Forró hangulatú lokálderbit nyert a Telekom U20

  • Telekom Veszprém U20
  • 2018.03.04
  • 21:19
Magas színvonalú, indulatoktól fűtött, de sportszerű mérkőzést nyert vasárnap este a Telekom U20-as legénysége, amely 27-26-ra múlta felül a fürediek korosztályos csapatát az NB I/B-ben.

Szomszédvári rangadót rendeztek vasárnap este a másodosztályú kézilabda-bajnokságban. A forduló előtt negyedik helyen álló „kis Telekom” a hatodik helyen álló Balatonfüredet fogadta Tüzér utcai otthonában.

Idegesen kezdett a hazai csapat, mi sem jelzi ezt jobban, minthogy az első három füredi gól eladott labdából, lerohanás végén született. Ezalatt pedig csak Borzas tudott betalálni Andó portájába (5. perc: 1-3). Szakály vágta be labdáját, a Balaton-parti átlövőket azonban továbbra sem sikerült semlegesíteni, így hiába talált be ismét Borzas, Déber és Németh közbelövése után már hárommal ment a vendég együttes (10. perc: 3-6).

Szakály bizonyult a legbiztosabb kezű veszpréminek: hetesből, lerohanásból és a sarokból is szállította a gólokat. Dávid tudott még hozzátenni, két perc leforgása alatt egyre zárkóztatva övéit (12. perc: 6-7). A folytatásban maradt a minimális BKSE-előny, majd Ubornyákot szórták ki két percre fegyelmezetlenség miatt. A Veszprém mégis ebben az időszakban tudott egyenlíteni: Borzas váltotta gólra az elcsent játékszert, majd Kristóf verte meg emberét (20. perc: 10-10).

Szakály révén a vezetést is átvette a bakonyi együttes. Mindkét térfélen kapkodóvá vált a játék, ezt elégelte meg Gulyás István, aki nyugalomra intette tanítványait. A vendégeknek jött jobban a pihenő, akik 1-2-es sorozattal visszavették a vezetést (25. perc: 12-13). Az utolsó öt perc aztán a hazaiak számára alakult jobban, Nagy Barnabás ziccer hárításai különösen fontosak voltak ebben az időszakban, hiszen ismét emberhátrányban játszottak Borzasék. Süle átlövésből tüzelt, a másik oldalon Máthé az üres kaput találta el, a végszó pedig Borzasé volt a félidőt jelző sípszó előtt (16-15).

Borzas ott folytatta, ahol abbahagyta, Varga és Déber válaszolt azonnal (36. perc: 18-17). Vezérét, Borzast vesztette el két percre a Telekom, ki is használta ezt a Füred, amely 1-5-ös rohammal magához ragadta az előnyt (42. perc: 19-20). Az utolsó tíz percre is minimális előnnyel fordulhatott a BKSE U20 (23-24), de ismét jött a csavar: Ernei a szélről, Borzas átlövésből tüzelt pontosan (55. perc: 25-24).

Szél a legjobbkor fogott büntetőt, hiszen Ernei kiskiállítása miatt emberhátrányba került csapata, a tízgólos Szakály keze azonban nem remegett meg a túloldali büntetővonalon. Gál bevágta helyzetét, Kristóf válaszolt kicsivel több mint egy perccel a vége előtt (27-25). Az izgalmak így sem maradtak el: Máthé bizonyult tarthatatlannak, s hiába kért időt fél perccel a vége előtt Gulyás István, a kért kínai figurát még időben lefülelték a füredi védők. A gyorsindítást azonban nem tudta hibátlanul átvenni a füredi szélső, így a mieink járhattak örömtáncot (27-26). A találkozó hőfokát jól jelzi, hogy a BKSE egyik játékosa dühében még a lefújás előtt letépte magáról mezét, s földhöz vágta, míg a mieink közül sokan úgy örültek, mint akik bajnokságot nyertek.

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 18. forduló:
Telekom Veszprém U20–Balatonfüredi KSE U20 27-26 (16-15)
Veszprém, Tüzér utcai sportcsarnok 250 néző. Vezette: Réti, Szedmák.
Veszprém: Szél – Szakály 10 (3), Süle 1, Kristóf 4, Dávid 2, Borzas 7, Ernei 2. Csere: Nagy B. – Forgács, Kovács L., Kurucz, Somogyvári, Ubornyák 1, Vass, Czeglédy. Edzők: Gulyás István, Tombor Csaba.
Balatonfüred: Andó – Déber 6 (1), Máthé 5, Kis D., Vajda 1, Varga 1, Orbán 3. Csere: Ágoston – Ág 2, Határ, Vékony, Németh 5 (1), Horváth 2, Szász, Szűcs, Gál 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Kiállítások: 12, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/2.

Edzői értékelés

Gulyás István: – Aki ma kilátogatott erre a mérkőzésre, egy kiélezett és magas színvonalú meccset láthatott. Ha a szívemre teszem a kezem, akkor az iksznek is örülhettünk volna, mert a Füred is mindent elkövetett a győzelemért, remekül kézilabdáztak. Igazi lokálderbit kerekedett ma este, ezek a srácok évek óta igen jól ismerik egymást, így presztízscsatáról is beszélhetünk, ami plusz kihívást jelentett mindkét félnek.

Kárpáti Krisztián: – Ilyen hőfokú meccsből kéne több a bajnokságba, ilyen hangulatú meccsen fejlődnek a legtöbbet a fiatalok. Mindkét fél megnyerhette volna ezt a találkozót. Komoly taktikai csatát láthattunk, azt gondolom, a Veszprém egy picit fegyelmezettebb volt, s ezzel tudott nyerni. A döntetlen lehet reálisabb lett volna, egy ilyen magas színvonalú összecsapás után a vereséget is könnyebb elfogadni.

Tabella
Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2017/18
1. VECSÉS SE ÉL-TEAM 44
2. AGROFEED ETO SZESE 42
3. PLER-Budapest 40
4. Veszprémi KKFT 33
5. Telekom Veszprém U20 32
6. Balatonfüredi KSE U20 27
7. Szigetszentmiklósi KSK 27
8. NEKA 25
9. Pécsi VSE 24
10. Tatai AC 23
11. Százhalombattai KE 22
12. KK Ajka 12
13. Grundfos Tatabánya KC U20 9
14. Csurgói KK U20 2
utolsó módosítás 2018. május 13. 15:58
tovább »