A Bóbita óvoda nyerte az idei Ovi olimpiát

  • atlétika
  • 2018.01.12
  • 13:33
Péntek délelőtt kilenc veszprémi óvoda közel száz növendéke mérette meg magát a Március 15. utcai csarnokban rendezett Ovi olimpián.

Népes gyermekseregtől volt hangos péntek délelőtt a Március 15. utcai sportcsarnok, ahol immáron ötödik alakommal rendezték meg a veszprémi óvodák sportversenyét, az Ovi olimpiát.

Barták Péterné

A főszervező Báthory István általános iskola igazgatójától, Barták Péternétől megtudtuk, öt évvel ezelőtt azzal a nem titkolt szándékkal hívták életre ezt a rendezvényt, hogy ízelítőt az ízelítőt adjon az intézmény falai között működő sporttagozat munkájából. Megnyitó beszédében az óvodapedagógusok és a különböző támogató szervezetek áldozatkész segítségét hangsúlyozta az iskola vezetője.

Ovádi Péter

Ovádi Péter önkormányzati képviselő, az esemény fővédnöke elmondta, büszkeséggel tölti el, hogy ötödször is tető alá tudták hozni az Ovi olimpiát. – Nagyon boldog vagyok, hogy minden évben ilyen sok kisgyerek próbálhatja ki magát ezen a megmérettetésen. A sport mindenre megtanít minket, ezért is különösen fontos, hogy megtanítjuk azt a fiataloknak – zárta gondolatait.

A közös bemelegítést követően – amelyben a felnőttek is bekapcsolódtak – a harmincméteres futószámmal vette kezdetét a viadal. A tízfős csapatok helyből távolugrásban, kislabda hajításban és egy kétszáz méteres futószámban álltak rajthoz.

Az összesített pontversenyt a Bóbita óvoda nyerte igen komoly előnnyel (68 pont). A dobogó második fokára, szoros csatában az Egry úti ovisok állhattak (36 pont), a bronzérmek pedig a Ringató óvoda növendékeihez kerültek.