VEDAC: U16-os győzelmek Varasdon

  • atlétika
  • 2017.10.29
  • 10:56
  • VEDAC
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) versenyzői az U16-os válogatottban bizonyítottak.

A jelentős hagyományokkal rendelkező U16 válogatott viadalra Varasdon került sor, melyen a házigazda Horvátország, Csehország, Magyarország, Szlovénia és Szlovákia legjobb serdülőkorú atlétái vettek részt. A versenyen jól szerepeltek a magyarok; az összesített pontversenyben és a lányoknál győzelemmel, a fiúknál a második helyen fejezték be a 31 számból álló találkozót.

A viadalon a VEDAC-os atléták is kitetettek magukért. Lipták Dániel a 4x300 méteres váltóban, Kövér Fanni pedig gerelyhajításban szerezte meg az első helyet. Molnár Attila 300 méteren a harmadik, Zsetnyai Ákos 3000 méteren egyéni csúccsal a 4., Koncz Kata pedig 2000 méteren a 7. helyezést érte el.

– Nagyon meg vagyok elégedve a versenyzők hozzáállásával és a nyújtott teljesítményükkel. Már ilyen fiatalon is komoly megtiszteltetés, ha az ember a magyar válogatottat képviselheti. Nagyon büszke vagyok a versenyzőinkre, mert kihozták magukból a maximumot. Külön köszönet az edzőiknek Mahl Krisztiánnak, Tóthné Stupián Anikónak és Egri-Németh Eszternek, hogy a szezon végén is ilyen komoly felkészültségi szintet tudtak kihozni a tanítványaikból – értékel Török Krisztián, a VEDAC szakmai Igazgatója.