Jól indult, kiütés lett a vége

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2017.11.07
  • 22:19
A Veszprém 8-2-re kikapott a listavezető Berettyóújfalu vendégeként a futsal NB I keddi rangadóján.

Nehéz feladat várt a veszprémi futsalcsapatra, amely kedd este a listavezető, százszázalékos teljesítményű Berettyóújfalu otthonában lépett pályára az élvonalban.

A bakonyiak azonban dacoltak a papírformával a mérkőzés elején. A 3. percben Püspök berúgását Tatai – tizenkét méterről – kapásból a jobb alsóba zúdította. A hazaiak rohamoztak, ellenfelük azonban jól védekezett, s Schmidmajer is biztosan őrizte hálóját. A játékrész derekánál aztán már kettő volt a mieink előnye, Gregus labdát szerzett, majd önzetlenül Tataihoz passzolt, aki ezúttal sem hibázott (0-2).

Sajnos azonnal jött a válasz az MVFC-től: Amilcar iramodott meg a jobb oldalon, éles szögből kapura lőtt, a labda pedig Bognárról a gólvonal mögé pattant. Egy perc sem telt el az egyenlítésig, amelyben ismét a rivális légiósa játszottak főszerepet. Javier Sanhez átadását Rafinha váltotta gólra (2-2).

Tatai kettőt vágott, de csapata kikapott (archív fotó)

Izgalmas, élvezetes játékot hozott a folytatás, mindkét gárda szaporíthatta volna találatai számát, de a kapusok résen voltak. Hárommal a szünet előtt Rafinha állt a legközelebb a gólszerzéshez, lövése nyomán a bal és a jobb kapufát is érintette a játékszer. Kisvártatva azonban már nem volt ilyen szerencsés az 1. FCV: Javier Sanchez lekészítéséből Amilcar bombázott a bal alsóba (3-2).

A Veszprém begyűjtötte hatodik szabálytalanságát. Gál lőhetett tízméterest, de a kapufa kisegítette a mieinket.

Hét másodperc telt el a második felvonásból, s máris betalált a Berettyó: Rafinha a rövidbe vágta, Schmidmajer nagyot hibázott. A gyors gól végleg eldöntötte a három pont sorsát. A folytatásban a vendégek görcsösen, sokat hibázva futsaloztak, míg riválisuk felszabadultan játszott.

A 27. percben Trencsényi bevágta az ötödik gólt, s rögtön utána jött a hatodik is: Apatini eladta a játékszert a kapuja előtt, Javier Sanchez lecsapott rá, majd mattolta Schmidmajert, aki azért nem tudott védeni, mert beakadt a lába hálóba (6-2).

Öt a négy ellen próbálkozott a Madarász-csapat, Javier Sanchez labdát szerzett a kilencesnél és az üres kapuba emelt. A kegyelemdöfést Szabó adta meg az utolsó percben, aki tizenöt méterről hatalmas szabadrúgást zúdított a bal felsőbe (8-2). A Berettyóújfalu öt pontra növelte előnyét a tabella élén, a Veszprém immáron ötödik.

Futsal NB I, 6. forduló:
MVFC-Berettyóújfalu–1. FC Veszprém 8-2 (3-2)
Berettyóújfalu, vezette: Szilágyi (Gál, Molnár).
Berettyóújfalu: Mezei – Javier Sanchez, Amilcar, Trencsényi, Rafinha. Csere: Tihanyi (kapus), Magyar, Kovács I., Rábl, Szabó P. Gál, Harmathi, Daróczi, Takács Z. Vezetőedző: Mullor Cabrera Sergio.
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Püspök, Boromisza, Apatini. Csere: Spandler (kapus), Gregus, Kellner, Fehér, Ruzicska, Bognár. Vezetőedző: Madarász János.
Gólszerzők: Amilcar (11., 18), Rafinha (11., 21.), Trencsényi (27.), Javier Sanchez (28., 30), Szabó (40.), ill. Tatai (3., 10).

Edzői értékelés

– Jól indult a találkozó, hiszen az első két helyzetünket gólra váltottuk. Később aztán kiütközött a két együttes közötti minőségbeli különbség. Sok technikai hibát vétettünk, többen is gyengén teljesítettek az együttesemből, ám a szűk keret miatt nem tudtam belenyúlni a meccsbe. A második játékrész első gólja után megzavarodtunk, hitehagyottá váltunk – értékelt Madarász János a mérkőzést közvetítő M4 Sportnak.

Tabellák
Futsal NB I, 'B' csoport
1. Rába ETO Győr 25
2. Swietelsky Haladás VSE 22
3. 1. FC Veszprém 12
4. Aramis SE 8
5. Bőny 8
utolsó módosítás 2018. június 01. 19:48
tovább »
Futsal NB I, 2017/18 alapszakasz
1. MVFC Berettyóújfalu 43
2. Rába ETO Győr 38
3. Swietelsky Haladás VSE 35
4. Dunaferr 35
5. Nyírgyulaj KSE 26
6. 1. FC Veszprém 24
7. Ferencvárosi TC 20
8. Aramis SE 14
9. Debreceni Egyetemi AC 12
10. Bőny 12
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:19
tovább »