Három számban is indulhat Pjongcsangban

  • egyéb
  • 2018.01.22
  • 06:30
Veszprém első téli olimpikonja, a sífutó Kónya Ádám élete legnagyobb versenyére készül.

Kónya Ádám már azzal történelmet írt, hogy a első veszprémi sportolóként kvótát szerzett a téli olimpiai játékokra. A február 9-én rajtoló világversenynek a dél-koreai Pjongcsang városa ad otthont, amelyre 15-20 fős magyar küldöttség utazhat.

Kónya Ádám - archív fotó

Kónya Ádámot ausztriai edzőtáborozása alatt, telefonon értük utol. ­­– Az elmúlt hét az állóképesség javításáról szólt, s még most is inkább arra fókuszálunk. A hét vége felé fogjuk elkezdeni a gyorsító edzésmunkát, ami egészen a január 31-i kiutazásig tart majd. Ezalatt versenyen is kipróbálom magam, de csak a gyakorlás céljából – foglalta össze olimpiai felkészülésének finisét Kónya Ádám.

Sífutónk három számban is indulási jogot szerzett az ötkarikás játékokra. Legerősebb számában, 15 km-es távon biztosan találkozhatunk Kónya Ádám nevével, csakúgy, mint a 2 km-es sprint szakaszon. ­– Jelen állás szerint a 30 km-es távon is ki szeretném próbálni magam, de ebben a kérdésben még nem hoztuk meg edzőmmel a végleges döntést ­– tette hozzá Kónya, aki Veszprém és Balatonalmádi városok, valamint a Magyar Sí Szövetség támogatásának köszönhetően zavartalanul készülhetett élete legnagyobb eseményére.

Archív fotó

– Próbálok mentálisan készülni az olimpia különleges hangulatára. Szerencsére nem ez lesz az első rangos versenyem. Megjártam pár sífutó világbajnokságot a sportág otthonának számító északi országokban, hasonló légkört várok Dél-Koreában is – vélekedett Kónya Ádám, majd a célkitűzéseiről is beszámolt. – Azt várom magamtól, hogy az olimpián fussam meg életem legjobb teljesítményét. Ha ez sikerül, akkor már elégedett lehetek ­– nyomatékosította.