Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

VEDAC: Megszólalt a menesztett edző és a klub is

2017. december 14. 14:29
Bombaként robbant tegnap délután a hír, miszerint megválik sikeredzőjétől a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC). A menesztett szakembert és a klubvezetést is megkérdeztük a szakítás körülményeiről.

Sportberkekben egy ideje már lehetett hallani egy elhúzódó konfliktusról a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) háza táján, mégis bombaként robbant tegnap a hír, miszerint az egyesület megválik egyik sikerkovácsától, Tóthné Stupián Anikótól.

A királynék városának egyetlen olimpiai bajnokát adó egyesület tájékoztatása szerint a menesztést egy hosszú folyamat előzte meg. A klubvezetés pedig úgy látta, elkerülhetetlenné vált a személyi változás az egyesületnél folyó stratégiai munka sikeres kivitelezéséhez – olvasható a klub szerdai kommünikéjében.

Tóthné Stupián Anikó (archív fotó)

Azt Stupián Anikó is elismerte megkeresésünkre, hogy egy szakmai konfliktus hosszabb ideje fennállt a VEDAC vezetése, s a között a futóedzői csapat között, melyet ő irányított eddig. – A közelmúltban egy olyan megoldáson dolgoztunk, ami az egyesület elnökségén keresztül rendezhette volna a kialakult helyzetet, ehhez képest, amikor a januárban esedékes portugáliai edzőtáborozás részleteiről szerettem volna tárgyalni a vezetőkkel, kezembe kaptam a menesztésemről szóló tájékoztatást – nyilatkozta portálunknak a középtávfutó szakág korábbi szakvezetője.

A sportolók körében népszerű, olimpikonokat, s számtalan magyar bajnokot kinevelő tréner azt is nehezményezte, hogy tanítványainak a különböző hírportálakról kellett értesülniük arról, hogy január 1-jével elküldik a VEDAC-tól.

– Azt gondolom, hogy bármilyen nehéz ember is vagyok, a munkámat, melyet szeretek, nagyon komoly elánnal és lendülettel végeztem az VEDAC-nál töltött több mint harminc évben. Azt is cáfolni szeretném, hogy velem nem lehet együttműködni, jól példázza ezt, hogy jelenleg is több mint száz gyerekkel foglalkozom, s a kollegáimmal is tizenöt éve dolgozunk közösen – húzta alá Stupián Anikó, aki elismerte, előfordult, hogy kritikával illette a VEDAC jelenlegi irányítását.

Elmondása szerint előfordultak csúszások a fizetések utalásában, s egyéb finanszírozási problémák is adódtak. Mint mondta, ezek a kritikák azt a célt szolgálták, hogy sportolói zavartalanul készülhessenek a rájuk váró feladatokra.

A nemrégiben alapított sportegyesületének hátteréről is beszélt a tréner. – Szabadidősporttal kapcsolatos egyesületet hoztam létre, aminek semmi köze nem volt az atlétikához. Tény és való, hogy egérutat láttam benne, de én továbbra is azt az utat kerestem, hogy a sportóimmal a VEDAC kötelékein belül dolgozhassak – tette hozzá.

A jövővel kapcsolatban még nem kívánt nyilatkozni, de annyit elárult, több lehetséges opciót is el tud képzelni, s annyi már most látszik, hogy tanítványai közül többen is hajlandóságot mutatnak arra, hogy új állomáshelyére is kövessék őt.

Természetesen a VEDAC vezetőségét is felkerestük a döntés kapcsán, ők közleményban válaszoltak megkeresésünkre, melyet változtatás nélkül közlünk az alábbiakban.

A tegnapi napon a VEDAC vezetése által kiadott sajtóközlemény után szeretnénk minden kétséget eloszlatni és megerősíteni minden kedves tagunkat és támogatónkat, hogy az edzések zavartalansága és a szakmai munka folyamatossága biztosított az egyesületünkben.
A döntésben érintett élversenyzők számára a VEDAC az új helyzetben is valós alternatívát kínál, amellyel kapcsolatban az egyeztetések folyamatban vannak az érintettekkel. Mindent megteszünk, hogy a VEDAC minden sportolója számára ez az időszak zökkenőmentesen és a lehető legnyugodtabb mederben teljen el.
Az egyeztetéseket követően tájékoztatjuk a szülőket egy szülői értekezlet keretében, ahol minden felmerülő kérdésre választ kívánunk adni. A szülői értekezletre december 18-án, hétfőn 19:00 órakor a Simonyi iskola auljában kerül sor, ahova szeretettel várjuk a sajtó képviselőit is. Addig is az ismert elérhetőségeken állunk rendelkezésre!


Tóthné Stupián Anikó távozik a VEDAC-tól!

Nem hosszabbítja meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) Tóthné Stupián Anikó 2017. december 31-én lejáró szerződését. Az edző új veszprémi sportegyesületet alapított.

Zatkalik Dániel
vehirsport.hu
további cikkek
Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. tegnap 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33 Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója VEDAC Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója Második helyezést szerzett Honti Marcell, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója, Budapesten az NN City Run Fuss Budapest! elnevezésű, 11.5 kilométeres országúti futóversenyen. 2024. április 4. 15:15 Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.