Éles klasszisával verte a VKKFT a Telekom U20-at

  • Telekom Veszprém U20
  • 2018.03.17
  • 20:47
Visszavágott az őszi vereségért a Veszprémi KKFT az ezúttal enerváltan, fásultan játszó Telekom U20-as együttesének az NB I/B Nyugati csoportjának szombat esti városi rangadóján.

Szombat délután városunk két másodosztályú férfi kézilabdacsapata nézett farkasszemet egymással a Tüzér utcai sportcsarnokban. A Telekom U20-as gárdája a negyedik, a Veszprémi KKFT pedig a tabella hetedik helyéről várta a telt házas mérkőzést.

A foghíjas kerettel kiálló „kis Telekom” kezdte jobban a mérkőzést: Szakály, Ubornyák és Kristóf is bevágta helyzetét, Szél pedig rögtön az elején fontos labdákat hatástalanított (4. perc: 3-0). A szokásosnál is magasabb fordulatszámon pörgött az U20-asok támadógépezete, két-három passz után rendre ziccerbe kerültek a fehérmezesek, de a VKKFT is kezdte felvenni a mérkőzés ritmusát (5-3). Andorka hárított büntetőt, majd Éles volt kíméletlen. Ernei maradt le a szélre érkező labdáról, Hári pedig már emberelőnyből egalizálhatott a túloldalon (10. perc: 5-5).

Borzast hagyták tisztán lőni, védhetetlen bomba lett az eredménye, csakúgy, mint Hári újabb szélről eleresztett lövésénél. Éles büntetőjéből a vezetést is átvette Vágó Attila együttese, Süle betörésből válaszolt szemvillanással később (13. perc: 7-7). Bartha újabb gólját követően Gulyás István elégelte meg a látottakat, s hívta magához fiait egyperces eszmecserére. Szakály hetesét is kihalászta Andorka, emberhátrányban növelte előnyét a Veszprémi KKFT. Kurucz már bevágta a harmadik telekomos büntetőt, Élesék azonban kettős emberhátrány is őrizték fórjukat (18. perc. 9-11).

A folytatásban aztán elég volt két apró hiba, Szakály majd Dávid büntetett, s ezúttal Vágó Attila kérte ki idejét. Beállt az állóháború, mindkét fél gólra váltotta lehetőségeit a folytatásban. Az U20-asok perememberei is hozzá tudtak tenni a találkozóhoz, a VKKFT oldaláról Éles, Hári és Bartha volt különösen elemében. A szünetre aztán a hazai pályán játszó Telekom vonulhatott minimális előnnyel (17-16).

Emberhátrányban folyatta a Telekom. Mégis ők találtak be először, majd szempillantás alatt hármat hintett a VKKFT: Haszilló, Szmetán és Hári is könnyedén talált be (34. perc: 18-19). Kéz a kézben haladtak tovább a felek, a két gárda őszi összecsapásával szemben most nem a csapatjáték, hanem a fineszes egyéni megoldások révén potyogtak a találatok. A fáradni látszó Telekom hibáit könyörtelenül kihasználta a VKKFT, amely háromra növelte előnyét a meccs utolsó harmadára (20-23).

Éles Benedek akkor vállalta magára a felelősséget, amikor igazán kellett, a derbi folyamán többször is kettős hátrányban irányította együttesét: ilyenkor pontos lövésekkel és forintos labdákkal hívta fel magára a figyelmet (45. perc: 23-26). Borzasék nem adták fel, sőt, hat perccel a vége előtt mínusz egyre zárkóztak, de ekkor jött a tízgólos Éles, aki gólt lőtt, kiállítást harcolt ki, és tökéletesen büntetőzött (29-33). A végjátékban elmaradtak az izgalmak Bartha és Süle tudott még hozzászólni a meccshez. A Veszprémi KKFT Éles Benedek vezetésével megérdemelten csente el a két pontot a Telekom otthonából (30-34).

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati-csoport, 20. forduló:
Telekom Veszprém U20–Veszprémi KKFT 30-34 (17-16)
Veszprém, Tüzér utcai sportcsarnok 300 néző. Vezette: Hornyik, Zörgő.
Telekom U20: Szél – Szakály 9 (1), Kristóf 3, Borzas 3, Dávid 2, Ubornyák 1, Ernei 3. Csere: Nagy B. (kapus), Kőhegyi 1, Kurucz 3 (2), Süle 4, Somogyvári 1, Czeglédy. Edzők: Tombor Csaba–Gulyás István.
Veszprémi KKFT: Andorka – Lovas, Haszilló 6, Éles B. 10 (3), Bugyáki 1, Bartha 6, Hári 6. Csere: Csíki (kapus), Melnyik, Bendicsek, Tóth M., Kreisz, Szmetán 2, Heiczinger, Árpási 3, Kovács Gy. Vezetőedző: Vágó Attila.
Kiállítások: 14, ill. 16 perc.
Hétméteresek: 6/3, ill. 3/3.

Edzői értékelések

Gulyás István: – Nagyon gyengén kézilabdáztunk ma mind támadásban, mind védekezésben, s a kapuban is gyengék voltunk. A két fiatal U18-as játékosomat tudnám dicsérni, ők színt vittek a fásult képet mutató játékunkba. Nem tudom miért, de ma bármihez nyúltunk, az nem akart összejönni.

Vágó Attila: – Gratulálok a csapatomnak azért a hatvanperces küzdésért, ami ma a pályán láthattam tőlük. Tizenkét éve edzősködöm, de ez a mai meccs rám is különleges hatással volt. Végig felfokozott hangulatban játszottunk, minden játékosom hozzá tudott tenni ehhez a sikerhez. Egy nagyon erős ellenfelet tudtunk ma legyőzni.

Tabella
Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2017/18
1. AGROFEED ETO SZESE 39
2. VECSÉS SE ÉL-TEAM 38
3. PLER-Budapest 35
4. Telekom Veszprém U20 29
5. Veszprémi KKFT 27
6. Balatonfüredi KSE U20 26
7. Szigetszentmiklósi KSK 25
8. NEKA 23
9. Százhalombattai KE 21
10. Tatai AC 19
11. Pécsi VSE 18
12. KK Ajka 12
13. Grundfos Tatabánya KC U20 8
14. Csurgói KK U20 2
utolsó módosítás 2018. április 22. 19:51
tovább »