Az Érd lehet boldogabb az egy ponttal

  • VLS Veszprém
  • 2017.11.04
  • 15:15
Gól nélküli döntetlent játszott a VLS Veszprém az NB III listavezetőjével. A mieink szájíze lehet keserűbb, hiszen többet veszélyeztettek, s közelebb álltak a gólszerzéshez.

Nehéz feladat várt a veszprémi labdarúgócsapatra szombat délután, amelyhez az NB III Nyugati csoportját holtversenyben vezető Érd érkezett vendégjátékra. A feleket ragyogó napsütés, remek futballidő fogadta az Egyetemi Stadionban, ahova maroknyi vendég tábor is érkezett.

Harcos szellemben kezdte a találkozót a hazai alakulat, az első két valamire való lehetőséget az érdi kapunál jegyezhettük. A 7. percben Boromisza robogott el a jobb oldalon, s adott középre: az érkező Kókány csak belepiszkálni tudott a labdába, épphogy mellé ment a kísérlet. Egy perccel később Gunther tüzelt, ezúttal magabiztosan hárított az érdiek hálóőre.

Archív fotó

Nem kellett sokat várni a rivális első akciójára sem. A 10. percben szabadrúgásból veszélyeztettek, három érdi is üresen maradt az ötösön belül, végül Kárász bólintott mellé.

Pörgős első húsz percet láthattak a nézők: Bognár próbálkozott távolról, majd Dobsa veszélyeztetett fejjel, többször is csak a szerencse választotta el a VLS-t a vezetés megszerzésétől.

Az Érd is megvillant: a 18. percben Pál kapta meg a labdát három hazai védő gyűrűjében. Szűcs szinte már leült a lövőcselre, ám óriásit nyújtózkodva, az utolsó pillanatban lehúzta Pál átemelési kísérletét.

Ezt követően kissé leült a találkozó. A 29. percben azonban megzördült a háló: Gulyás lőtt szabadot, majd még egyszer próbálkozhatott a lepattanóból, átbújt a játékszer a lábak között, amit Simon kotort be a kapuba. A partjelző azonban lest látott, s érvénytelenítette a szabályosnak tűnő gólt.

Az utolsó negyedóra a vendégeké volt, a rendes játékidő vége előtt többször is meleg helyzetbe került a Veszprém, gól azonban nem született, Szűcs védett nagyokat.

Egy-egy óriási ziccert adódott mindkét kapu előtt fordulás után. Koós lövésénél elképesztő vetődéssel mentett Szűcs az 56. percben. Három perccel később érdi kollegáját lehetett dicsérni, ordító hazai lehetőség maradt ki.

A 70. percben védőjével a nyakán ugratták ki a társak Irmest, az utolsó pillanatban mentett szögletre az Érd. A sarokrúgás is veszélyes volt, centikkel maradtak le a piros mezesek az a belöbbölt játékszerről. Egymás után gyártotta a helyzeteket a VLS: három a kettő ellen, s beadás után is kimaradt egy-egy ígéretes lehetőség.

A 85. percben kétszer is csak a kapus maradt szemben a VLS csatáraival. Bognár ugrott ki, s bombázott Kertészbe, majd Irmes ismételhetett, de ebbe is belekapott az érdi kapus. Még így is gól lehetett volna, mert a labda tovább ment, a visszaérő védő azonban kivágta kapu torkából a labdát. Maradt a 0-0.

Labdarúgó NB III Nyugati csoport, 13. forduló:
VLS Veszprém–Érdi VSE 0-0
Veszprém, Egyetemi Stadion, 150 néző. Vezette: Görög, (Bede, Rigó).
Veszprém: Szűcs – Boromisza (Felber, 33.), Dobsa, Gunther, Gulyás ­– Bene, Bognár, Simon (Szabó B., 63.), Kocsis, Kókány – Polareczki, (Irmes, 67.). Vezetőedző: Orbán Tamás.
Érd: Kertész – Kárász, Bozsoki, Csiszár (Tárkányi, 59.), Németh (Balázsovics, 75.) – Koós, Kónya, Pallagi, Melczer (Pintér, 59.) – Kelemen P., Pál. Vezetőedző: Limperger Zsolt.

Edzői értékelés

Orbán Tamás: – Sikerült megnehezítenünk ellenfelünk dolgát. A 85. percben megvolt a meccslabdánk, sajnos nem sikerült értékesíteni.

Tabella
Férfi labdarúgás, NB III Nyugati csoport, 2017/18
1. Kaposvári Rákóczi FC 64
2. FC Ajka 61
3. Érdi VSE 54
4. Tarr Andráshida SC 48
5. III. Ker. TVE 48
6. Puskás Akadémia FC II. 47
7. BKV Előre 41
8. Pápai Perutz FC 40
9. Videoton FC II. 39
10. Csepel FC 36
11. Dunaharaszti MTK 33
12. THSE-Szabadkikötő 26
13. Csornai SE 26
14. Pénzügyőr SE 23
15. VLS Veszprém 22
16. Gyirmót FC Győr II. 20
utolsó módosítás 2018. május 23. 10:26
tovább »