Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elbírtak a növekvő téttel

2018. január 3. 7:30
Húzóemberei távoztak, mégsem a kiesés elől menekül a Telekom Veszprém U20-as csapata a másodosztályú kézilabda-bajnokságban. A gárda edzőpárosa, Gulyás István és Tombor Csaba értékelte az őszi felvonást.

A nyáron igen komoly kihívással kellett szembenéznie a Telekom Veszprém második számú alakulatának. Nem elég, hogy hét tehetség is az élvonalba szerződött a „kis Veszprém” fészkéből, 23 éves korról 20 évre csökkentették a második együttesekbe nevezhető játékosok maximális életkorát. A tét is tovább nőtt, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) tervei szerint ugyanis jövőre egyesül a jelenleg keleti és nyugati csoportra osztott másodosztályú bajnokság, ami a kiesőhelyek számának növekedését vonzza magával.

Ebben a korántsem egyszerű helyzetben érkezett a Telekom U20 élére Gulyás István, akivel tovább bővült a veszprémi utánpótlásműhely legendáktól hemzsegő tábora. A 18,5 év átlagéletkorú legénység pedig igencsak kitett magáért, a féléves mérleg: hat győzelem, két döntetlen és öt vereség, amely holtversenyben az ötödik helyre repítette Ubornyákékat az NB I/B tabelláján.

Gulyás IstvánGulyás István

– Végeztünk egy kis számvetést az év végével, s mindössze két olyan meccset tudtunk felidézni, amely miatt keserű lehet a szánk íze. Az összes többi találkozónk a terveknek megfelelően alakult – értékelte tanítványai féléves teljesítményét Gulyás István.

A gárda életében a folytonosságot képviselő edzőpartner, Tombor Csaba hozzátette, azok a játékosok, akik korábban kevesebb játéklehetőséghez jutottak az NB I/B-ben, rövid idő alatt meg tudtak felelni az elvárásoknak, s húzóemberekké váltak. – Ez az utánpótlás lényege. Nekünk az a feladatunk, hogy folyamatosan érkezzenek az újabb és újabb erők, akiket a megfelelő időpontban tovább adhatunk valamely élvonalbeli gárdának – húzta alá Tombor Csaba.

A hazánkban párját ritkító csapatmunkáról is szó esett a féléves értékelés kapcsán. Tombor Csaba és Gulyás István ugyanis egyenértékű partnerségben irányítják a jövő veszprémi reménységeit. Mindketten megvívják saját meccsüket a kispadon, az éppen aktuális „rossz zsaru” kiosztja a hibázó kézist, társa pedig azonnal elmondja, mit kellett volna másként tennie. – Itthon nem nagyon volt példa arra, hogy két kolléga közösen vezetne egy csapatot, pedig igenis működik a recept. A Telekom utánpótlásánál egy dolgot mindig szem előtt kell tartani. Itt minden a tehetséges fiatalokról szól, s nem számít, hogy ki mekkora klasszis volt korábban. Ez már egy újabb csapat, ahol bizony be kell állnunk egymás mögé, mert csak úgy lehetünk sikeresek. Az egy csodálatos dolog, hogy itt mindenki félre tudta tenni az egóját, s egy közös célért tudunk dolgozni, méghozzá kifogástalan körülmények között – húzta alá Gulyás István és Tombor Csaba egyetértésben.

Az U20-asoknál folyó szakmai munkát a felnőtt gárda trénere, Ljubomir Vranjes is figyelemmel kíséri, aki az Orosháza elleni bajnokin Uros Borzasnak és Ubornyák Dávidnak is lehetőséget adott a „nagycsapatban”. A svéd tréner a fiatalok játékintelligenciáját méltatta a találkozót követően, a Tombor–Gulyás edződuótól pedig az első csapatéhoz hasonló, magas fordulatszámon pörgő gárda kinevelését kérte.

A Telekom U20 hálóőrét, Gödör Bencét sérülés miatt, a beállós Bábos Marcell pótlását pedig külföldi tanulmányai miatt kell megoldani a duónak, amely bízik a pozitív tavaszi folytatásban.

Mindkét edző számára megadatott, hogy nagy világversenyen magára öltse a címeres mezt, így a közelgő horvátországi Európa-bajnoksággal kapcsolatos várakozásaikat is megosztották. Mindketten úgy vélik, hogy itt az alkalom a tehetséges fiatalok beépítésére, hiszen a mieink számára január 13-án rajtoló kontinensviadal nem kvalifikál további seregszemlékre, így alkalmas lehet a kísérletezésre.

Zatkalik Dániel
Események
Sorozat
férfi kézilabda NB II Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Budai Farkasok
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. február 29. 18:00
Helyszín
Budaörs, Városi Sportcsarnok
Eredmény
21-28
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Telekom Veszprém U21
Vendég
Pécs
Időpont
2020. március 6. 19:30
Helyszín
Veszprém, DEVM Sportcsarnok
Eredmény
34-27
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Szigetszentmiklós
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. március 11. 19:30
Helyszín
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Eredmény
28-26
részletek
további cikkek
Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-válogatott Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára. ma 20:03 Momir Ilics: egy labda dönthet a negyeddöntőben Telekom Veszprém Momir Ilics: egy labda dönthet a negyeddöntőben Momir Ilics, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint egy labda dönthet a dán Aalborg HB elleni párharcban, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. ma 19:53 Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok A török válogatott ellen lép pályára először a társházigazda magyar női kézilabda-válogatott a november-decemberi Európa-bajnokságon. ma 14:59 Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! Telekom Veszprém Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! A Telekom Veszprém csütörtökön este (18.45) a dán Aalborgot látja vendégül a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. Az idény eddigi legfontosabb, sorsdöntő derbijét megelőzően Ligetvári Patrik a vehir.hu kérdésére azt nyilatkozta, a higgadtság lehet a siker kulcsa. ma 12:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.