Győzelemmel indítanának

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2018.01.03
  • 18:02
  • veszpremkosar.hu
Örömet szerezne a híveinek a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém január 5-én (péntek, 17 óra), az „újévi fogadalmuk” lényege, hogy idehaza két vállra fektetnék – a félvállról egyébiránt nem vehető – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-t.

A mieink idegenbeli vereséggel zárták a mögöttünk hagyott esztendőt, mint arról beszámoltunk: az Oroszlányi SE Lions ellenében elvesztették az NB I/B Piros-csoport naptárzáró csúcsrangadóját (81-74). Csapatunk tisztességesen helytállt, volt tartása, ám az is igaz, hogy az első negyed végétől az eredmény után futott. A csata során többször sem találták a ritmusukat, sokat hibáztak (…ajtó-ablak helyzeteket hagytak ki), pedig lehetett volna fogást találni az egységesebb riválison. A fordulást követően harcosabbak és elszántabbak lettek a HOYA-mezesek, de nem tudták átlépni a saját árnyékukat. A felzárkózások temérdek energiát vettek ki belőlük, emiatt gyakran remegett meg a kezük. A záró felvonásban újabb rövidzárlat következett be náluk, így a hajrában hiába tették oda magukat, már csak a hátrányukon voltak képesek faragni.

A végeredmény miatt nem kellett szégyenkezniük, a „zakó” vállalható, viszont hiányzott belőlük az állhatatosság és a magabiztosság. Az összkép arról árulkodott, hogy a mutatottnál több van a második helyen – kilenc-hármas mérleggel – állomásozó együttesben. Helmeczi Andrásék remélhetőleg már a héten betekintést engednek ebbe; azért is, mert a kisalföldiek ellen hovatovább kötelező nyerniük. A vetélytárs jelenleg hat győzelemmel és hat vereséggel hatodik a tabellán. Esetükben egyszerű a „képlet”: a megyeszékhelyükön hatszor diadalmaskodtak (…magyarán őrzik az otthoni veretlenségüket), de onnan kimozdulva mindig kikaptak. Mivel az előttünk álló összecsapást a Rába- helyett a Séd-partján rendezik, minden egyszerűbbnek tűnik, csakhogy az ellenfél éppen velünk szemben szakítaná meg az idegenbeli nyeretlenségi sorozatát. A Vasas Akadémia pályáján csak 80-79-re elvérzett győriek ugyanis nem érzik magukat esélytelennek, úgy gondolják, lehet keresnivalójuk mifelénk. Az ex-veszprémi Gáll Dominik és Puszta Dávid, illetve Nárai Bence, Ruják Bence és Gombás Gábor tolta gárda abbéli reményének adott hangot, hogy a kiélezett másodosztályú bajnokságban az idegenbeli sikerek duplán számítanak, azok jót tehetnek a sportolóik lelkének. Bizakodnak egy jó kalkulusban, s mint prognosztizálták: ha játszhatják a saját kosárlabdájukat, összejöhet számukra a bravúr.

Ehhez persze a bakonyiaknak is lesz néhány szava. – Tisztában vagyunk azzal, hogy a győriek szeretnék megnehezíteni a dolgunkat, a helyükben mi is így tennénk, ám rossz „hírrel szolgálnék” számukra: túltettük magunkat az OSE-fiaskón, mentálisan rendben vagyunk – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Azon leszünk, hogy a védekezésünk ezúttal ne hagyjon kívánnivalót maga után és működjenek a játékkapcsolataink. Alighanem meg kell majd dolgoznunk a sikerért, ezért kötelező oroszlánként harcolnunk, valamint a tiszta helyzetekből betalálnunk. Fontos, hogy a produkciónk minősége ne ingadozzon. Persze a szurkolóinkra is számítunk, akik a nehéz pillanatokban pluszt adhatnak nekünk.

Pavlovic visszatért

Az új esztendő első „munkanapján” nem akármilyen változás történt a veszprémiek játékoskeretében, miután a klub elöljárói szerződést kötöttek a királynék városában korábban megfordult – mifelénk pompás teljesítménnyel szolgált – Nebojsa Pavloviccsal. Mint ismert, a hármas-négyes poszton bevethető 30 éves bosnyák kiválóság (200 centi, 98 kiló) először 2016. novemberében érkezett a bakonyi megyeszékhelyre. Akkor, az előző másodosztályú bajnokság alapszakaszában majd’ húsz pontot, nyolc lepattanót, három blokkot és huszonhetes értékindexet átlagolt mérkőzésenként. A jól képzett és ponterős játékos remekül dobta a triplákat és a palánkok alatt is feltalálta magát. Ám bármilyen jól is érezte magát a királynék városában, az ezüstéremmel zárult idény végén, családi okok miatt hazatért a szülőföldjére, a felesége mellé. A mindig száz százalékot adott és rendre csapatban gondolkodott kitűnőség most látta elérkezettnek az időt, hogy ismét csatlakozzon a HOYA-Pannon Egyetem Veszprémhez, melynek szerelését alighanem már pénteken magára ölti.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 47
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 46
3. Nyíregyháza Blue Sharks 44
4. Tehetséges Fiatalok Basketball 43
5. PVSK-Kronosz Kiadó 41
6. Vasas Akadémia 41
7. Nagykőrösi Sólymok KE 39
8. MEAFC 38
9. MTK Törökbálint 38
10. Budapesti Honvéd SE 37
11. Calle Pubfood Békés 34
12. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 33
13. Bonyhádi KSE 33
14. Vásárhelyi Kosársuli 32
utolsó módosítás 2018. április 17. 13:20
tovább »