Tízgólos döntetlent játszottak a futsalosok

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2018.01.09
  • 22:18
Izgalmas, színvonalas és remek hangulatú mérkőzést vívott a Veszprém a Haladással a futsal NB I keddi ütközetén.

Rangadóval kezdte az évet a hazai pályán ez idáig hibátlan veszprémi futsalcsapat, amely azt a Haladást fogadta, amely a zajló pontvadászatban mindkétszer legyőzte a címvédő Győrt. Dacára annak, hogy az ütközetet az M4 országos sportcsatorna is élőben közvetítette, az idény eddigi legmagasabb veszprémi nézőszámát hozta a találkozó: több mint ezren látogattak el a Március 15. utcai csarnokba. Érdekesség, hogy a hazai és a vendég „keménymag” egymás mellett szurkoltak a kapu mögött.

A fokozott érdeklődés jó hatással volt a felek teljesítményére, az első percektől kiváló iramú és magas színvonalú küzdelem zajlott. Bár a meccs elején jobbára a mieink térfelén vándorolt a játékszer, az első nagyobb lehetőség mégis a szombathelyiek kapuja előtt alakult ki, Bognár lövését azonban hatástalanította Sásdi.

Így sem váratott magára sokat a hazai vezetés: a 7. percben Tatai agilisan labdát szerzett, tolt egyet rajta, majd nyolc méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0).

Kisvártatva Püspök tette próbára távoli lövésével a vasi kapus képességeit, utóbbi nyerte a „párharcot”. Öreglaki egyenlíthetett volna, de lövése nyomán a labda elsuhant a bakonyi kapu előtt. Horváth is betalálhatott volna, de ő sem járt sikerrel.

Lényegesen hatékonyabban használta ki helyzeteit az 1. FCV. A játékrész derekánál Apatini egy remek csellel lerázta védőjét, majd Boromisza Dániel elé tálalt, aki közelről a hálóba lőtt (2-0).

A folytatásban átengedte ellenfelének a terepet a Madarász-csapat, amely kontrákra rendezkedett be. Több veszélyes ellentámadást is vezetett a Veszprém, Püspök, Bognár és Tar lövésénél is kevéssel kerülte el a labda a kaput.

Öttel a szünet előtt mutatta be a legnagyobb védését Schmidmajer, aki Németh Erik közeli próbálkozását csípte el kiváló reflexszel. A következő helyzetében azonban már nem hibázott a rivális támadója, aki a 18. minutumban szépített. A szombathelyiek szemlátomást vérszemet kaptak, Márkus egyenlített némileg váratlanul a pihenő előtt (2-2).

A térfélcserét követően sem csökkent a tempó, a remek hangulatú mérkőzésen mindkét alakulat kitett magáért. Két perc telt el, amikor Gregus és Tatai vezethetett újabb veszélyes kontrát. Előbbi önzetlen, utóbbi kíméletlen volt, újra a kék mezeseknél volt az előny (3-2).

Három az egy ellen is támadhatott a vendéglátó, ám Tar keresztbe lőtt labdája pontatlanul érkezett Tatai elé, aki így mellé lőtt. Scmidmajer kapuja felé valósággal záporoztak a lövések, több bravúrt is bemutatott a veszprémi hálóőr.

Fél óra elteltével összegyűlt a Haladás hatodik szabálytalansága, de Tar mellé lőtte a tízméteresest. A kihagyott helyzet aztán megbosszulta magát, Németh Erik egalizált szép mozdulattal (3-3).

Ez sem szegte a Madarász-legénység kedvét, egy újabb gyors roham végén Tatai bombázott a rövidbe (4-3).

Hasonlóan gyorsan jött az újabb válasz: a Hegyesiről felpattanó labdát Hajmási fejelte a kapuba (4-4).

Öttel a vége előtt már a Veszprém is hat faultnál járt. Öreglaki szerezhetett volna vezetést, de tíz méterről csak a kapufát találta el.

S az izgalmaknak ezzel még korántsem volt végük. Fehér cselezte ki Sásdit, aki elhúzta ellenfele labdát. A kapus piros lapot, az 1. FCV hatméterest kapott. Boromisza pedig kíméletlen volt (5-4).

A Turzó-csapat aztán ötödször is egalizált a meccsen. Öt a négy ellen támadtak a vendégek. Madarász János már letette az időkérést jelző tábláját, amikor Öreglaki gólra váltotta az emberelőnyös helyzetet (5-5). A végén Tar kétszer is betalálhatott volna, de nem járt sikerrel, így megosztoztak a pontokon a felek.

Futsal NB I, 12. forduló:
1. FC Veszprém–Swietelsky Haladás VSE 5-5 (2-2)
Március 15. utcai sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Kovács G. (Farkas, Czene-Joó).
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Tar, Püspök, Boromisza D. Csere: Spandler (kapus), Gregus, Kellner, Fehér, Ruzicska, Bognár P., Apatini. Vezetőedző: Madarász János.
Szombathely: Sásdi – Öreglaki, Horváth P., Márkus, Melo. Csere: Matyi (kapus), Sipos, Hegyesi, Németh P., Gyurcsányi, Németh E., Hajmási, Vidák, Bencsik. Vezetőedző: Turzó József.
Gólszerzők: Tatai (7., 23., 32.), Boromisza D. (11., 37.), ill. Németh E. (18., 31.), Márkus (19.), Hajmási (34.), Öreglaki (38.).
Piros lap: Sásdi (37.).

Kiváló reklám a sportágnak

Madarász János: – Kiváló mérkőzés játszottunk, a futsal remek propagandáját láthattuk. Örülök a csapatom teljesítményének. A védekezésünkkel azonban nem vagyok elégedett, hiszen nagyon könnyű gólokat engedtünk ellenfelünknek. Ha a kihagyott tízméteresre gondolok, akkor hiányérzetem van, az összkép alapján viszont igazságosnak tartom a döntetlent.

Turzó József: – Kiváló propagandája volt a futsalnak ez a találkozó, örülök, hogy a televízió is közvetítette. Támadásban az idény egyik legjobb játékával rukkoltunk elő, hátul azonban olyan hibákat követtünk el, amelyek nem megengedettek ilyen szintű ellenfél ellen. A Veszprém ki is használta ezeket. A döntetlen reális, mindkét csapat dicséretet érdemel.

Tabellák
Futsal NB I, 'B' csoport
1. Rába ETO Győr 25
2. Swietelsky Haladás VSE 22
3. 1. FC Veszprém 12
4. Aramis SE 8
5. Bőny 8
utolsó módosítás 2018. június 01. 19:48
tovább »
Futsal NB I, 2017/18 alapszakasz
1. MVFC Berettyóújfalu 43
2. Rába ETO Győr 38
3. Swietelsky Haladás VSE 35
4. Dunaferr 35
5. Nyírgyulaj KSE 26
6. 1. FC Veszprém 24
7. Ferencvárosi TC 20
8. Aramis SE 14
9. Debreceni Egyetemi AC 12
10. Bőny 12
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:19
tovább »