Nem lehet elég korán kezdeni

  • csapatsportok
  • 2018.02.12
  • 10:10
Hét éve száll a korong a jégen Veszprémben. Már négyéves kortól várják a sportág iránt érdeklődőket a Veszprémi Jégkorong Sportegyesületnél.

A Veszprémi Jégkorong Sportegyesület hét évvel ezelőtt indult hódító útjára a királynék városában. A hiánypótló vállalkozás a szűkös infrastrukturális körülmények ellenére is népes tábort tudott kiépíteni: jelenleg is több mint száz gyerek erősíti a Veszprémi Jéglovagok csapatát.

A fiatalok a Veszprém Aréna szomszédságában található Intersport jégpályán ismerkedhetnek a jégkorong sportág alapjaival, amihez egy biztos korcsolyatudáson keresztül vezet az út – tudtuk meg Máhl Krisztiántól, a Veszprémi Jégkorong Sportegyesület elnökétől.

Az egyesület a kellő korcsolyatudás elsajátításában is segítő kezet nyújt: hétközben a veszprémi iskolák diákjai élhetnek az ingyenes oktatási lehetőséggel, de hétvégente is elérhetők a foglalkozások: kezdő és haladó korisok jelentkezését is várják a szakedzők.

Máhl Krisztián

Jelenleg négy korosztályban – U8, U10, U12 és U14 – folyik a munka a Veszprémi Jéglovagoknál, ahol korábbi válogatott jégkorongosok is erősítik a szakmai stábot. – Nem lehet túl korán kezdeni ezt a sportágat. Mi már négyéves kortól várjuk a jelentkezőket mindkét nemből. Minél fiatalabban tanul meg valaki korcsolyázni, annál nagyobb esélye lesz, hogy sikereket érjen el a jégkorongban – húzta alá Máhl Krisztián.

Az egyesület elnöke a jövőképről is beszélt – A városi jégkorong sport akkor kaphat újabb lökést, ha megépül a tervezett városi jégcsarnok, amelyben több gyerekkel, hosszabb szezonban tudnánk készülni. A jelenlegi ideiglenes jégpályánk kisebb a szabvány méretnél, így már az U12-es és U14-es korosztályok mérkőzéseit is Székesfehérváron és Ajkán kell megrendeznünk.

További információt a csatlakozással kapcsolatban a veszpremhoki@gmail.com e-mail címen vagy a 30-216-4666-os telefonszámon kaphatnak az érdeklődők.