A védekezés lehet a kulcs

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2018.02.01
  • 21:44
  • veszpremkosar.hu
Miközben egy sérüléshullám „összeesküdött” a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém ellen, a kosárlabdázóink február 4-én (vasárnap, 15.30 óra) újabb diadallal stabilizálnák a pozíciójukat: fegyelmezett, tudatos és türelmes játékkal szolgálnának a Mecsek-alján.

Miután a mieink múlt héten jobban jöttek ki a hajrából, az NB I/B Piros-csoport előző fordulójában, az idegenbeli találkozó végén felőrölték a Calle Pubfood Békést (70-82). A rivális jobb dobóformával indított, egy ideig alig akartak hibázni, ezalatt a sérülések miatt tartalékos vendégek a triplákat erőltették – harminc percen át kevés sikerrel. Aztán a küzdelmes mérkőzésen sikerült felzárkózni, majd a vezetést is átvenni, köszönhetően annak, hogy Körtélyesi Gergely hiányában Nebojsa Pavlovic és Kovács Soma a korábbinál több pluszt vállalt. Az együttesek a folytatásban is gyűrték egymást becsülettel, gyakran hoztak rossz döntéseket, ezért egymás nyakán lihegtek. Az adok-kapok a záró felvonásig tartott, de utána a harcosabb és koncentráltabb bakonyiak – egy nulla–tízes rohammal – elléptek. A lendület a hajrában sem fogyott el, és a derbit már nem adták ki a kezükből.

A tizenkét győzelemmel és négy vereséggel a második helyen álló veszprémiek hétvégén ahhoz a Pécsi VSK-Kronosz Kiadóhoz utaznak, akik ősszel, a Vetési gimnáziumban nem állították őket nehéz feladat elé: a HOYA-mezesek akkor könnyedén oldották meg a feladatot (88-54). A helyi kedvencek már az elején úgy álltak a csatához, hogy nyerni akarnak. Magabiztosak voltak, gyorsan és veszélyesen támadtak. Nem is kellett beleszakadniuk az igyekezetbe, ugyanis az előnyük úgy is nőtt. A hazaiak a tekintélyes különbség birtokában már nem is erőlködtek – megtehették, az ellenfél tudniillik rossz napot fogott ki –, mindkét oldalon sok volt a hiba, a kihagyás. A vetélytárs nem tudott kibontakozni, a differencia húsz pont körül állandósult, majd miután a lényeges kérdések eldőltek, a hajrában csak egy kollektíva volt a parketten.

A Baranya-megyeiek jelenleg nyolc győzelemmel és hét vereséggel az ötödikek, úgy, hogy az otthonukban öt–egyes mérleggel állnak. Azt a zakót még a nyitó körben adták fel rájuk (–Miskolci EAFC 89-94), ám azóta odahaza elpáholták a Knipl Kft. Bonyhádi KSE-t, az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-t, a Nyíregyháza Blue Sharkst, a Nagykőrösi Sólymok KE-t és a Vasas Akadémiát. A soraikban Boris Krnjajski és Demeter Attila a kulcsfigura.

– Nehéz csatára van kilátás, úgy különösen, hogy Körtélyesinek továbbra is fáj a dereka, Pável Dánielnek a válla, s ha ez nem lenne elég, Kovácsnak Békésen kificamodott a bokája – mondta Mérész Csaba vezetőedző. – Egyelőre nem tudom, hogy a „trió” pattogtathat-e Pécsett, ahol a komplett kerettel is küzdenünk kellene a sikerért. Jelen helyzetünkben különösen nehéz lesz komoly nyomást helyezni a pécsiekre. Ezzel együtt folyamatos erőbefektetésre sarkallom a srácokat, hogy bizonyítsuk: minden körülmények között van tartásunk. A védekezésbe sok energiát kell fektetnünk, lévén, az ellennek kiváló egyéni képességű sportolói vannak. Ha hátul agresszívek leszünk, gyors indításokból könnyű gólokat szerezhetünk. Fontos, hogy a játékunk sebessége meglegyen. Tudjuk, hogy mit kell tennünk. Amit elterveztünk, azt jó lenne maradéktalanul végrehajtani.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 47
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 46
3. Nyíregyháza Blue Sharks 44
4. Tehetséges Fiatalok Basketball 43
5. PVSK-Kronosz Kiadó 41
6. Vasas Akadémia 41
7. Nagykőrösi Sólymok KE 39
8. MEAFC 38
9. MTK Törökbálint 38
10. Budapesti Honvéd SE 37
11. Calle Pubfood Békés 34
12. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 33
13. Bonyhádi KSE 33
14. Vásárhelyi Kosársuli 32
utolsó módosítás 2018. április 17. 13:20
tovább »