Negyedóra után kipukkadt a Komló

  • Telekom Veszprém
  • 2017.10.31
  • 19:41
Remekül kezdett, majd teljesen leblokkolt, s végül tizenöt gólos vereségbe szaladt a Komló a Telekom Veszprém vendégeként a férfi kézilabda NB I keddi játéknapján.

Egyhetes válogatott szünet után folytatta szereplését a Telekom Veszprém együttese az élvonalbeli kézilabda-bajnokságban. Ljubomir Vranjes gárdája a zajló szezonban még nem talált legyőzőre, s döntetlenből is csak egyet számlálhatott tizenhárom mérkőzést követően. A mieink ellenfele, a Komló is remek szériát tudhatott maga mögött, hiszen zsinórban ötször nyert az NB I-ben.

Nagy László sérülés miatt maradt ki a Veszprém meccskeretéből, Gasper Marguc, Dejan Manaszkov és Mirsad Terzic pedig pihenőt kapott Vranjes mestertől.

Nem is indulhatott volna jobban a vendégek számára a találkozó: Markovic kétszer is betalált büntetőből, s Gebhardt is sikeresen próbálkozott a szélről a maroknyi, ám rendkívül lelkes komlói tábor legnagyobb örömére. Az 5. percben esett az első hazai gól, Nilssont találták meg a falban a társak. A túloldalon azonnal jött a válasz, Jerkovic ugrott túl a bakonyi falon. Markovic újabb találata után pedig már néggyel vezetett a „Bányász” (6. perc: 1-5).

Fotó: Baumann Béla

Grünfelder kapott kétperces kiállítást, ezt kihasználva kezdte meg felzárkózását a Telekom, amelyből Gajic, Ancsin és Ugalde is betalált rövid időn belül (9. perc: 4-5). Nilsson hármat, Ancsin egyet pakolt a gólzsákba, vezérletükkel a mérkőzés folyamán először vezetett a címvédő (14. perc: 8-7). Két szélsője révén robogott tovább a Telekom, Ugalde és Gajic is emberelőnyben vette be Granic portáját (19. perc: 10-7).

Érezhetően veszített lendületéből a rivális, Gebhardt és Nilsson pengeváltása után időt is kért a vendégek trénere (23. perc: 11-8). Gajic szökött meg a labdával, majd Nilsson mehetett pihenni két percre. Ez sem törte meg a hazaiak lendületét, a beszálló Accambray lőtt közbe sikeresen, miközben már Győri kezében volt a karmesteri pálca (26. perc: 14-8). Accambray ismételt, majd Mikler hatástalanította Markovic időn túli hétméteresét. A magyar válogatott hálóőre a játékrész utolsó 17 (!) percében mindössze egy gólt kapott (15-8).

Gajic repült a sarokból és lőtt a hálóba, majd Obranonovic törte meg csapata tizenegy perces gólcsendjét. A mieink szlovén szélsője élen járt a labdalopásban, kétszer is sikeresen vágtázott, s hetesből is beköszönt Selymesnek, mialatt Ancsin is duplázni tudott (40. perc: 21-9). Ligetvári érkezett a védelem tengelyébe, s ha már a pályán találta magát, ő is feliratkozott a gólszerzők közé. Rövid időre magára talált a teljesen széteső Komló: Wéber duplázott, s Hofmann is becsapta Miklert (49. perc: 25-13).

Jamali és Sulic is lehetőséghez jutott a hajrában, amikor Ljubomir Vranjes látta el taktikai utasításokkal alkalmi összeállításban játszó alakulatát. Az időkérés után Sulic tüzelt a hálóba (50. perc: 26-14). Gajic és Ugalde percei következtek: a spanyolt kínai figura végén találta meg kollegája, majd mindketten bemutatták, hogyan is kell végigvinni egy lerohanást (57. perc: 29-15). Az utolsó percben Mikler újabb hetest fogott, Győri pedig átlövésből állította be a 32-17-es végeredményt.

Férfi kézilabda NB I, 8. forduló:
Telekom Veszprém–Sport36 Komló 32-17 (15-8)
Veszprém Aréna, 1800 néző. Vezette: Bonifert, Oláh.
Veszprém: Mikler – Gajic 10 (1), Ancsin 4, Lékai, Nilsson 5, Ilic, Ugalde 5. Csere: Schuch, Győri 1, Accambray 2, Blagotinsek 2, Ligetvári 2, Sulic 1, Jamali. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
Komló: Granic – Gebhardt 3, Obranovic 2, Balázs, Jerkovic 2, Grünfelder 1, Markovic 4 (2). Csere: Selymes (kapus), Katzirz, Kékesi, Sunjako, Laufer, Kovács, Wéber 2, Hoffmann 3. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 4/2.

Így látták a főszereplők

Ljubomir Vranjes: ­– Lassan kezdtünk, talán álmodoztak a játékosaim a meccs elején. Ezt követően egyre inkább belejöttünk a meccsbe, s mindenki tette a dolgát a pályán. Végig kontroll alatt tudtuk tartani a meccset. Az utolsó húsz perccel pedig rendkívül elégedett vagyok, s annak is örülök, hogy majdnem minden játékosomnak lehetőséget tudtam adni. Ez egy jó kezdése volt a hétnek, holnaptól az Aalborg elleni Bajnokok Ligája meccsre koncentrálunk.

Mikler Roland: – Az első tizenöt percet nem úgy kezdtük, ahogy azt szerettük volna. Egy hétig a válogatottal készültünk, hatvan perc fókuszált játékkal szerettünk volna visszarázódni a bajnokságba. Ez az első negyedórában nem sikerült, utána azonban jól játszottunk.

Kilvinger Bálint: – Nehéz meccsre számítottunk. A mérkőzés első szakaszában azonban sikerült megvalósítani, amit elterveztünk. A kihagyott tiszta helyzetek miatt van bennem egy kis hiányérzet.

Selymes Tibor: ­­– Ezúttal is fantasztikus hangulatot teremtettek szurkolóink, amiért jár a köszönet. Remekül kezdtünk, ám negyedóra elteltével számos technikai hibát vétettünk, amit könyörtelenül megbüntetett a Veszprém. A harminckét kapott gól nem sok a Telekomtól, a tizenhét lőttel azonban nem lehetünk elégedettek.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2017/18
1. Telekom Veszprém 50
2. MOL-Pick Szeged 46
3. Grundfos Tatabánya KC 42
4. Balatonfüredi KSE 40
5. Sport36-Komló 26
6. Csurgói KK 25
7. CYEB Budakalász 24
8. Dabas KC VSE 20
9. Eger SBS Eszterházy 19
10. B.Braun Gyöngyös 17
11. Ceglédi KKSE 17
12. Ferencváros 16
13. Váci KSE 16
14. Orosházi FKSE- LINAMAR 6
utolsó módosítás 2018. május 06. 21:17
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2017/18
1. Paris Saint-Germain 23
2. Telekom Veszprém 18
3. SG Flensburg-Handewitt 18
4. THW Kiel 16
5. Kielce 15
6. Meskov Breszt 10
7. RK Celje 7
8. Aalborg Handbold 5
utolsó módosítás 2018. március 04. 21:41
tovább »