Izgalmak nélkül – az 1. FCV simán verte az Aramist

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2017.12.11
  • 21:48
Madarász János együttese – Tatai és Püspök duplájával, valamint Bognár góljával – 5-1-re legyőzte a vendég budaörsieket a futsal élvonal hétfői játéknapján.

Idei utolsó hazai bajnokiján azt az Aramist fogadta a Veszprém, amely ellen egy héttel ezelőtt hatalmas csatában kiesett a Magyar Kupából. Már az első percektől látszott, hogy a mieink szeretnének visszavágni, a Madarász-csapat nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe.

Képgalériánkért kattintson a fotóra!

A kezdeményező fellépés már a 4. percben eredményre vezetett: Boromisza Gábor végezhetett el az tíz méterről szabadrúgást, kapura lövés helyett a jobb oldalon helyezkedő Püspököt választotta, aki bevágta a rövidbe (1-0).

Szinte azonnal egyenlíthettek volna a budaörsiek, ám Bognár Péter az utolsó pillanatban tisztázni tudott. Egál helyett az 1. FCV növelte előnyét, Tatai gyönyörű mozdulattal, kapásból a hálóba bombázott (2-0).

A folytatásban rendezték soraikat a vendégek, akik bár átvették a mérkőzés irányítását, igazán nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni. Sámson járt a legközelebb a gólszerzéshez, akit Szeghy talált meg egy remek ütemű átadással, de a kapu előteréből tüzelve csak az oldalhálót találta el.

Negyedóra játék után ismét a bakonyiak villantak. Püspök, Boromisza és Bognár tetszetős háromszögelése után utóbbi növelte háromra a különbséget (3-0). Nem sokkal később szépíthetett volna az Aramis, ám Schmidmajer a helyén volt.

A második felvonást is a vendéglátó kezdte jobban, Tar egy alkalommal, Tatai pedig kétszer is közel járt az újabb gólhoz, mindhárom esetben a csereként beállt Hegedűs kapus volt a labda végállomása.

Négy perc telt el a játékrészből, amikor két percre megfogyatkoztak a Pest megyeiek. Fekete Olivér ugyanis lerántotta a gólhelyzetben kapura törő Gregust, amiért azonnal piros lapot kapott. Az emberelőnyös lehetőséget nem tudta gólra váltani a Veszprém. Négy a négy ellen viszont sikerült betalálni, Tar letett labdáját Tatai vágta a hálóba (4-0).

Schmidmajernak viszonylag kevés dolga akadt, Bognár Bence tizenhárom méterről eleresztett löketét aztán jó reflexszel hárította.

Az Aramis küzdött, ment előre a szépítésért, aminek következtében veszélyes kontrákat vezethettek a mieink. Fél óra elteltével Tatai és Püspök vezetett egy villámgyors ellentámadást, melynek végén Püspök is megszerezte a második gólját (5-0).

A végjátékban kissé hitehagyottá váltak a narancs mezesek, a veszprémiek magabiztosan őrizték tetemes előnyüket. Úgy tűnt, hogy Boromiszáék lehozzák érintetlen hálóval a találkozót, ám az utolsó percben Póta labdája becsorgott Schmidmajerről (5-1). A hazaiak jutalma vastaps volt a szépszámú közönségtől.

Futsal NB I, alapszakasz, 10. forduló:
1. FC Veszprém–Aramis SE 5-1 (3-0)
Március 15. utcai sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Kovács (Wittner, Tolnay).
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Tar, Püspök, Bognár P. Csere: Spandler (kapus), Gregus, Kellner, Fehér, Boromisza G., Ruzicska, Apatini. Vezetőedző: Madarász János.
Aramis: Soós – Kulcsár, Büki, Cseri, Bognár B. Csere: Hegedűs (kapus), Szabó Á., Sámson, Szeghy, Frankovszky, Póta, Fekete M., Fekete O. Vezetőedző: Frank Tamás.
Gólszerzők: Püspök (4., 31.), Tatai (5., 28.), Bognár P. (16.), ill. Póta (40.).
Piros lap: Fekete (24.).

Edzői értékelések

Madarász János: – Az első félidőben nem tudtuk végig irányítani tudtuk a játékot, a másodikban már jóval inkább azt történt, amit akartunk. Ennek a három pontnak azonban akkor lesz értéke, ha pénteken nyernünk Debrecenben.

Frank Tamás: – Szorosabb meccset vártunk. Már többször elmondtam a fiúknak, hogy nem fogunk tudni minden mérkőzésen hátrányból felállni. Az első három gólból kettőt mi ajándékoztunk ellenfelünknek, amit nem bírtunk el. Az én csapatom mindig nyerni próbál, ezáltal viszont rendre beleszaladunk a maihoz hasonló kontrákba. Sok a fiatalunk, akik most tanulgatják a játékot, néhány holnap múlva talán már nem fogják elkövetni ezeket a hibákat. Ettől függetlenül a mai mérkőzésen a Veszprém jobb volt.

Tabellák
Futsal NB I, 'B' csoport
1. Rába ETO Győr 25
2. Swietelsky Haladás VSE 22
3. 1. FC Veszprém 12
4. Aramis SE 8
5. Bőny 8
utolsó módosítás 2018. június 01. 19:48
tovább »
Futsal NB I, 2017/18 alapszakasz
1. MVFC Berettyóújfalu 43
2. Rába ETO Győr 38
3. Swietelsky Haladás VSE 35
4. Dunaferr 35
5. Nyírgyulaj KSE 26
6. 1. FC Veszprém 24
7. Ferencvárosi TC 20
8. Aramis SE 14
9. Debreceni Egyetemi AC 12
10. Bőny 12
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:19
tovább »