Veszprém–FTC: hasonló cipőben járnak

  • futsal
  • 2018.01.27
  • 15:16
A futsal NB I 7. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a veszprémiek a Ferencváros gárdáját látják vendégül hétfőn (18.30) a Március 15. utcai csarnokban.

A válogatott programja (melyről cikkünk alján olvashat bővebben) miatt két hét szünet után folytatódik az élvonalbeli bajnokság a futsalosoknál. A 1. FC Veszprémnek továbbra sem megy idegenben, a gárda az előző körben a Nyírgyulaj otthonában is alul maradt.

– A nyírségiek ellen is beigazolódott a sportág közhelye, vagyis hogy a helyzeteket gólra kell váltani. Nem tudtam haragudni a fiúkra, mert a mezőnyben jó teljesítményt nyújtottak, a kapu előtt azonban már nem voltak kellően határozottak. Ellenfelünk kapusa is kiválóan védett, amikor pedig már ő sem tudott segíteni az övéin, az üres kaput sem tudtuk eltalálni – pillantott vissza az 5-3-ra elveszett ütközetre a mieink vezetőedzője, Madarász János.

Hazai pályán azonban még veretlen az idényben a Veszprém, amely sorrendben a Debrecen, a Nyírgyulaj, a Dunaferr és az Aramis ellen is otthon tartotta a pontokat, legutóbb pedig a Haladással játszott 5-5-ös döntetlent.

A Fradit fogadja a Veszprém

A Fradi rosszul kezdte a pontvadászatot, hiszen az első öt fordulóban négyszer is kikapott. Később azonban bravúros eredményeket is szállított a társaság: legyőzte például a Berettyóújfalut, s „ikszelt” Győrben.

Eddig megszerzett tizenhat pontjukkal a hatodik helyről várják a fordulót Schmidmajerék, akiket éppen az FTC követ egyetlen egységgel lemaradva.

– A ferencvárosiak is ugyanabban a cipőben járnak, mint mi: véghezvisznek egy bravúrt, aztán pontot veszítenek egy gyengébb ellenféllel szemben. Tehát hozzánk hasonlóan ők is kiszámíthatatlanok. Remélem, hogy a hazai pálya varázsa ki fog tartani számunkra. Izgalmas, jó mérkőzésre számítok. A sikerhez az kell, hogy a kapu előtt határozottak legyünk, s jó döntéseket hozzunk – fogalmazott a tréner, aki hozzátette: sérülések, betegségek nehezítik együttese felkészülését.

Mint megtudtuk, Püspök Péter betegsége miatt egész héten nem edzhetett, Boromisza Dániel pedig éppen a hétvégre dőlt ki. Fivérének, Boromisza Gábornak február 5-én műtik a térdét porcelválás miatt. Utóbbira tehát még jó ideig nem számíthat a stáb.

Visszatérve a fővárosiakra: információink szerint a nemrégiben Győrből igazolt válogatott kapus, Tóth Gyula a mienk ellen még nem léphet pályára.

„Krízisben a magyar futsal”

A magyar futsalválogatott a hét első felében a Visegrádi Négyek Tornáján szerepelt Debrecenben. Sito Rivera szövetségi kapitány csapata a hétfői nyitókörben a csehektől 6-0-ra, míg a kedden a második fordulóban a szlovákoktól 5-0-ra kapott ki, szerdán pedig 1-1-es döntetlent ért el a horvátok ellen. A magyar együttesnek a veszprémi Tatai József – aki már tizenkilenc gólnál jár az NB I idei kiírásában – is tagja volt.

– Egyértelműen látszik, hogy a magyar futsal elképesztő krízisben van. Nagyon gyorsan ki kell találni valamit, mert már a középmezőnytől is kezdünk leszakadni. Sürgősen tenni kell a sportágért, hiszen lassanként felhozó csapat leszünk – húzta alá Madarász János. A szakember rámutatott, hogy a magyar együttes az európai középmezőny elejéhez tartozó horvát, szlovák és cseh gárdához képest is lemaradt.

Tabellák
Futsal NB I, 'B' csoport
1. Rába ETO Győr 25
2. Swietelsky Haladás VSE 19
3. 1. FC Veszprém 9
4. Aramis SE 8
5. Bőny 8
utolsó módosítás 2018. május 23. 10:26
tovább »
Futsal NB I, 2017/18 alapszakasz
1. MVFC Berettyóújfalu 43
2. Rába ETO Győr 38
3. Swietelsky Haladás VSE 35
4. Dunaferr 35
5. Nyírgyulaj KSE 26
6. 1. FC Veszprém 24
7. Ferencvárosi TC 20
8. Aramis SE 14
9. Debreceni Egyetemi AC 12
10. Bőny 12
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:19
tovább »