Ismét gazdagabb lett a veszprémi sportélet

  • futsal
  • 2017.11.29
  • 16:58
Kedd délután átadták az NB I-es 1. Futsal Club Veszprém Erdész utcai öltözőkomplexumát, amely közösségi teret, büfét, öt vizesblokkal ellátott öltözőt, irodahelyiséget, s egy orvosi szobát is kapott.

Új öltözőkomplexummal gazdagodott városunk futsalcsapata. A mintegy 100 millió forintos beruházás egy háromlépcsős terv részeként jöhetett létre – tudtuk meg Rajki Tamástól, az 1. Futsal Club Veszprém ügyvezető igazgatójától. – Az Erdész utcai sporttelep nemrégiben egy 60x40 méteres műfüves focipályával bővült, majd lakossági kérésnek eleget téve a parkolóhelyek számát is megnövelték – idézte fel a fejlesztés elő két ütemét a sportvezető. A harmadik fázisban a XXI. századi igényeket kielégítő öltözőkomplexum közösségi teret, büfét, öt vizesblokkal ellátott öltözőt, irodahelyiséget, s egy orvosi szobát is kapott.

Porga Gyula

Porga Gyula polgármester a fiatal veszprémi futsalklub eredményeit méltatta a létesítmény avatóünnepségén. A városvezető kiemelte: a futsalosok rövid idő alatt is igen komoly eredményekkel örvendeztették meg a veszprémi közönséget. Emellett a klub utánpótlásnevelő munkáját is dicsérő szavakkal illette. – Egy szép sikertörténet folytatódik a mai napon. Jó látni azt, hogy városunkban igény van arra, hogy új sportpályákat építsünk. Külön öröm számomra, hogy ez a beruházás nemcsak az élsportot és az utánpótlásmunkát fogja szolgálni, hanem azoknak is hasznára lesz, akik szabadidejükben, a sportág öröméért hódolnának a labdarúgásnak – tette hozzá Porga Gyula, akit büszkeséggel tölt el az is, hogy Veszprémben igen aktív amatőr sportélet folyik. Mondadója végén a klubvezetés munkáját méltatta, megköszönve nekik azt az erőfeszítést, melynek révén TAO-s forrásból erősödhetett tovább a városi sport infrastruktúra.

Csík Ferenc, a MLSZ Veszprém megyei igazgatója elmondta, Veszprém városa példaként szolgál arra, hogy igenis jól megférhet egymás mellet a labdarúgás több szakága is egy városban. – Bebizonyosodott, hogy szisztematikus munkával a futsal és a nagypályás labdarúgás egymást erősíti – húzta alá.

Gellei Imre, Porga Gyula és Csík Ferenc

Az ünnepélyes avatón Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya is részt vett. A szakember az előtte felszólalókhoz csatlakozva kiemelte, mindkét szakág képviselői profitálhatnak a másik jelenlétéből, nem véletlen, hogy a legsikeresebb nagypályás csapatok is alkalmazzák a futsalos stílusjegyeket játékukban.

Tabellák
Futsal NB I, 'B' csoport
1. Rába ETO Győr 25
2. Swietelsky Haladás VSE 22
3. 1. FC Veszprém 12
4. Aramis SE 8
5. Bőny 8
utolsó módosítás 2018. június 01. 19:48
tovább »
Futsal NB I, 2017/18 alapszakasz
1. MVFC Berettyóújfalu 43
2. Rába ETO Győr 38
3. Swietelsky Haladás VSE 35
4. Dunaferr 35
5. Nyírgyulaj KSE 26
6. 1. FC Veszprém 24
7. Ferencvárosi TC 20
8. Aramis SE 14
9. Debreceni Egyetemi AC 12
10. Bőny 12
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:19
tovább »