Városi rangadó a második ligában

  • Veszprémi KKFT
  • 2018.03.15
  • 12:35
  • Veszprémi Kézilabda Kft.
Március 17-én (szombat, 18 óra) a Tüzér utcai csarnokban csap össze a megyeszékhely két NB I/B-s kézilabdacsapata, a Telekom Veszprém U20 és a Veszprémi KKFT.

A VKKFT-t az előző körben egy hajszál választotta el, hogy borsot törjön az NB I/B Nyugati csoport éllovasának orra alá, a Vecsés SE-ÉL Team ellen önmagukat verték meg (…a hibáikkal; 24-25). Csapatunk nem kishitűen kezdte a találkozót, majd miután pontosabbá váltak, javítottak a helyzetkihasználásukon. A negyvenötödik percig bátran iparkodtak, aztán elbizonytalanodtak, elől és hátul is akadtak gondjaik. Sajnos nem mindenki tudta felvenni a ritmust, többen képtelenek voltak élni a bizonyítási lehetőséggel. Végül a kihagyott ziccerek megbosszulták magukat.

– A rutintalanságunk miatt megijedtünk az esélytől, de immár nem hátra, hanem előre tekintünk, s tanulunk a közelmúltbeli hibáinkból – mondta Vágó Attila vezetőedző. Jobb és hosszabb távon kifizetődőbb így gondolkodni, jóllehet a tréner a közelgő presztízs-derbi előtt azzal is jöhetett volna, hogy a felek legutóbbi rangadóját a szerencsésebb csapat nyerte meg, és a mérkőzés képének a döntetlen jobban megfelelt volna (26-27). Az akkori csata elején a hazaiak kihagyták a helyzeteiket, míg az ellenfél jól sáfárkodott a lehetőségeivel – hatgólos vezetéshez is jutottak. Mikor Füleki Áronék felvették az összecsapás fordulatszámát, ledolgozták a hátrányukat, ám az „iksz” körüli állásoknál nem mindig hoztak jó döntéseket.

Amíg a Tüzér utcai csarnokban rendezendő párharc előtt a Telekom Veszprém U20 a negyedik helyezett (…tizenegy győzelemmel, három döntetlennel, öt vereséggel és huszonöt ponttal), addig a Vágó-tanítványok hetedikek (…nyolc győzelemmel, három döntetlennel, nyolc vereséggel és tizenkilenc ponttal). A pályaválasztónál a góllövőlistát vezető Szakály Benedek a kulcsfigura, de általában Uros Borzas, Ubornyák Dávid és Kristóf Mátyás is méltó szárnysegédje. Éles Benedekék felkészültek a taktikájukból, de főként magukkal, a saját játékukkal törődnek, mert igazából az visz előre. Persze van a vetélytárssal szemben elszámolnivalójuk, talán a visszavágás vágya is fűti őket, mégis elsősorban a soraikat rendeznék, hiszen a remélt diadalhoz erőn felüli teljesítmény szükségeltetik. Javulnának, feledtetnék a korábbi botlásaikat, megmutatnák, hogy van tartásuk és az idén mutatottnál több van bennük.

Tabella
Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2018/19
1. Budai Farkasok NKFT 2
2. Agrofeed ETO-SZESE 2
3. NEKA 2
4. Tatai AC 2
5. Váci KSE 2
6. Balatonfüredi KSE U21 2
7. Pécsi VSE 0
8. Szigetszentmiklósi KSK 0
9. Telekom Veszprém U21 0
10. Tunsgram SE Nagykanizsa 0
11. Veszprémi KKFT 0
12. Százhalombattai KE 0
utolsó módosítás 2018. szeptember 16. 20:56
tovább »