Újoncot avatott a Telekom

  • Telekom Veszprém
  • 2017.12.20
  • 19:50
Idei utolsó találkozóját is könnyedén nyerte a bakonyi kézilabdacsapat. Marguc tizenkétszer villant, de a két fiatal, Ubornyák és Borzas is gólt tett a karácsonyfa alá.

A naptári év utolsó megmérettetése várt szerda este a Telekom Veszprém kézilabdacsapatára. Ljubomir Vranjes huszonötödik tétmérkőzésén az Orosháza érkezett vendégjátékra a Veszprém Arénába.

A nemrégiben Achilles-ín-sérülést szenvedő William Accambray után újabb hazai játékos dőlt ki a sorból: Győri Mátyás súlyos térdsérülése miatt feltehetően már nem léphet pályára a zajló idényben. Kollegái „Várunk vissza, Matyi!” felirattal üzentek a magyar válogatott irányítójának. Momir Ilic, Nagy László, Dragan Gajic és Renato Sulic is pihenőt kapott a svéd mestertől, aki két fiatal tehetségnek: Uros Borzasnak és Ubornyák Dávidnak szorított helyet a meccskeretben.

Alkalmi összeállításban kezdte a találkozót a hazai csapat, melynek első góljait a támadásban és védekezésben is egyaránt szerepet kapó Ligetvári és Schuch szerezték. A veszprémi nevelésű Strannig szólt hozzá először a meccshez orosházi oldalról, Ligetvári pedig már a második gólját szerezte az ötödik percben (3-1).

Gyene hetesét hárította Alilovic, majd Németh talált be. Marguc a túloldalon már bevágta a megítélt büntetőt, amire Ferenczinek volt válasza. Ligetvári és Schuch újabb két gyors találattal növelte a távot (11. perc: 6-3). Alilovic fogta a labdákat, a társak pedig négy-egyes szériával rukkoltak elő: Lékai, Ligetvári, Ancsin és Marguc tette a dolgát (16. perc: 10-4).

A folytatásban felváltva potyogtak a gólok (13-7), de amint összeállít a mieink védelme, máris nyílt az olló a két fél között. Lékai lőhetett zavartalanul gyors lefolyású játék végén, majd Marguc mutatta meg végsebességét egymás után kétszer is, Ugalde pedig az üres kapuba bombázta a játékszert (26. perc: 17-9). A hajrában megfizetett pontatlanságaiért a Telekom: Radojecic, Gyene és Ferenczi vezetésével, hatgólosra csökkentették hátrányukat a vendégek (18-12).

Milas akcióból, majd hétméteresből is betalált, háromra zárkózhatott volna a rivális, Alilovic azonban bravúrral védeni tudta Pásztor próbálkozását. Hat percet kellett várni az első Telekom találatra, Jamali lőtt közbe okosan, majd ismét Milas ügyeskedett (37. perc: 19-15).

Nilsson tette a dolgát, a túloldalon azonban továbbra is tarthatatlannak bizonyult Milas, aki könnyedén verte meg Jamalit, aki még egy kétperces kiállítást is bezsebelt az esetnél (38. perc: 20-16).

Kétszer is emberelőnybe kerültek a mieink folytatásban, több sem kellett az előny növeléséhez, a négy-nullás szériát Marguc, Lékai, Ugalde és Nilsson szállították (42. perc: 24-16). Időt is kért a vendégek mestere, a korábbi veszprémi kedvenc, Buday Dániel. Hiába az edzői intelmek, az Orosháza lendülete veszni látszott: Marguc és Nilsson is könnyedén növelte az előnyt (26-16).

Markoski törte meg csapata tízperces gólcsendjét (47. perc: 27-17), ekkor Vranjes hívta magához övéit. A svéd mester Ubornyákot küldte irányítóba, aki rögtön góllal köszönte meg a bizalmat. Ugaldét szórták ki a bírók: Milas és Németh talált be emberfórban, de Lékai és Manaszkov is így tett (53. perc: 30-19).

Újoncot avatott a Telekom, Uros Borzas kapott lehetőséget balátlövő pozícióban, aki büntetőből rögtön fel is iratkozhatott a gólszerzők közé. Villámgólokkal folytatta a Telekom, Marguc háromszor, Ugalde egyszer volt eredményes (59. perc: 37-19). Nem úszta meg a végén a kiütést az Orosháza, a vége 37-20-as hazai siker lett.

Férfi kézilabda NB I, 15. forduló:
Telekom Veszprém–Orosházi FKSE 37-20 (18-12)
Veszprém Aréna, 2200 néző. Vezette: Sándor, Szikszay.
Veszprém: Alilovic – Marguc 12 (3), Ancsin 2, Schuch 2, Ligetvári 4, Ugalde 4 (1). Csere: Terzic, Nilsson 3, Lékai 4, Blagotinsek, Jamali 2, Tönnesen, Ubornyák 2, Borzas 1 (1), Manaszkov 1. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
Orosháza: Herjeczki – Gyene 1, Ferenczi 2, Markoski 2, Srsen, Strannig 2, Németh 2. Csere: Szabó L. (kapus), Pásztor, Radojevic 2, Milas 9 (3), Bella, Mihály, Antal. Vezetőedző: Buday Dániel.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 5/5, ill. 5/3.

Így látták a főszereplők

Ljubomir Vranjes: – Kezdettől fogva jól működött a védekezésünk, de az első félidőben túl sokat hibáztunk támadásban. Ezért aztán kisebb változásokat kellett végrehajtanom. A második félidőben kapott gólok számával elégedett vagyok. Nagyon boldog vagyok, hogy lehetőséget tudtam adni a fiataloknak, akik augusztus óta kőkeményen dolgoznak. Természetesen fel kell még pakolni rájuk pár kilót, de látszik, hogy megvan a tudásuk ehhez a játékhoz. Nem ez lesz az első alkalom, hogy ott hagyom a csapatom a téli szünet során, de biztos vagyok benne, hogy az az edzői csapat, amellyel dolgozom, remek munkát fog végezni a megbeszélt terv alapján.

Mirko Alilovic: – A mai meccsen is százszázalékosan szerettünk volna koncentrálni. Az egyik kitűzött célunk az volt, hogy minél kevesebb gólt kapjunk. A védekezésünk végig rendben volt, ennek köszönhetően pedig sok könnyű gólt szereztünk. A második félidőben sikerült megtörnünk az ellenfelet. Mindenkinek boldog új évet kívánok, s bízom benne, hogy 2018-ban az összes sorozatban győzni tudunk.

Buday Dániel: – Tipikus karácsony előtti meccset játszott a két fél. Úgy érzem, hogy jó tempót diktált minkét fél. Negyvenöt percig voltak jó megoldásaink, utána pedig a papírformának megfelelően tovább nyílt az olló.

Strannig János: – Mindig jó érzés a Veszprém ellen pályára lépni. Felszabadultan játszhattunk, aminek következtében nagyobb rizikót vállaltunk a meccs során. Negyvenöt percig elégedettek lehettünk a teljesítményünkkel, utána valami felborult, s sorra kaptuk az indításgólokat.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2017/18
1. Telekom Veszprém 50
2. MOL-Pick Szeged 46
3. Grundfos Tatabánya KC 42
4. Balatonfüredi KSE 40
5. Sport36-Komló 26
6. Csurgói KK 25
7. CYEB Budakalász 24
8. Dabas KC VSE 20
9. Eger SBS Eszterházy 19
10. B.Braun Gyöngyös 17
11. Ceglédi KKSE 17
12. Ferencváros 16
13. Váci KSE 16
14. Orosházi FKSE- LINAMAR 6
utolsó módosítás 2018. május 06. 21:17
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2017/18
1. Paris Saint-Germain 23
2. Telekom Veszprém 18
3. SG Flensburg-Handewitt 18
4. THW Kiel 16
5. Kielce 15
6. Meskov Breszt 10
7. RK Celje 7
8. Aalborg Handbold 5
utolsó módosítás 2018. március 04. 21:41
tovább »