Nem úszta meg húszon belül Skaliczki csapata

  • Telekom Veszprém
  • 2018.02.10
  • 19:35
A Telekom huszonegy gólos sikerrel vigasztalódott a bajnokságban kieli BL-veresége után, Ugalde tizenegyszer villant.

Közel két hónapot kellett várnia a bakonyi kézilabdabarátoknak, hogy újra hazai pályán láthassák kedvenceiket. Ljubomir Vranjes együttese a hétközi, Kiel elleni Bajnokok Ligája fiaskóval „hangolt” NB I-es fellépésére, a kiesés elől menekülő váciak pedig az Eger elleni győzelmükkel a hátuk mögött érkeztek a királynék városába.

A mieink svéd mestere sérülés miatt továbbra sem számíthatott William Accambray és Győri Mátyás játékára, míg Gasper Marguc, Dejan Manaszkov, Momir Ilic és Nagy László ezúttal pihenőt kapott. A mieink téli szerzeménye, Petar Nenadic azonban ott volt a nevezettek listáján, csakúgy mint, Uros Borzas, aki négy góllal vette ki részét a Telekom U20-as legénységének kora délelőtti sikeréből.

A kezdő sípszót előtt egy perces néma csenddel tisztelgett a közönség a veszprémi klub kilenc évvel ezelőtt elhunyt beállója, Marian Cozma emléke előtt. Sulic szerezte a találkozó első gólját, Törteli válaszolt átlövésből, majd Tönnesen duplázott, amire Davidovicnak volt válasza (4. perc: 3-2). Sok hibával folytatta a meccset a Telekom, s a két hálóőr, Alilovic és a veszprémi nevelésű Rózsavölgyi is kitett magáért: hét perc alatt mindössze egy veszprémi találat született, mialatt a váciak hármat termeltek (12. perc: 4-5).

Fotó: Baumann Béla

Ugalde tört be a két védő között, majd Gajic roboghatott, de erre is volt vendég replika: Kecskeméti vágta be a jobbszélről. Zsinórban hármat vágott a Veszprém, időt is kért a Vác trénere, Skaliczki László. Friss erők érkeztek a Telekomba: Ancsin, Jamali és Nilsson is egyszerre került a játéktérre. Az időkérés sem segített a Vácon, tovább robogott a Veszprém: Ugalde négyszer, Jamali egyszer talált be az újabb vendég eszmecsere előtt (22. perc: 14-6).

Kilencperces gólcsend után talált magára a váci támadószakasz, de ez sem volt elég: a piros mezesek 6-4-re nyerték a játékrész hajráját is (20-11).

Nenadic szórta meg magát fordulást követően, Nilsson emberhátrányból talált be. Davidovic vette vállára övéit, Ugalde lerohanás góljára azonban zsinórban három góllal válaszolt a Skaliczki-csapat (40. perc: 24-16). Nenadic több szemfüles megoldással is észrevetette magát, Ugalde és Gajic is forintos labdát kapott a szerb válogatott játékmestertől, aki a gólgyártásban sem maradt el a társaktól (47. perc: 30-17).

Az utolsó tíz percre Uros Borzas is beszállt, Jamali élt a fiatal átlövő remek passzával (34-19). Gajic gyújtotta be rakétáit, kettőt tett közé szemvillanás alatt (53. perc: 36-19). Ménfői kozmetikázta az eredményt, de a találkozó vége felé haladva csak az lehetett kérdés, megússza-e húszon belül Skaliczki László együttese.

Borzas tette közé a huszadikat (57. perc: 40-20), Alilovic eszén pedig hétméteresből sem lehetett túljárni. A vége huszonegy gólos hazai siker, a Telekom könnyedén ütötte ki a Vácot a hazai pontvadászatban.

Férfi kézilabda NB I, 17. forduló:
Telekom Veszprém–Váci KSE 42-21 (20-11)
Veszprém Aréna, 2200 néző. Vezette: Réti, Szedmák.
Veszprém: Alilovic – Gajic 7, Tönnesen 2, Lékai 2, Sulic 2, Ligetvári 1, Ugalde 11 (1). Csere: Schuch, Nilsson 2, Ancsin 2, Terzic, Blagotinsek 1, Nenadic 5, Jamali 5, Borzas 2 (1). Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
Vác: Rózsavölgyi – Kecskeméti 2, Törteli 1, Sakic 1, Koller 1, Holpert 2, Davidovic 3. Csere: Ulicsinyi (kapus) – Török 1, Ménfői 1, Tyiskov 1, Rózsavölgyi, Grbavac 4, Maros, Czene, Tárkányi 3, Bognár 1. Vezetőedző: Skaliczki László.
Hétméteresek: 3/2, ill. 2/0.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc.

Vranjes: Mostantól rohanni fogunk!

Ljubomir Vranjes: – Néhány feladattal készültünk a mai meccsre, melyeket úgy érzem, hatvan percen keresztül sikerült véghezvinnünk. Különböző variációkat gyakoroltunk, különösen védekezésben. Nenadicnak szerettem volna több játéklehetőséget adni ma. Lékaival és Tönnessennel is össze kell szoknia, hogy megfelelőek legyenek az időzítések. Kielben görcsösnek éreztem néhány játékosomat, főleg támadásban, szerettem volna, ha a mai meccsel ez elszáll. Összességében elégedett vagyok a mai játékunkkal. A jövő mellettem ül, örülök, hogy lehetőséget tudtam adni Uros Borzasnak. Biztos vagyok benne, hogy ha nem is ebben a szezonban, akkor a következőtől ő is részese lesz a sikereinknek. Mostantól egy más szellemiségű Veszprémet szeretnék látni a pályán, a mai mérkőzésünk ennek a folyamatnak az első lépése. Mostantól rohanni fogunk. Belefáradtam, hogy bár jó a védekezésünk, nem tudjuk kihasználni azt. Mostantól azok kapnak nagyobb szerepet, akik képesek azon a sebességgen kézilabdázni, amit elvárok.

Uros Borzas: – Sok lerohanásgólt kaptunk a Váctól. Az első negyedórában nem úgy ment a támadójátékunk, ahogy szerettük volna. Összességében elégedett vagyok a mai játékommal. Köszönöm a lehetőséget a mesternek, amit igyekszek minden alkalommal maximálisan meghálálni.

Skaliczki László: – Egy nagyon jó sebességű Veszprém ellen játszottunk ma. A jól szervezett védekezéséből első és második hullámban is végig tudtak rohanni rajtunk ma. Erre a játékra csak tíz percig volt válaszunk, utána szétesetünk. A szünetben igyekeztünk néhány dolgot kijavítani, de a végére fizikálisan is elfáradtunk, felőrölt minket a Veszprém.

Tárkányi Bence: – Azért jöttünk, hogy a saját játékunkat játsszuk és élvezzük a kézilabdát. Mindig nagy élmény a Veszprém ellen kézilabdázni. Az elején jól tartottuk magunkat, aztán ahogy fáradtunk jöttek a hibák.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2017/18
1. Telekom Veszprém 50
2. MOL-Pick Szeged 46
3. Grundfos Tatabánya KC 42
4. Balatonfüredi KSE 40
5. Sport36-Komló 26
6. Csurgói KK 25
7. CYEB Budakalász 24
8. Dabas KC VSE 20
9. Eger SBS Eszterházy 19
10. B.Braun Gyöngyös 17
11. Ceglédi KKSE 17
12. Ferencváros 16
13. Váci KSE 16
14. Orosházi FKSE- LINAMAR 6
utolsó módosítás 2018. május 06. 21:17
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2017/18
1. Paris Saint-Germain 23
2. Telekom Veszprém 18
3. SG Flensburg-Handewitt 18
4. THW Kiel 16
5. Kielce 15
6. Meskov Breszt 10
7. RK Celje 7
8. Aalborg Handbold 5
utolsó módosítás 2018. március 04. 21:41
tovább »