Hatalmas kiütést kapott a Cegléd az Arénában

  • Telekom Veszprém
  • 2017.12.13
  • 19:50
Húsz perc kellett, hogy összeálljon a Telekom játéka, utána azonban csak egy csapat volt a pályán: a Veszprém huszonhat gólos sikert aratott a ceglédiek fölött.

Három nappal a tatabányai győzelme után ismét bajnoki mérkőzésen volt jelenése a Telekom Veszprém csapatának. A Cegléd elleni hazai találkozón William Accambray-ra Achilles-ín-szakadása miatt nem számíthatott Ljubomir Vranjes vezetőedző, Lékai Máténak, Dejan Manaszkovnak és Dragan Gajicnak pedig pihenőt adott. A veszprémi fiúk „Jobbulást Willy!” felirattal üzentek operáción átesett társuknak.

Villámrajtot vettek a hazaiak, Nagy felállt fal ellen, Sulic és Ugalde lerohanásból volt eredményes. Perisic szerezte meg csapata első gólját büntetőből, majd a hazaiak hibáját kihasználva akcióból is eredményes volt (3-2). Érezhetően felpörgette támadásai ritmusát a vendéglátó, ebből kifolyólag apróbb pontatlanságok is kiütköztek a játékában, amit a folytatásban is remekül használtak ki a ceglédiek (12. perc: 6-6).

Alilovic és a hazai védelem tette a dolgát: Marguc duplázhatott belőle szemvillanás alatt (15. perc: 8-6), időt is kért a vendégek trénere, Nagy Károly. Ancsin, Blagotinsek és Jamali egyszerre szálltak harcba, utóbbi talált be Pallag kapujába, a másik oldalon pedig Radnic járt túl Alilovic eszén. Ligetvári tüzelt ellenállhatatlanul, Radovic pedig emberelőnyből lophatta a távot. Ancsin bombája után Ljubomir Vranjes hívta tanácskozásra fiait (22. perc: 11-8).

Fotó: Baumann Béla

Hatottak az intelmek, összekapta magát a bakonyi együttes, amely 5-1-re nyerte az utolsó nyolc percet: Jamali és Ugalde duplázott, Győri pedig egyszer vette be Pallag kapuját (16-9).

Fordulást követően Tönnesen szállt be góllal a meccsbe, hátul pedig Terzic érkezett a védelembe. A mieink hatos falas „elhárító egysége” a folytatásban is megoldhatatlan feladat elé állította a sárga mezes vendégeket. Marguc büntetőből, Tönnesen pedig közbelövéssel növelte tizenegy gólosra az övéi előnyét. Megelégelte csapata gólképtelenségét, s második idejét is kikérte a Cegléd mestere (36. perc: 20-9).

Nilsson is beköszönt, majd Borsos tudta megtörni alakulata tizenegy perces gólcsendjét. Marguc a szélről, az elöl is lehetőséghez jutó Terzic pedig középről bombázott a kapuba a veszprémi közönség legnagyobb örömére (39. perc: 23-10). Radnic kozmetikázta az eredményt, de a mieink továbbra is más sebességi fokozatban kézilabdáztak, emberhátrányban is tovább növelve a különbséget (44. perc: 26-11).

A Ceglédnek semmi, a Vranjes-legényeknek minden összejött: Nilsson, Jamali, Marguc is betalált majd Blagotinsek duplázott, a közönség pedig már húszig számolhatott a kapura teljesen immunis vendégekre (50. perc: 31-11). Ezúttal tizenkét percig tartott a ceglédi gólínség: Csapi meglepő húzásáról épp, hogy lemaradt Alilovic (55. perc: 35-13).

Az utolsó öt percben a zavaró védekezést is gyakorolhatta a Telekom, amely a 6-2-re nyerte a hajrát beállítva ezzel a kiütéssel felérő 41-15-ös végeredményt.

A lefújást követően a szurkolók dedikáltathatták az együttes jövő évi naptárát, s egyéb relikviáikat.

Férfi kézilabda NB I, a 10. fordulóból későbbre halasztott mérkőzés:
Telekom Veszprém–Ceglédi KKSE 41-15 (16-9)
Veszprém Aréna, 2800 néző. Vezette: Fekete, Tóth.
Veszprém: Alilovic – Marguc 10 (2), Sulic 1, Nagy 1, Ligetvári 2, Ilic, Ugalde 6. Csere: Győri 4, Nilsson 2, Jamali 6, Ancsin 2, Blagotinsek 4, Tönnensen 2, Terzic 1, Schuch. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
Cegléd: Pallag – Radovic 3, Perisic 5, Juhász, Szabó, Borsos 2, Lászlai. Csere: Mojsilov (kapus), Hódi, Radnic, 3, Müller, Imregi 1, Tóth, Megyeri, Dávid, Csapi 1. Vezetőedző: Nagy Károly.
Kiállítások: 4, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/2.

Így látták a főszereplők

Ljubomir Vranjes: – Minden játékosommal maximálisan elégedett vagyok. Mindenki száz százalékot nyújtott, azt kaptam, amit vártam. Mindenki kitette szívét a pályára, ezért nemcsak a megszerzett két ponttal vagyok elégedett, hanem azzal is, ahogamy elértük azt. Ezt várom a többi meccsen is a fiúktól.

Mirsad Terzic: – Minden játékos kihasználta azt a játékmennyiséget, amit kapott. Mindenki elégedetten mehet haza a mai meccs után, mert sikerült teljesítenünk azokat a célokat, amiket kitűztünk.

Nagy Károly: – Más célokkal érkeztünk a mai meccsre. Az első húsz percben azzal a hét-nyolc játékossal szerettük volna tartani a lépést, akik a számunkra fontosabb, Fradi elleni találkozón is szerepet kapnak. Ezt követően azok kaptak lehetőséget, akik még az NB I/B-ben sem meghatározó játékosok. Felvállaltam, hogy ennek nagy vereség lehet a vége, de nem akartam, hogy úgy járjunk, mint a Tatabánya ellen, amikor három játékosomat is elvesztettük. Ma kiderült, hogy egy első sorunk sincs, nem, hogy kettő.

Imregi Ferenc: – Nehéz feladatom volt. Bizonyítani szerettem volna a mesternek és a társaknak, hogy alkalmas vagyok az NB I-es játékra. Hatalmas élmény volt ilyen ellenfél ellen pályára lépni.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2017/18
1. Telekom Veszprém 50
2. MOL-Pick Szeged 46
3. Grundfos Tatabánya KC 42
4. Balatonfüredi KSE 40
5. Sport36-Komló 26
6. Csurgói KK 25
7. CYEB Budakalász 24
8. Dabas KC VSE 20
9. Eger SBS Eszterházy 19
10. B.Braun Gyöngyös 17
11. Ceglédi KKSE 17
12. Ferencváros 16
13. Váci KSE 16
14. Orosházi FKSE- LINAMAR 6
utolsó módosítás 2018. május 06. 21:17
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2017/18
1. Paris Saint-Germain 23
2. Telekom Veszprém 18
3. SG Flensburg-Handewitt 18
4. THW Kiel 16
5. Kielce 15
6. Meskov Breszt 10
7. RK Celje 7
8. Aalborg Handbold 5
utolsó módosítás 2018. március 04. 21:41
tovább »