Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Közösségi összefogással újították fel a futófolyosót

2018. január 8. 10:39 // Forrás: VEDAC
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) saját erejéből, közösségi munkával újította fel az Egyetemi Stadionban található futófolyosó rekortán burkolatát.

A tavalyi év utolsó szombatján sportolók, szülők, edzők, vezetők és szimpatizánsok gyűltek össze a stadion futófolyosóján, hogy kijavítsák a rekortán burkolaton tátongó lyukakat, melyek sérülésveszéllyel fenyegették az egyesület sportolóit.

Fotó: VEDACFotó: VEDAC

A VEDAC ügyvezető igazgatójától, Németh Attilától megtudtuk, az egyesület vezetése és edzői, folyamatosan keresik a lehetőséget, hogy otthonukat szebbé, élhetőbbé tegyék. A klub első embere hozzátette, addig is minél jobb feltételeket szeretnének biztosítani sportolóik számára, míg megvalósul az Egyetemi Stadion komplex felújítása is.

Fotó: VEDACFotó: VEDAC

– A rekortán burkolat felújítására bruttó 1,2 millió forintos árajánlatot kaptunk, ezért megvizsgáltuk a lehetőségét, hogy közösségi munkával miként tudnánk a felújítást megvalósítani házon belül – tette hozzá Németh Attila. A felújítást végül közösségi összefogással, a külsős kivitelezői ajánlat töredékéből sikerült megvalósítania a VEDAC-családnak.

Nem az első ilyen akció ez a VEDAC-nál, hiszen tavaly több szakmai nehézséget is sikerült közösségi összefogással megoldani. A legnagyobb eredmény a szabadtéri szezon elején, másfél millió forint értékben felújított gerelyhajító pálya volt, mely az utánpótlás gerelyhajítók számára edzés- és versenyzési lehetőséget tudott biztosítani.

Archív fotóArchív fotó

Zentai Tibor Dobóakadémia vezető támogatásának köszönhetően sikerült tavasszal felújítani a kalapácsvető ketrecet, valamint lefesteni a dobópályát körbevevő kerítést. A magasugráshoz használt szivacsok ponyvájának cseréjét a VEDAC saját erőből tudta megvalósítani, így a tavalyi évben elvégzett munkálatok összértéke meghaladta a hárommillió forintot.

Az idei évben is több beruházást, felújítást tervez a klub, a biztonságos edzésmunka érdekében a kerítések átalakítása és szertár bővítés is a tervek között szerepel.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.