Nyolc úszóérem Szombathelyről

  • úszás
  • 2017.11.29
  • 18:34
A Balaton Úszó Klub Veszprém fiataljai terhelésből érkezve is szép eredményeket értek el a XV. Claudius Kupán.

A hétvégén rendezték meg a kétnapos az előfutam-döntő rendszerű XV. Claudius Kupát Szombathelyen, amelyen a Balaton Úszó Klub Veszprém tizenöt fővel képviseltette magát.

– A sorozatterhelés állomásaként szolgált ez a verseny, ahova úszóink különösebb pihenés nélkül, terhelésből érkeztek, ám így is születtek meglepően szép eredmények az erősnek mondható mezőnyben – húzta alá Vattai András, aki Szokolai András vezetőedzővel együtt készítette fel a fiatalokat.

Fotó: BÚK

Vattai kiemelte, hogy több versenyzőjüknek – főként a fiatalabb korosztályban – egy évvel idősebbekkel kellett összemérniük magukat, ennek ellenére is többször a döntőbe kerültek.

Összesen nyolc érem – egy-egy arany- és ezüst, illetve hat bronzmedál – került a BÚK sportolóinak nyakába. Aranyérmes lett Kersák Kristóf 100 m mellen, Németi Zsóka pedig ezüstérmet nyert 100 m mellen. Kersák Kristóf 100 m háton, Kapus Zsófia 200 m gyorson, Tóth Réka Erzsébet 400 m gyorson, Eszenyi Mór – a nála idősebbek között – 200 m háton, Németi Zsóka 200 m mellen és Kersák Kristóf szintén 200 m mellen bronzérmet szerzett.