A címvédő után jön a listavezető

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2018.02.17
  • 16:14
Ismét egy hazai fellépés és újabb embert próbáló feladat vár a veszprémi futsalosokra, akik hétfőn (18.30) az éllovas Berettyóújfaluval csapnak össze az NB I-ben.

Az 1. FC Veszprém játékosai mindent megtettek, hogy elkapják a hétszeres magyar bajnok Rába ETO-t az előző körben, ám hiába küzdöttek hatalmas elánnal, végül fejet hajtottak esélyesebb riválisuk előtt (3-6).

Hétfőn (18.30) a másik honi élcsapat, a listavezető Berettyóújfalu látogat a Március 15. utcai csarnokba. – Nagyon szervezett együttes érkezik hozzánk. Remek képességű játékosokkal állnak fel, akik az egy az egy elleni párharcokban rendkívül erősek. Kiváló idegenlégiósaik közül is kiemelkedik a portugál Amílcar, aki rendkívül gyors és nagyon ügyesen bánik a labdával. Képzett játékosaik révén folyamatosan nyomás alá helyezik ellenfeleiket. Mi azonban adni fogjuk önmagunkat, s megpróbáljuk minél agresszívabban letámadni őket, hogy ne adjunk nekik területet – vázolta fel taktikai elképzeléseit Madarász János, a bakonyiak vezetőedzője.

Ismét hazai pályán az 1. FCV

S ha már egymást követően látogat Veszprémbe a két nagyágyú, arra kértük a mieink mesterét, hasonlítsa össze a gárdák játékerejét. – Korábban meggyőződésem volt, hogy kettejük közül a Berettyó nagyobb játékerőt képvisel. Erre azonban rácáfolt a Győr, amely simán nyert ellenük. Ettől függetlenül borzasztóan veszélyes csapat a Berettyó. Igaz, hazai pályán mi is képesek vagyunk a jó teljesítményre. A Győr ellen sem vallottunk szégyent csapatszinten, ám az egyéni hibákat nem bírtuk el. Szeretnénk tanulni a hibákból, s megpróbáljuk meghúzkodni az oroszlán bajszát.

Az idény eddigi részében meglehetősen hullámzóan teljesített az 1. FCV, amely hazai környezetben remekelt, idegenben azonban adós maradt a jó teljesítménnyel. Ennek okát a játékosok képességbeli különbségével magyarázta Madarász. – Ha a vezéreink nem tudják hozni a tőlük elvárható szintet, akkor a többiek nem tudják átvenni a szerepüket. A keretünk nem túl bő, nem mindenki üti meg az elvárható szintet. Nincs nagy variációs lehetőségem, meg van kötve a kezem. Úgy vélem azonban, hogy amit lehet, kipréseljük ebből a csapatból. De tény, minden téren behatároltak vagyunk.

A stáb dolgát tovább nehezíti, hogy Tar Tamás együttese pénteki edzésen bokasérülést szenvedett, felépülése másfél hónapig is eltarthat. A térdműtét után lábadozó Boromisza Gábor sem bevethető még.

Tabellák
Futsal NB I, 'B' csoport
1. Rába ETO Győr 25
2. Swietelsky Haladás VSE 22
3. 1. FC Veszprém 12
4. Aramis SE 8
5. Bőny 8
utolsó módosítás 2018. június 01. 19:48
tovább »
Futsal NB I, 2017/18 alapszakasz
1. MVFC Berettyóújfalu 43
2. Rába ETO Győr 38
3. Swietelsky Haladás VSE 35
4. Dunaferr 35
5. Nyírgyulaj KSE 26
6. 1. FC Veszprém 24
7. Ferencvárosi TC 20
8. Aramis SE 14
9. Debreceni Egyetemi AC 12
10. Bőny 12
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:19
tovább »