Közösségi összefogással újították fel a futófolyosót

  • atlétika
  • 2018.01.08
  • 10:39
  • VEDAC
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) saját erejéből, közösségi munkával újította fel az Egyetemi Stadionban található futófolyosó rekortán burkolatát.

A tavalyi év utolsó szombatján sportolók, szülők, edzők, vezetők és szimpatizánsok gyűltek össze a stadion futófolyosóján, hogy kijavítsák a rekortán burkolaton tátongó lyukakat, melyek sérülésveszéllyel fenyegették az egyesület sportolóit.

Fotó: VEDAC

A VEDAC ügyvezető igazgatójától, Németh Attilától megtudtuk, az egyesület vezetése és edzői, folyamatosan keresik a lehetőséget, hogy otthonukat szebbé, élhetőbbé tegyék. A klub első embere hozzátette, addig is minél jobb feltételeket szeretnének biztosítani sportolóik számára, míg megvalósul az Egyetemi Stadion komplex felújítása is.

Fotó: VEDAC

– A rekortán burkolat felújítására bruttó 1,2 millió forintos árajánlatot kaptunk, ezért megvizsgáltuk a lehetőségét, hogy közösségi munkával miként tudnánk a felújítást megvalósítani házon belül – tette hozzá Németh Attila. A felújítást végül közösségi összefogással, a külsős kivitelezői ajánlat töredékéből sikerült megvalósítania a VEDAC-családnak.

Nem az első ilyen akció ez a VEDAC-nál, hiszen tavaly több szakmai nehézséget is sikerült közösségi összefogással megoldani. A legnagyobb eredmény a szabadtéri szezon elején, másfél millió forint értékben felújított gerelyhajító pálya volt, mely az utánpótlás gerelyhajítók számára edzés- és versenyzési lehetőséget tudott biztosítani.

Archív fotó

Zentai Tibor Dobóakadémia vezető támogatásának köszönhetően sikerült tavasszal felújítani a kalapácsvető ketrecet, valamint lefesteni a dobópályát körbevevő kerítést. A magasugráshoz használt szivacsok ponyvájának cseréjét a VEDAC saját erőből tudta megvalósítani, így a tavalyi évben elvégzett munkálatok összértéke meghaladta a hárommillió forintot.

Az idei évben is több beruházást, felújítást tervez a klub, a biztonságos edzésmunka érdekében a kerítések átalakítása és szertár bővítés is a tervek között szerepel.