Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Torna diákolimpia: a Lovassy és a Vetési is szerzett aranyérmet

2018. március 13. 17:28
A torna „B” diákolimpia V-VI. korcsoportos összetett csapatversenyében a Vetési fiú csapata, leány egyéni összetettben pedig a Lovassy tanulója, Gugolya Mónika nyert a fővárosi döntőben.

Március 10-11-én a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok Tornacsarnokában rendezték meg a 2017/2018. tanév torna „B” kategória diákolimpia országos döntőjét.

Az idei tanévben 323 lány- és 105 fiúcsapat, tehát összesen több mint 2500 fő nevezett a „B” kategória versenyeire. Közülük került ki korcsoportonként az a legeredményesebb 12 lány- és fiúcsapat, összesen 720 versenyző, akik a március 10-11-i hétvégén egyéniben és összetett csapatversenyben is összemérték tudásukat az amatőrök küzdelmében.

A kétnapos rendezvényen az I., II., III-IV., V-VI. korcsoportba tartozó amatőr lány- és fiúversenyzői, valamint -csapatai mérték össze tudásukat. A versengés végén a legjobb egyéni versenyzők és csapatok elnyerték a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.

A Vetési csapata aranyérmes lettA Vetési csapata aranyérmes lett

A fiúknál az összetett haladó csapatversenyt az V-VI. korcsoportban a veszprémi Vetési Albert Gimnázium csapata – Mátyás Balázs, Szekeres Dominik, Abafalvi László, Pálfy Gergő, Vincze Dávid és Horváth Gergely – nyerte. Felkészítőjük Kovács Tamás volt.

Ugyanitt egyéni kategóriában Horváth Gergely második, Vincze Dávid harmadik, Pálfy Gergő negyedik, Abafalvi László pedig ötödik lett.

A leány egyéni összetett V-VI. korcsoportban a kezdőknél Gugolya Mónika, a Lovassy László Gimnázium nyakába akasztották az aranyérmet.

Gugolya Mónika a dobogó tetejénGugolya Mónika a dobogó tetején

A Lovassy csapata – melyet Papréti Emese készítette fel – bronzérmes lett. Az együttes tagjai: Gerstmár Veronika, Kiss Ágnes, Brotschul Natália, Petres Fanni és Gugolya Mónika.

vehirsport.hu
további cikkek
Maruzsa Zoltán: idén is 2,7 milliárd többletforrás az MDSZ-szel közös programokra ország-világ Maruzsa Zoltán: idén is 2,7 milliárd többletforrás az MDSZ-szel közös programokra A tavalyihoz hasonlóan az idei évben is 2,7 milliárd forint többletforráshoz jut az a három program, amelyen a Magyar Diáksport Szövetséggel (MDSZ) közösen dolgozik a köznevelésért felelős államtitkárság - jelentette be Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára pénteken. 2024. január 19. 14:02 Keleti Ágnes 103 éves Keleti Ágnes Keleti Ágnes 103 éves Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, valamint Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) főtitkára és Berki Krisztián, a MATSZ sportigazgatója is személyesen köszöntötte fel 103. születésnapja alkalmából Keleti Ágnest, a világ valaha élt legidősebb olimpiai bajnokát. 2024. január 9. 12:58 Magyar Zoltán hetvenéves születésnap Magyar Zoltán hetvenéves Szerdán, december 13-án ünnepli hetvenedik születésnapját Magyar Zoltán kétszeres olimpiai, háromszoros világ- és háromszoros Európa-bajnok tornász, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) elnöke, a Nemzet Sportolója. 2023. december 12. 10:34 Korszerű pályán sportolhatnak a táncsicsos diákok Táncsics Mihály középiskola Korszerű pályán sportolhatnak a táncsicsos diákok Százmillió forint értékben újították fel a Táncsics Mihály Technikum sportpályáját. 2023. szeptember 29. 14:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.