Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Forró hangulatú lokálderbit nyert a Telekom U20

2018. március 4. 21:19
Magas színvonalú, indulatoktól fűtött, de sportszerű mérkőzést nyert vasárnap este a Telekom U20-as legénysége, amely 27-26-ra múlta felül a fürediek korosztályos csapatát az NB I/B-ben.

Szomszédvári rangadót rendeztek vasárnap este a másodosztályú kézilabda-bajnokságban. A forduló előtt negyedik helyen álló „kis Telekom” a hatodik helyen álló Balatonfüredet fogadta Tüzér utcai otthonában.

Idegesen kezdett a hazai csapat, mi sem jelzi ezt jobban, minthogy az első három füredi gól eladott labdából, lerohanás végén született. Ezalatt pedig csak Borzas tudott betalálni Andó portájába (5. perc: 1-3). Szakály vágta be labdáját, a Balaton-parti átlövőket azonban továbbra sem sikerült semlegesíteni, így hiába talált be ismét Borzas, Déber és Németh közbelövése után már hárommal ment a vendég együttes (10. perc: 3-6).

Szakály bizonyult a legbiztosabb kezű veszpréminek: hetesből, lerohanásból és a sarokból is szállította a gólokat. Dávid tudott még hozzátenni, két perc leforgása alatt egyre zárkóztatva övéit (12. perc: 6-7). A folytatásban maradt a minimális BKSE-előny, majd Ubornyákot szórták ki két percre fegyelmezetlenség miatt. A Veszprém mégis ebben az időszakban tudott egyenlíteni: Borzas váltotta gólra az elcsent játékszert, majd Kristóf verte meg emberét (20. perc: 10-10).

Szakály révén a vezetést is átvette a bakonyi együttes. Mindkét térfélen kapkodóvá vált a játék, ezt elégelte meg Gulyás István, aki nyugalomra intette tanítványait. A vendégeknek jött jobban a pihenő, akik 1-2-es sorozattal visszavették a vezetést (25. perc: 12-13). Az utolsó öt perc aztán a hazaiak számára alakult jobban, Nagy Barnabás ziccer hárításai különösen fontosak voltak ebben az időszakban, hiszen ismét emberhátrányban játszottak Borzasék. Süle átlövésből tüzelt, a másik oldalon Máthé az üres kaput találta el, a végszó pedig Borzasé volt a félidőt jelző sípszó előtt (16-15).

Borzas ott folytatta, ahol abbahagyta, Varga és Déber válaszolt azonnal (36. perc: 18-17). Vezérét, Borzast vesztette el két percre a Telekom, ki is használta ezt a Füred, amely 1-5-ös rohammal magához ragadta az előnyt (42. perc: 19-20). Az utolsó tíz percre is minimális előnnyel fordulhatott a BKSE U20 (23-24), de ismét jött a csavar: Ernei a szélről, Borzas átlövésből tüzelt pontosan (55. perc: 25-24).

Szél a legjobbkor fogott büntetőt, hiszen Ernei kiskiállítása miatt emberhátrányba került csapata, a tízgólos Szakály keze azonban nem remegett meg a túloldali büntetővonalon. Gál bevágta helyzetét, Kristóf válaszolt kicsivel több mint egy perccel a vége előtt (27-25). Az izgalmak így sem maradtak el: Máthé bizonyult tarthatatlannak, s hiába kért időt fél perccel a vége előtt Gulyás István, a kért kínai figurát még időben lefülelték a füredi védők. A gyorsindítást azonban nem tudta hibátlanul átvenni a füredi szélső, így a mieink járhattak örömtáncot (27-26). A találkozó hőfokát jól jelzi, hogy a BKSE egyik játékosa dühében még a lefújás előtt letépte magáról mezét, s földhöz vágta, míg a mieink közül sokan úgy örültek, mint akik bajnokságot nyertek.

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 18. forduló:
Telekom Veszprém U20–Balatonfüredi KSE U20 27-26 (16-15)
Veszprém, Tüzér utcai sportcsarnok 250 néző. Vezette: Réti, Szedmák.
Veszprém: Szél – Szakály 10 (3), Süle 1, Kristóf 4, Dávid 2, Borzas 7, Ernei 2. Csere: Nagy B. – Forgács, Kovács L., Kurucz, Somogyvári, Ubornyák 1, Vass, Czeglédy. Edzők: Gulyás István, Tombor Csaba.
Balatonfüred: Andó – Déber 6 (1), Máthé 5, Kis D., Vajda 1, Varga 1, Orbán 3. Csere: Ágoston – Ág 2, Határ, Vékony, Németh 5 (1), Horváth 2, Szász, Szűcs, Gál 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Kiállítások: 12, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/2.

Edzői értékelés

Gulyás István: – Aki ma kilátogatott erre a mérkőzésre, egy kiélezett és magas színvonalú meccset láthatott. Ha a szívemre teszem a kezem, akkor az iksznek is örülhettünk volna, mert a Füred is mindent elkövetett a győzelemért, remekül kézilabdáztak. Igazi lokálderbit kerekedett ma este, ezek a srácok évek óta igen jól ismerik egymást, így presztízscsatáról is beszélhetünk, ami plusz kihívást jelentett mindkét félnek.

Kárpáti Krisztián: – Ilyen hőfokú meccsből kéne több a bajnokságba, ilyen hangulatú meccsen fejlődnek a legtöbbet a fiatalok. Mindkét fél megnyerhette volna ezt a találkozót. Komoly taktikai csatát láthattunk, azt gondolom, a Veszprém egy picit fegyelmezettebb volt, s ezzel tudott nyerni. A döntetlen lehet reálisabb lett volna, egy ilyen magas színvonalú összecsapás után a vereséget is könnyebb elfogadni.

Galéria
Telekom Veszprém U20 – Balatonfüredi KSE U20 27-26
Zatkalik Dániel
Események
Sorozat
férfi kézilabda NB II Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Budai Farkasok
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. február 29. 18:00
Helyszín
Budaörs, Városi Sportcsarnok
Eredmény
21-28
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Telekom Veszprém U21
Vendég
Pécs
Időpont
2020. március 6. 19:30
Helyszín
Veszprém, DEVM Sportcsarnok
Eredmény
34-27
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Szigetszentmiklós
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. március 11. 19:30
Helyszín
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Eredmény
28-26
részletek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.