Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Grimsbö és Amorim is a győri marad

2018. február 13. 8:50 // Forrás: MTI
A norvég kapus Kari Aalvik Grimsbö és a brazil balátlövő Eduarda Amorim is marad a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatában a következő szezonban.

"Mondják, vegyél két jó kapust, hogy sikeres legyél. Az elmúlt időszakban voltak sérülések, szerettünk volna biztosra menni, úgyhogy nekünk jövőre lesz három" - nyilatkozta Bartha Csaba klubelnök a Sport TV hétfő esti, Harmadik Félidő című műsorában.

A győriek néhány órával korábban jelentették be, hogy nyártól a csapatukat erősíti a világbajnok francia kapus Amandine Leynaud, a magyar válogatott Kiss Éva szerződést hosszabbított, a norvég Kari Aalvik Grimsbö pedig érvényes megállapodással rendelkezik.

Eduarda Amorim (archív felvétel, MTI fotó)Eduarda Amorim (archív felvétel, MTI fotó)

A sportvezető kifejtette, nagyon komoly rivalizálás lesz a kapusposzton, és hárman fogják megoldani a többfrontos helytállást, vagyis egyiküket sem adják kölcsön.

Bartha leszögezte, hogy Eduarda Amorim szintén az ETO-nál marad, hiszen neki is élő szerződése van, a Vardar Szkopje szerb válogatott beállója, Dragana Cvijic megszerzésére viszont nem lát esélyt.

A magyar bajnokságban is címvédő klub a norvég beálló, Kari Brattset, valamint honfitársa, a világ- és kétszeres Európa-bajnok átlövő, Veronica Kristiansen érkezését is bejelentette hétfőn.

"Nem volt szempont, hogy csak olyan játékost igazoljunk, aki még nem nyert Bajnokok Ligáját, de így jött össze. Az elmúlt négy évben háromszor győzött a Győr, és jó érzés, hogy aki idejön, annak az a célja, hogy megnyerje a BL-t" - magyarázta Bartha, aki elárulta, hogy a következő évadban 16 fős lesz a keretük.

Az elnök hangsúlyozta, nagyon szimpatikus számára, hogy a Ferencváros kezdőcsapatában három fiatal magyar játékos volt a francia Metz elleni BL-meccsen.

"Azt gondolom, ez példaértékű dolog. Győrben más a koncepció, mi igenis világsztárokat igazolunk, ezt nem rejtjük véka alá, meg szeretnénk nyerni a BL-t, minden évben ez az elvárás a város és a szponzorok tekintetében. Nekünk ez a célunk, így igazolunk, ezt vállaltuk" - közölte.

Hozzátette ugyanakkor, hogy próbálják a magyar szövetséggel karöltve megtalálni a módját, hogy a legtehetségesebb fiatal magyar kézilabdázóik megfelelően fejlődhessenek az NB I-ben.

"Vannak olyan terveink, amikről most még nem szeretnék beszélni, nincs teljesen kiforrva az ötlet, de a fiatal játékosok versenyeztetését igenis meg kell oldani" - vélekedett Bartha Csaba.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.