Extra teljesítmény kell a bajnok ellen

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2018.02.10
  • 14:38
Az idény eddigi legkeményebb erőpróbája vár a hazai pályán hibátlan 1. FC Veszprémre, amely hétfőn (18.30) a címvédő, kiváló formában játszó Győrt fogadja az NB I-ben.

Csodás sportélményt ajándékozott híveinek a veszprémi futsalcsapat, amely az első osztályú bajnokság legutóbbi fordulójában úgy győzte le a vendég Ferencvárost, hogy két perccel a lefújás előtt még kétgólos hátrányban volt.

– Reméljük, hogy a fiúk táplálkozni tudnak ebből a sikerből. Bízom benne, hogy olyan tapasztalattal lettek gazdagabbak, amit a későbbiek során is hasznosíthatnak. Ismét bebizonyosodott: hiába megy el az ellenfél az elején egy-két góllal, nem dől össze a világ, továbbra is tenni kell a dolgunkat, s akkor képesek lehetünk az ilyen bravúrokra – kezdte a beszélgetést Madarász János, az 1. FCV vezetőedzője.

Újabb nehéz feladat előtt az 1. FCV

A bravúr szó pedig igen csak aktuális a bakonyiak esetében, hiszen hétfőn (18.30) az a Rába ETO látogat a Március 15. utcai csarnokba, amely legutóbb 8-2-re kiütötte a listavezető Berettyóújfalut.

– A Győr más szintet képvisel, mint a Fradi. A kisalföldiek korábbi gondjaik megszűntek a lezajlott tulajdonváltás matt. Mindez pedig az eredményeiken is meglátszik, hiszen legutóbb rúgtak egy nyolcast a Berettyónak. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, de már többször megmutattuk, hogy a Győrrel is partiban tudunk lenni. Remélem, hogy ez hétfőn is így lesz – bizakodott a mester.

Adódik a kérdés, mi kell ahhoz, hogy a veszprémi együttes fennállása során először pontot szerezzen az ETO ellen, amelynek erejét jól mutatja, hogy az UEFA Futsal Cup négyes döntőjében is érdekelt.

– Mindenkinek száz százalékot, extrát kell nyújtania a sikerhez. Átlagos teljesítménnyel nem lehet megverni egy ilyen szintű együttest. Minden labdának jelentősége lesz, ennek megfelelően kell küzdeni. Valószínűsítem, hogy ellenfelünk többször fog kapura lőni, ezért rendkívül fontos, hogy jó arányban használjuk ki a helyzeteinket.

A veszprémiek trénerétől megtudtuk, hogy Gregus Richárddal közös megegyezéssel szerződést bontott a klub. Boromisza Gábornak megműtötték a térdét, jelenleg lábadozik. Püspök Péternek a combhajlító izmával akadt problémája, de remélhetőleg ő vállalni tudja a játékot.

Fénylátványossággal készülnek

Újdonsággal készül a veszprémi klub a Győr elleni rangadóra. A szurkolók letölthetnek egy alkalmazást mobilkészülékeikre, amelynek segítségével látványos fényshowt varázsolhatnak a lelátókra. Részletek ITT.

Tabellák
Futsal NB I, 'B' csoport
1. Rába ETO Győr 25
2. Swietelsky Haladás VSE 19
3. 1. FC Veszprém 9
4. Aramis SE 8
5. Bőny 8
utolsó módosítás 2018. május 23. 10:26
tovább »
Futsal NB I, 2017/18 alapszakasz
1. MVFC Berettyóújfalu 43
2. Rába ETO Győr 38
3. Swietelsky Haladás VSE 35
4. Dunaferr 35
5. Nyírgyulaj KSE 26
6. 1. FC Veszprém 24
7. Ferencvárosi TC 20
8. Aramis SE 14
9. Debreceni Egyetemi AC 12
10. Bőny 12
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:19
tovább »