Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Férfi kézi Eb: 14 NB I-es légiós szerepel a tornán

2018. január 13. 11:19 // Forrás: MTI
Tizennégy NB I-es légiós szerepel a Horvátországban zajló férfi kézilabda Európa-bajnokságon.

A szövetségi kapitányoknak legkésőbb pénteken 20 óráig kellett 16 főre szűkíteniük keretüket.

Két NB I-es légiós már a csoportkör első játéknapján, pénteken bemutatkozott a tornán: a házigazda horvátok kapusa, a Telekom Veszprémet erősítő Mirko Alilovic a mezőny legjobbja lett a Szerbia ellen 32-22-re megnyert meccsen. Az ugyancsak veszprémi Kent Robin Tönnesen a világbajnoki ezüstérmes norvég csapat legeredményesebb játékosa volt hét góllal a vb-címvédő franciák ellen 32-31-re elveszített rangadón.

A veszprémi Gasper Marguc is ott van a szlovén keretben - Fotó: SEHA-ligaA veszprémi Gasper Marguc is ott van a szlovén keretben - Fotó: SEHA-liga

A világbajnoki bronzérmes szlovén együttesből Blaz Blagotinsek és Gasper Marguc, illetve a macedón Dejan Manaszkov szintén a Telekom Veszprém tagja, utóbbi csapattársa, Nikola Markoszki pedig Orosházán játszik.

A montenegrói válogatottba hatan is az NB I-ből érkeztek: Milos Vujovic és Milos Bozovic a Tatabánya, Igor Markovic a Komló, Igor Radojevic az Eger, Nebojsa Simovic a Dabas, Nemanja Grbovic pedig a Cegléd kézilabdázója.

A Balatonfüred csapatából Artur Karvatszki a fehéroroszok, Stanislav Kasparek pedig a csehek keretében szerepel, utóbbi jövő szerdán a magyarok ellen lép pályára a varasdi (Varazdin) D csoportban.

A magyar válogatott 16 játékosa közül 12 szerepel a hazai bajnokságban.

Az edzőknek a csoportkörben, a középdöntőben és az elődöntők, helyosztók alkalmával is két-két alkalommal lesz lehetőségük játékost cserélni a keretben.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.