Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Kéri Bianka követi edzőjét, s csak a felkészülésére koncentrál

2018. január 7. 12:12
A királynék városának sportélete a VEDAC és Tóthné Stupián Anikó szakításától volt hangos az óév végén. Az újév kezdetével adódik a kérdés, mennyire érzékenyen érintette a váltás a menesztett tréner irányítása alatt készülő sportolók felkészülési munkáját.

Az általában csendes veszprémi sportélet alaposan felbolydult, amikor a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) vezetősége december 13-án bejelentette, nem hosszabbítja meg sikeredzője, Tóthné Stupián Anikó év végén lejáró kontraktusát az egyesületnél.

Azóta mindkét fél álláspontja ismert a szakítás körülményeiről, s az is kiderült, hogy a város támogatásának köszönhetően saját klubjában, a Sportolj Velünk Sport Egyesületnél (SVSE) folytathatja munkáját a közkedvelt futóedző, Tóthné Stupián Anikó.

Archív fotóArchív fotó

A jövő kérdései azonban itt még nem zárultak le, hiszen a VEDAC évtizedek óta bérli városunk legfejlettebb – s egyetlen profi sportra is alkalmas – atlétikai létesítményét, az Egyetemi Stadiont. Információink szerint jelenleg is zajlik a SVSE és a VEDAC közötti egyeztetés arról, hogy az új egyesület milyen feltételek mellett használhatja majd az atlétikai pályákat.

Ami talán ennél is fontosabb kérdés, hogy azok a korábbi VEDAC-os élsportolók, akik a jövőben Tóthné Stupián Anikó mellett képzelik el jövőjüket, mennyire sínylik meg az elmúlt hetek történéseit. Az üggyel kapcsolatban Kéri Biankát, az elmúlt évek egyik legsikeresebb veszprémi atlétáját kérdeztük. A 23 esztendős középtávfutó elmondta, továbbra is Tóthné Stupián Anikó irányítása alatt képzeli el a jövőjét, s mivel az ő szerződése is lejárt a VEDAC-nál 2017. december 31-én, szabadon átigazolhat új klubjába. A januárra tervezett portugáliai edzőtábor azonban minden bizonnyal kiesik programjából. – Próbálunk mindent elkövetni, hogy ez a változás ne hasson ki felkészülésemre – tette hozzá az Európa-bajnoki kvalifikációra készülő Kéri Bianka.

Kéri Biankát telefonon értük el - Archív fotóKéri Biankát telefonon értük el - Archív fotó

A kiváló középtávfutót megpróbálta maradásra bírni a VEDAC, tudtuk meg a klub ügyvezetőjétől, Németh Attilától, aki arról is beszámolt, hogy az átmeneti időszakban biztosítani kívánják Kéri zavartalan edzéslehetőségét az Egyetemi Stadionban.

A stadion használati jogán túl az utánpótláskorú atléták helyzete szolgáltatja a komoly kérdéseket az ügyben. A Magyar Atlétikai Szövetség szabályzata szerint ugyanis nevelési díjat kell fizetnie annak, aki új klubhoz szeretne csábítani utánpótláskorú sportolókat. Ez pedig akár milliós nagyságrendre is rúghat információink szerint a két klub közötti esetleges további átigazolások kapcsán.

Zatkalik Dániel

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.