Összefogott a veszprémi focitársadalom

  • labdarúgás
  • 2017.12.03
  • 10:45
Pernyesz Imre játékvezető betegséggel vívott harcában segítettek a szombati jótékonysági focitorna résztvevői.

Szombat délután tízcsapatos jótékonysági teremlabdarúgó-tornát rendeztek a Wartha Vince utcai sportcsarnokban. A torna bevételét a megye szerte közkedvelt, korábban játékvezetőként ténykedő Pernyesz Imrének ajánlották fel szervezők.

Pernyesz Imre közel harminc éve kíséri figyelemmel megyénk futballéletét. A játékvezető márciusban vesztette el egyik lábfejét egy baleset következményeként. Innen kelt fel, s tanult meg újra járni, az élet azonban újabb próbatétel elé állítja. Januárban ugyanis szívműtét vár rá, ebben a harcban szeretnék segíteni sporttársai, akik gyűjtést szerveztek megsegítésére.

Ovádi Péter, Szabó Péter, Pernyesz Imre és Porga Gyula

– Jó tudni, hogy egy olyan közösséghez tartozunk, amely összefog baj esetén – húzta alá az esemény megnyitóján Szabó Péter. A szervezőcsapat tagjától megtudtuk, Pernyesz Imre betegsége óta sem szakadt el szeretett sportágától, továbbra is kiemelt figyelemmel követi a nagypályás együttes életét, kéri számon kollegáit egy téves ítéletet követően, s tesz egy buzdító megjegyzést, ha a helyzet úgy kívánja.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere az összegyűlt népes tömegre nézve háláját fejezte ki a segítségnyújtásban résztvevőknek. – A veszprémi focitársadalom erejét mutatja, hogy ennyien összegyűltünk ma. Sajnos többször volt már rá példa, hogy a családunk egy tagja bajba került, de ilyenkor mindig össze tudtunk fogni – húzta alá a városvezető, majd egy személyes, humoros anekdotát is megosztott a futballmúltjából, melyen Pernyesz Imre fújta a sípot. Az eseményen részt vett Ovádi Péter önkormányzati képviselői is.

Porga Gyula

A tornára tíz csapat adta le nevezését. A résztvevők ötös csoportban, körmérkőzéses rendszerben mérték össze tudásukat, ezt követően pedig a csoportgyőztesek vívtak döntőt egymással.

Tabella
Férfi labdarúgás, NB III Nyugati csoport, 2017/18
1. Kaposvári Rákóczi FC 70
2. FC Ajka 64
3. Érdi VSE 57
4. Puskás Akadémia FC II. 53
5. III. Ker. TVE 50
6. Tarr Andráshida SC 48
7. Pápai Perutz FC 46
8. BKV Előre 45
9. Csepel FC 42
10. Videoton FC II. 39
11. Dunaharaszti MTK 33
12. Pénzügyőr SE 29
13. THSE-Szabadkikötő 27
14. Csornai SE 26
15. Gyirmót FC Győr II. 23
16. VLS Veszprém 22
utolsó módosítás 2018. június 03. 22:53
tovább »