Hazai pályán javítana a HOYA

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2018.03.14
  • 15:18
  • veszpremkosar.hu
Lerázná magáról a közelmúltbeli fiaskók terheit a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapata, amely március 16-án (péntek, 17 óra) győzelemre készül a Vasas Akadémia vendéglátójaként.

A veszprémiek a múlt hét második felében az idény egyik leggyengébb produkciójával szolgáltak, rossz szájízzel tértek haza a Miskolci EAFC otthonából (70-66). A helyiek motiváltan, míg a csapatunk hibát-hibára halmozva kezdte a mérkőzést, fegyelmezetlenül játszva rendezetlenek voltak a soraik. A bakonyi gépezetben csikorogtak a fogaskerekek, rossz dobások és átadások követték egymást, Nebojsa Pavlovicék az eredmény után futottak. A HOYA-mezesek messze kerültek a csúcsformájuktól, annak is örülni kellett, ha tíz ponton belül maradtak. A borongós első félidőben képtelenek voltak érvényesíteni az akaratukat, csak erőlködtek. A záró etap az észak-magyarországiak tizenhat pontos vezetéséről indult, aztán a vendégek begyújtották a rakétákat, s végre szorgalmasan pattogtattak. A párharc során először valósultak meg a terveik, csakhogy a hajrájukat későn nyitották meg, így az árnyékukat már nem tudták átlépni.

Nincs más választás, mint a győzelem

A bakonyiaknak mostanság akadt problémája, ezzel együtt az NB I/B Piros csoportban – tizenöt–hatos győzelmi-vereség mutatóval – megőrizték a második helyüket. Ezúttal sem lesz könnyű dolguk, lévén, azzal a Vasas Akadémiával találkoznak, akik az ősz végén, hét diadalittas csata után elporolták őket – igaz, a siker nem csak a pontatlanságaik miatt maradt el (84-80). Akkor Hegedűs Attiláék indiszponáltan indítottak, egy darabig nem váltak valóra az elképzeléseik. Idegesek voltak, néha rossz volt nézni a történéseket, a szétesett teljesítményüket. Azért idővel meglelték a számukra kedvező ritmust, aztán már nem csak a fővárosiakkal, hanem az egyenlőtlen feltételeket biztosított bírókkal is hadakoztak. Gárdánk a fordulást követően sem rukkolt elő látványos show-val, inkább foggal-körömmel harcolt, majd a hatékonyabb védekezésével visszajött a derbibe. A parketten nagy küzdelem zajlott, Helmeczi Andrásék előbb egyenlítettek, majd átvették a vezetést, ám a nagyobb áttörés a sípmesterek okán elmaradt.

A piros-kékek jelenleg ötödikek a tabellán, idén hat győzelmet és három vereséget számlálnak. Bár idegenben negatív a mérlegük (négy–öt), egységes műhely benyomását keltik, a keretükben nyolcan rendelkeznek tíz feletti értékindex-átlaggal. Mióta Faragó Péter a vezetőedzőjük, más dimenzióban játszanak, s mindenkire veszélyesek.

Ha Körtélyesi Gergelyék életben akarják tartani a dobogós reményeiket (…a Nyíregyháza Blue Sharks és a Tehetséges Fiatalok Basketball Players már ott liheg a nyakukon), akkor nincs más választásuk, mint a győzelem. Aggodalomra mindazonáltal nincs ok, a legfontosabb, hogy a kezdő sípszó után rend legyen a fejekben. Minden játékosnak komolyan kell venni az erőpróbát, ha csak nem óhajtanak szívbajt hozni a szurkolóikra. Amire illik még ügyelniük: nem szabad „beragadniuk” a kezdésnél, nem védekezhetnek szellősen, s jó lenne, ha fizikailag is a riválisuk fölé nőnének. A csata aligha hasonlít majd szilveszteri gálára – kiegyensúlyozott bajnokira van kilátás. A Mérész-tanítványok az utóbbi hetek „műsoraival” nem sokra mennek, de immár nem akarnak megtorpanni. Sikerre törnek, kiváltképp, ha a Vetési gimnázium tornatermében van jelenésük.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 47
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 46
3. Nyíregyháza Blue Sharks 44
4. Tehetséges Fiatalok Basketball 43
5. PVSK-Kronosz Kiadó 41
6. Vasas Akadémia 41
7. Nagykőrösi Sólymok KE 39
8. MEAFC 38
9. MTK Törökbálint 38
10. Budapesti Honvéd SE 37
11. Calle Pubfood Békés 34
12. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 33
13. Bonyhádi KSE 33
14. Vásárhelyi Kosársuli 32
utolsó módosítás 2018. április 17. 13:20
tovább »