Csapatjátékra törekednek

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2018.02.08
  • 20:41
  • veszpremkosar.hu
Biztosan meg kell majd dolgozni a sikerért a HOYA-Pannon Egyetem Veszprémnek február 9-én (péntek, 17 óra), de nincs mese: idehaza kötelező nyomást helyezni a Nagykőrösi Sólymokra.

A mieinknek az influenzajárvány miatt hétvégén elmaradt a Pécsi VSK-Kronosz Kiadó elleni mérkőzése az NB I/B Piros-csoportban, ezért az elmúlt napok leginkább arra voltak jók, hogy a betegségek és sérülések okán „rendezzék a soraikat”. Ahogy Nebojsa Pavlovicék általában a többi találkozót, a soron következőt sem rázzák ki a kisujjukból, a Nagykőrösi Sólymok SE ellen sem lesz könnyű dolguk – az érdekeltek majd’ olyan nehéz összecsapásra számítanak, mint a felek őszi, alföldi csatája volt. Akkor a bakonyiak az elején, a kapkodásaik közepette lassan nyugodtak meg. A csapatok sok energiát tettek a párharcba (…később is nagyon igyekeztek), de a lüktető iram sok kapkodást, figyelmetlenséget és pontatlanságot idézett elő. Idővel feljavult Körtélyesi Gergelyék formája, mind több hibára és rossz döntésre kényszerítették a riválist. Aztán a vendégek a nagyszünet előtt erődemonstrációt tartottak, ám a másik oldal a fordulást követően bizonyította, hogy az otthonában „rágós falat”. A derbi azon szakaszában odalett az egyetemisták magabiztossága – lazítottak a gyeplőn –, a záró felvonásban már fej-fej mellett haladtak a gárdák: a parketten parázs csata zajlott. Szerencsére az együttesünk a hajrában igazolta, hogy helyén van a szíve (75-84).

Amíg a veszprémiek jelenleg – tizenkettő–négyes mérleggel – másodikak, addig az ellen – hét–kilences mutatóval – kilencedik. Kiváltképp hazai környezetben veszélyesek: ott hat–hárommal állnak, viszont idegenben csak egy győzelmük van, hat vereség mellett. Csakhogy nem szabad ezen adatokból kiindulni, hiszen idén valamennyi fellépésüket sikerrel abszolválták (…szám szerint négyet; egyet idegenben, hármat pedig saját környezetben), tehát nincsenek rossz formában. Legutóbb a Knipl Kft. Bonyhádi KSE felett diadalmaskodtak (83-71). A keretükben Tóth Viktor, Lakosa Ákos és Dobos László (…a liga védő-, összes lepattanó és blokklistáján dobogós) a kulcsember.

A HOYA-mezesek tudják, hogy mit kell tenniük, miközben azzal is tisztában vannak, hogy a Pest-megyeiek minden bizonnyal nehéz feladat elé állítják őket. Ahogy az lenni szokott, ezúttal is a védekezés lesz a kulcs. – A sportolóink szemében azt látom, hogy nyerni akarnak, s ez a jó hozzáállás – mondta Mérész Csaba vezetőedző. – Legalább ilyen fontos, hogy a kisebb-nagyobb betegségekből és sérülésekből mindenki felépült, remélhetőleg az összes játékosomra számíthatok. Harcosnak és koncentráltnak kell maradnunk, s lényeges, hogy a lendületünk nem fogyhat el a hajráig. Ha más nem, a nagy szívünknek köszönhessük a diadalt. Jó dobóformával szolgálnánk, és közben minimalizálnánk a hibáink számát. Nem szabad, hogy sok kihagyás jellemezze a produkciónkat, vagyis fegyelmezett játékot, érett kosárlabdát adnánk elő. Ezen túlmenően a támadásaink nem nélkülözhetik a tudatosságot.

A veszprémiek nem az egyéni képességeikre alapoznak, inkább csapatjátékra törekednek. Igyekeznek a lehető legtöbbet kihozni magukból, és a harcosságukkal kizökkenteni az ellenfelet.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 47
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 46
3. Nyíregyháza Blue Sharks 44
4. Tehetséges Fiatalok Basketball 43
5. PVSK-Kronosz Kiadó 41
6. Vasas Akadémia 41
7. Nagykőrösi Sólymok KE 39
8. MEAFC 38
9. MTK Törökbálint 38
10. Budapesti Honvéd SE 37
11. Calle Pubfood Békés 34
12. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 33
13. Bonyhádi KSE 33
14. Vásárhelyi Kosársuli 32
utolsó módosítás 2018. április 17. 13:20
tovább »