Torna diákolimpia: a Lovassy és a Vetési is szerzett aranyérmet

  • egyéb
  • 2018.03.13
  • 17:28
A torna „B” diákolimpia V-VI. korcsoportos összetett csapatversenyében a Vetési fiú csapata, leány egyéni összetettben pedig a Lovassy tanulója, Gugolya Mónika nyert a fővárosi döntőben.

Március 10-11-én a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok Tornacsarnokában rendezték meg a 2017/2018. tanév torna „B” kategória diákolimpia országos döntőjét.

Az idei tanévben 323 lány- és 105 fiúcsapat, tehát összesen több mint 2500 fő nevezett a „B” kategória versenyeire. Közülük került ki korcsoportonként az a legeredményesebb 12 lány- és fiúcsapat, összesen 720 versenyző, akik a március 10-11-i hétvégén egyéniben és összetett csapatversenyben is összemérték tudásukat az amatőrök küzdelmében.

A kétnapos rendezvényen az I., II., III-IV., V-VI. korcsoportba tartozó amatőr lány- és fiúversenyzői, valamint -csapatai mérték össze tudásukat. A versengés végén a legjobb egyéni versenyzők és csapatok elnyerték a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.

A Vetési csapata aranyérmes lett

A fiúknál az összetett haladó csapatversenyt az V-VI. korcsoportban a veszprémi Vetési Albert Gimnázium csapata – Mátyás Balázs, Szekeres Dominik, Abafalvi László, Pálfy Gergő, Vincze Dávid és Horváth Gergely – nyerte. Felkészítőjük Kovács Tamás volt.

Ugyanitt egyéni kategóriában Horváth Gergely második, Vincze Dávid harmadik, Pálfy Gergő negyedik, Abafalvi László pedig ötödik lett.

A leány egyéni összetett V-VI. korcsoportban a kezdőknél Gugolya Mónika, a Lovassy László Gimnázium nyakába akasztották az aranyérmet.

Gugolya Mónika a dobogó tetején

A Lovassy csapata – melyet Papréti Emese készítette fel – bronzérmes lett. Az együttes tagjai: Gerstmár Veronika, Kiss Ágnes, Brotschul Natália, Petres Fanni és Gugolya Mónika.