Városi rangadó a második ligában

  • Veszprémi KKFT
  • 2018.03.15
  • 12:35
  • Veszprémi Kézilabda Kft.
Március 17-én (szombat, 18 óra) a Tüzér utcai csarnokban csap össze a megyeszékhely két NB I/B-s kézilabdacsapata, a Telekom Veszprém U20 és a Veszprémi KKFT.

A VKKFT-t az előző körben egy hajszál választotta el, hogy borsot törjön az NB I/B Nyugati csoport éllovasának orra alá, a Vecsés SE-ÉL Team ellen önmagukat verték meg (…a hibáikkal; 24-25). Csapatunk nem kishitűen kezdte a találkozót, majd miután pontosabbá váltak, javítottak a helyzetkihasználásukon. A negyvenötödik percig bátran iparkodtak, aztán elbizonytalanodtak, elől és hátul is akadtak gondjaik. Sajnos nem mindenki tudta felvenni a ritmust, többen képtelenek voltak élni a bizonyítási lehetőséggel. Végül a kihagyott ziccerek megbosszulták magukat.

– A rutintalanságunk miatt megijedtünk az esélytől, de immár nem hátra, hanem előre tekintünk, s tanulunk a közelmúltbeli hibáinkból – mondta Vágó Attila vezetőedző. Jobb és hosszabb távon kifizetődőbb így gondolkodni, jóllehet a tréner a közelgő presztízs-derbi előtt azzal is jöhetett volna, hogy a felek legutóbbi rangadóját a szerencsésebb csapat nyerte meg, és a mérkőzés képének a döntetlen jobban megfelelt volna (26-27). Az akkori csata elején a hazaiak kihagyták a helyzeteiket, míg az ellenfél jól sáfárkodott a lehetőségeivel – hatgólos vezetéshez is jutottak. Mikor Füleki Áronék felvették az összecsapás fordulatszámát, ledolgozták a hátrányukat, ám az „iksz” körüli állásoknál nem mindig hoztak jó döntéseket.

Amíg a Tüzér utcai csarnokban rendezendő párharc előtt a Telekom Veszprém U20 a negyedik helyezett (…tizenegy győzelemmel, három döntetlennel, öt vereséggel és huszonöt ponttal), addig a Vágó-tanítványok hetedikek (…nyolc győzelemmel, három döntetlennel, nyolc vereséggel és tizenkilenc ponttal). A pályaválasztónál a góllövőlistát vezető Szakály Benedek a kulcsfigura, de általában Uros Borzas, Ubornyák Dávid és Kristóf Mátyás is méltó szárnysegédje. Éles Benedekék felkészültek a taktikájukból, de főként magukkal, a saját játékukkal törődnek, mert igazából az visz előre. Persze van a vetélytárssal szemben elszámolnivalójuk, talán a visszavágás vágya is fűti őket, mégis elsősorban a soraikat rendeznék, hiszen a remélt diadalhoz erőn felüli teljesítmény szükségeltetik. Javulnának, feledtetnék a korábbi botlásaikat, megmutatnák, hogy van tartásuk és az idén mutatottnál több van bennük.

Tabella
Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2017/18
1. AGROFEED ETO SZESE 39
2. VECSÉS SE ÉL-TEAM 38
3. PLER-Budapest 35
4. Telekom Veszprém U20 29
5. Veszprémi KKFT 27
6. Balatonfüredi KSE U20 26
7. Szigetszentmiklósi KSK 25
8. NEKA 23
9. Százhalombattai KE 21
10. Tatai AC 19
11. Pécsi VSE 18
12. KK Ajka 12
13. Grundfos Tatabánya KC U20 8
14. Csurgói KK U20 2
utolsó módosítás 2018. április 22. 19:51
tovább »