büntetőt, Élesék azonban kettős emberhátrány is őrizték fórjukat (18. perc. 9-11).

A folytatásban aztán elég volt két apró hiba, Szakály majd Dávid büntetett, s ezúttal Vágó Attila kérte ki idejét. Beállt az állóháború, mindkét fél gólra váltotta lehetőségeit a folytatásban. Az U20-asok perememberei is hozzá tudtak tenni a találkozóhoz, a VKKFT oldaláról Éles, Hári és Bartha volt különösen elemében. A szünetre aztán a hazai pályán játszó Telekom vonulhatott minimális előnnyel (17-16).

Emberhátrányban folyatta a Telekom. Mégis ők találtak be először, majd szempillantás alatt hármat hintett a VKKFT: Haszilló, Szmetán és Hári is könnyedén talált be (34. perc: 18-19). Kéz a kézben haladtak tovább a felek, a két gárda őszi összecsapásával szemben most nem a csapatjáték, hanem a fineszes egyéni megoldások révén potyogtak a találatok. A fáradni látszó Telekom hibáit könyörtelenül kihasználta a VKKFT, amely háromra növelte előnyét a meccs utolsó harmadára (20-23).

Éles Benedek akkor vállalta magára a felelősséget, amikor igazán kellett, a derbi folyamán többször is kettős hátrányban irányította együttesét: ilyenkor pontos lövésekkel és forintos labdákkal hívta fel magára a figyelmet (45. perc: 23-26). Borzasék nem adták fel, sőt, hat perccel a vége előtt mínusz egyre zárkóztak, de ekkor jött a tízgólos Éles, aki gólt lőtt, kiállítást harcolt ki, és tökéletesen büntetőzött (29-33). A végjátékban elmaradtak az izgalmak Bartha és Süle tudott még hozzászólni a meccshez. A Veszprémi KKFT Éles Benedek vezetésével megérdemelten csente el a két pontot a Telekom otthonából (30-34).

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati-csoport, 20. forduló:
Telekom Veszprém U20–Veszprémi KKFT 30-34 (17-16)
Veszprém, Tüzér utcai sportcsarnok 300 néző. Vezette: Hornyik, Zörgő.
Telekom U20: Szél – Szakály 9 (1), Kristóf 3, Borzas 3, Dávid 2, Ubornyák 1, Ernei 3. Csere: Nagy B. (kapus), Kőhegyi 1, Kurucz 3 (2), Süle 4, Somogyvári 1, Czeglédy. Edzők: Tombor Csaba–Gulyás István.
Veszprémi KKFT: Andorka – Lovas, Haszilló 6, Éles B. 10 (3), Bugyáki 1, Bartha 6, Hári 6. Csere: Csíki (kapus), Melnyik, Bendicsek, Tóth M., Kreisz, Szmetán 2, Heiczinger, Árpási 3, Kovács Gy. Vezetőedző: Vágó Attila.
Kiállítások: 14, ill. 16 perc.
Hétméteresek: 6/3, ill. 3/3.

Edzői értékelések

Gulyás István: – Nagyon gyengén kézilabdáztunk ma mind támadásban, mind védekezésben, s a kapuban is gyengék voltunk. A két fiatal U18-as játékosomat tudnám dicsérni, ők színt vittek a fásult képet mutató játékunkba. Nem tudom miért, de ma bármihez nyúltunk, az nem akart összejönni.

Vágó Attila: – Gratulálok a csapatomnak azért a hatvanperces küzdésért, ami ma a pályán láthattam tőlük. Tizenkét éve edzősködöm, de ez a mai meccs rám is különleges hatással volt. Végig felfokozott hangulatban játszottunk, minden játékosom hozzá tudott tenni ehhez a sikerhez. Egy nagyon erős ellenfelet tudtunk ma legyőzni.

Tabella
Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2018/19
1. Budai Farkasok NKFT 2
2. Agrofeed ETO-SZESE 2
3. NEKA 2
4. Tatai AC 2
5. Váci KSE 2
6. Balatonfüredi KSE U21 2
7. Pécsi VSE 0
8. Szigetszentmiklósi KSK 0
9. Telekom Veszprém U21 0
10. Tunsgram SE Nagykanizsa 0
11. Veszprémi KKFT 0
12. Százhalombattai KE 0
utolsó módosítás 2018. szeptember 16. 20:56
tovább »