Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C

Hibátlanul zárt a világbajnok

2014. január 25. 18:20 // Forrás: MTI
A világbajnok spanyol válogatott 33-28-ra nyert az izlandi csapat ellen a dániai férfi kézilabda Európa-bajnokság magyar érdekeltségű csoportjának csütörtöki zárófordulójában, így százszázalékos mérleggel végzett a kvartett élén.

A spanyolok így a maximális négy pontot viszik tovább magukkal a herningi középdöntőbe, míg ha a norvégok ellen 20.15-kor pályára lépő magyarok továbbjutnak - ehhez legalább döntetlenre van szükségük -, akkor az izlandiak egy, norvég siker esetén pedig két ponttal várhatják a folytatást.

B csoport, 3. forduló:
Spanyolország-Izland 33-28 (16-15)

A spanyolok az első félidő derekára már tetemes előnyt szerezhettek volna, ám az izlandiak kapusa, Gustavsson a gyengébb kezdés után alaposan feljavult, és meccsben tartotta csapatát. Olyannyira, hogy nem sokkal a szünet előtt az izlandiak át is vették a vezetést. A spanyolok azonban nagy hajrával egyenlítettek, majd Canellas időntúli szabaddobásával egygólos előnnyel térhettek pihenőre.

A fordulást követően a Palmarsson és Sigurdsson vezette izlandiak óriás lendülettel kezdtek játszani, de a spanyoloknak minden esetben volt válaszuk. Az utolsó öt perchez háromgólos spanyol előnnyel érkeztek a csapatok, és az világbajnok alakulat már nem is engedte ki a kezéből a győzelmet.

A csoportt másik meccsén:
Magyarország-Norvégia 26-26 (16-13)

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.