A veszprémi szumósokra éremeső hullott Érden

  • küzdősportok
  • 2017.11.30
  • 18:54
Tizenhét éremmel tértek haza a veszprémi Centrum SE szumósai az öt korcsoport számára kiírt versenyről.

November 25-én Érden rendezték meg a szumósok szokásos éves versenysorozatát, amelyen húsz egyesület közel kétszáz sportolója állt küzdőtérre. A legfiatalabb diákok az utánpótlás olimpián, az U18-as korosztály országos bajnokságon, míg a felnőttek az ob előtti felkészülési versenyen vettek részt, amelyen a válogatottba jutás volt a tét.

A Centrum SE tizenöt fővel nevezett a megmérettetésre és mivel egy-egy versenyző egy korosztállyal feljebb is elindulhatott, összesen tizenhét éremmel gazdagodott az egyesület – tájékoztatta portálunkat Túri Péter, a Centrum SE Veszprém szumó szakosztályvezetője.

Jámbor Levente (szemben) a-küzdelem-megkezdése előtt

Az utánpótlás olimpián aranyérmet nyert Jámbor Levente, aki egyben a csapat legeredményesebb versenyzője lett. Ezüstérmet szerzett Kék Milán és Jámbor Kristóf, bronzéremmel gazdagodott Koszorús Levente, Bognár Zsolt, Kovács Bendegúz, Kovács Flórián, Kis Máté, Böröndi Roland és Pallósi Bence. Épp’ hogy lecsúszott a dobogóról Nagy Patrik, aki a népes mezőnyben ötödik helyen végzett.

Az U18-as korosztályban újoncot avattak a centrumosok. A női 70 kg mezőnyében kiválóan sikerült Iváncsics Ágnes bemutatkozása, aki a második helyen végzett. A férfiaknál Schvarcinger Zsolt és Laczkó Benedek a harmadik helyet harcolta ki, míg az egy korosztállyal fiatalabb Pallósi Bence az ötödik helyet szerezte meg súlycsoportjában. Open kategóriában Laczkó Benedek harmadik lett.

A Centrum SE szumósai az éremátadás után

A felnőtteknél is remekül sikerült a válogató, hiszen Réczi Bianka és Laczkó Benedek második, míg Schvarcinger Zsolt a harmadik helyen végzett.