Feltett szándékuk a győzelem

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2017.10.31
  • 10:01
  • veszpremkosar.hu
Minden tőlük telhetőt megtesznek a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdázói, hogy november 2-án (csütörtök, 17 óra) nyerjenek a Falco KC Szombathely U23 ellen a dr. Hepp Ferenc-emlékkupa 3. fordulójában.

Az NB I/B Piros csoportban szereplő és ott második helyen álló mieink a kupasorozat előző, október eleji körében a Motax-Pápai KC-vel találkoztak és a királynék városában 84-58-ra diadalmaskodtak. A szintén a másodosztályban, de annak a Zöld-csoportjában érdekelt – két győzelemmel és négy vereséggel –, jelenleg a kilencedik pozíciót elfoglaló Vas-megyeiek a legutóbbi kupaderbijükön az Alba Fehérvárt páholták el (95-63).

A leendő riválisnak a bajnokságban még nem termett babér vendégként, mind a négy „vidéki” fellépésüket elvesztették. Ugyanakkor a Durazi Krisztofer, Kucsera Csaba, Kovács Bence és Dancsecs András nevével fémjelzett csapat az említett pápaiakkal a nyugati határszélen elbánt (80-62).

A helyzet egyértelmű: a kupa újabb játéknapján az alacsonyabban rangsorolt szombathelyiek meglepetést okoznának, a továbbjutásra ugyanis Körtélyesi Gergelyék az esélyesebbek. A vetélytárs számára bravúr lenne a siker, ám a ligában egy hónapja veretlen bakonyiak nem hagyják elaltatni magukat: ők ezúttal is harcos, nehéz mérkőzésre számítanak – tudják, hogy „rázós” együttes érkezik a Vetési gimnázium tornatermébe. Noha a teher inkább az ő vállukat nyomja, bizonyítanák, hogy jobb és erősebb klub az övék.

Mérész Csaba vezetőedző felkészített tanítványai mindig a győzelem reményében lépnek pályára, ez a hazai összecsapásaikra különösen igaz. A kulcs most is a védekezésben lesz. Ezen túlmenően fontos lesz megakadályozniuk, hogy könnyű gólokat kapjanak. – Csapatként szeretnénk fókuszálni, amellett, hogy szervezetten támadnánk és védekeznénk. Igazán akkor lehetünk eredményesek, ha kintről és bentről is veszélyesek tudunk lenni – mondták a HOYA-mezesek.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 47
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 46
3. Nyíregyháza Blue Sharks 44
4. Tehetséges Fiatalok Basketball 43
5. PVSK-Kronosz Kiadó 41
6. Vasas Akadémia 41
7. Nagykőrösi Sólymok KE 39
8. MEAFC 38
9. MTK Törökbálint 38
10. Budapesti Honvéd SE 37
11. Calle Pubfood Békés 34
12. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 33
13. Bonyhádi KSE 33
14. Vásárhelyi Kosársuli 32
utolsó módosítás 2018. április 17. 13:20
tovább »