Közeleg a rájátszás, az 1. FCV nem taktikázik

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2018.03.10
  • 15:29
Hétfőn (18.30) a sereghajtó Bőny ellen vívja utolsó hazai mérkőzését az NB I alapszakaszában a veszprémi futsalcsapat.

Két forduló van még hátra a futsal NB I alapszakaszából, a hatodik helyen álló Veszprém hétfőn (18.30) az utolsó Bőnyt fogadja a Március 15. utcai csarnokban, majd egy héttel később a harmadik pozíciót elfoglaló Dunaújvároshoz utazik.

A Bőny rosszul kezdte a bajnokságot, hiszen a hetedik meccsén szerezte meg az első pontjait, méghozzá éppen a mieink ellen. A kisalföldiek azóta tovább erősödtek, Harnisch Ákos, Lódi Tamás, Peczár Csaba vagy az exveszprémi Vas Ádám személyében sokszoros válogatottak erősítik a keretüket.

– Az elmúlt időszakban kiválóan igazolt a Bőny, s az eredményeik is egyre jobbak. Remek mérkőzéseket játszanak az erős csapatok ellen is. Noha nem mindig nyernek, de nagyon összeszedett társasággá alakultak. Nehéz dolgunk lesz, meg kell küzdenünk a három pontért. De mint mindig, most is győzelmet várok – húzta alá az 1. FCV vezetőedzője, Madarász János a vehirsport.hu érdeklődésére.

Boromiszáék a Bőnyt fogadják

Mint arról korábban részletesen írtunk, ebben az idényben megváltozott a bajnokság lebonyolítása: az alapszakasz után két ötcsapatos csoportra oszlik a mezőny, az egyikben a tabella 1., 4., 5., 7. és 9. helyezettje, a másikban a 2.,3., 6., 8. és 10. helyezettje szerepel majd. A csapatok bónuszpontokat (6, 4, 3, 2, 1)) kapnak az alapszakaszban elért helyezésüknek megfelelően. A két csoportban nyolc-nyolc mérkőzést rendeznek oda-visszavágós alapon, majd következik a bajnokság harmadik szakasza, a helyosztók: a két csoportelső a bajnoki címért játszik három nyert meccsig tartó párharcot, míg a másodikak a bronzéremért, a harmadikak az 5. helyért, a negyedikek a 7., az ötödikek pedig a 9. helyért küzdenek meg egymással két nyert meccsig tartó párharcban. A bajnokság 10. helyezettje kiesik az élvonalból, a 9. osztályozón harcolhatja ki a bennmaradást.

– A rájátszásban minden mérkőzés éles lesz, tehát az idei lebonyolítás jobbnak tűnik a tavalyinál. Arra azonban még mindig ki kell valamit találni, hogy az alapszakasz ne váljon „okafogyottá” – kommentálta a változtatásokat a bakonyiak mestere.

A Nyírgyulaj és a Veszprém csatázik az 5-6 helyért, az ugyanakkor már eldőlt, hogy mindkét gárda három pontot visz magával a rájátszásba. – Akárhogyan osztottam, szoroztam, nem éreztem nagy különbséget két csoport között. Biztosan vannak olyanok, akik nézegetik a tabellát, s taktikáznak, én azonban nem vagyok a híve ennek. Szeretnénk nyerni, s örömet szerezni a közönségünknek, aztán állunk elébe minden kihívásnak.

A sérülés után lábadozó Boromisza Gábor és Tar Tamás játékára továbbra sem számíthat a Veszprém. Fehér Krisztián egy kellemetlen saroksérüléssel bajlódik, ő azonban vélhetően pályára léphet hétfőn.

Tabellák
Futsal NB I, 'B' csoport
1. Rába ETO Győr 25
2. Swietelsky Haladás VSE 22
3. 1. FC Veszprém 12
4. Aramis SE 8
5. Bőny 8
utolsó módosítás 2018. június 01. 19:48
tovább »
Futsal NB I, 2017/18 alapszakasz
1. MVFC Berettyóújfalu 43
2. Rába ETO Győr 38
3. Swietelsky Haladás VSE 35
4. Dunaferr 35
5. Nyírgyulaj KSE 26
6. 1. FC Veszprém 24
7. Ferencvárosi TC 20
8. Aramis SE 14
9. Debreceni Egyetemi AC 12
10. Bőny 12
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:19
tovább »