Fél tucat gólt vágott az 1. FCV

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2017.10.26
  • 21:37
Tatai triplázott, Boromisza kettőt lőtt – a veszprémi futsalcsapat csaknem ezer néző előtt aratott fölényes győzelmet a Nyírgyulaj felett az NB I csütörtöki fordulójában.

A megszokott hétfői időponttól eltérően, csütörtökön játszotta élvonalbeli bajnokiját a veszprémi futsalcsapat, amelyhez a szintén hatpontos Nyírgyulaj látogatott. A hétközi bajnoki szépszámú közönséget vonzott, csaknem ezren látogattak ki a Március 15. utcai sportcsarnokba.

Óvatos tapogatózással indult a találkozó, így a játékrész első felében egyik kapu előtt sem alakult ki igazán nagy helyzet. Tataié lehetett volna az első gól, azonban a támadó nagy helyzetben pontatlanul célzott.

A folytatásban a Veszprém egyértelműen átvette a mérkőzés irányítását. A 13. percben Fehér a kapufára fejelte a játékszert, majd ordító helyzetben a kapust találta telibe.

A vendégek is megvillantak: a válogatott Nagy Imre szép mozdulattal, tíz méterről csattanós kapufát lőtt. Ezzel együtt is váratlanul jött a nyírségiek találata, amelyet Lovas sarokkal szerzett a 16. percben (0-1).

Egy perc sem telt el, máris jött a hazai válasz. Tatai lökete még kipattant Végsőről, ám a jó ütemben érkező Fehérrel szemben már tehetetlennek bizonyult a portás (1-1).

Az 1. FCV nagy elánnal harcolt, ami újabb gólt eredményezett a szünet előtt: Tatai remek ütemű átadását Boromisza kotorta be közvetlen közelről (2-1).

Tatai helyzettel indult a második felvonás, ám a baloldalon megiramodó játékos éles szögből mellé lőtt. Egy perc sem telt el a következő hasonló helyzetig, de ekkor már kíméletlenül kilőtte a hosszú alsó sarkot a bakonyiak házi gólkirálya. Tatait továbbra sem tudták tartani a vendégek, aki a 24. minutumban ismét a hálóba bombázott (4-1).

A Nyírgyulaj öt a négy elleni játékra váltva sem tudtak szépíteni, a bakonyiak nagyszerűen védekeztek. Fél óra elteltével aztán ismét a mieink villantak: Fehér labdaszerzését és jó átadását Boromisza váltotta gólra.

A Madarász-csapat magabiztosan, dinamikusan futsalozott, minden tekintetben vendége fölé nőtt. Hat perc volt vissza az összecsapásból, amikor Tatai labdát szerzett a vészkapussal „operáló” riválistól, majd a saját térfeléről a kapuba talált (6-1). Többször már nem rezzentek a hálók, a publikum vastapssal honorálta a nagyszerű veszprémi teljesítményt.

Győzelmének köszönhetően a tabella második helyére ugrott a gárda, amely hétfőn a címvédő, jelenleg harmadik Győrhöz utazik.

Futsal NB I, 4. forduló:
1. FC Veszprém–Nyírgyulaj KSE 6-1 (2-1)
Március 15. utcai sportcsarnok, 900 néző. Vezette: Kovács (Vass, Wittner).
Veszprém: Spandler – Gregus, Fehér, Tar, Bognár. Cserék: Schmidmajer (kapus) Kellner, Tatai, Püspök, Boromisza, Ruzicska, Apatini. Vezetőedző: Madarász János.
Nyírgyulaj: Végső – Faragó, Angyalos, Nagy I., Sánta. Cserék: Opre (kapus), Szabó Á., Hadházi, Tóth B., Lovas, Orosz, Kerti, Sárga. Játékos-edző: Lovas Norbert.
Gólszerzők: Fehér (17.), Boromisza (19., 31.), Tatai (22., 24., 34.), ill. Lovas (16.).

Edzői értékelések

Madarász János: – A játék minden elemében felülmúltuk ellenfelünket. Már az első félidőben több góllal vezethettünk volna, de ekkor még nem tudtuk érvényesíteni a fölényünket. Fordulás után aztán kijavítottuk a hibánkat, s remek játékkal megérdemelt győzelmet arattunk.

Lovas Norbert: – A szezon leggyengébb játékával rukkoltunk elő. Gratulálok a Veszprémnek, amely mind akaratban, mind játékban fölénk nőtt. A fontos lélektani pillanatokból ellenfelünk jött ki jobban, ennek oka, hogy ők akarták a sikert, mi pedig nyuszi módjára futsaloztunk. A végeredmény reális, vendéglátónk a mai estén jobban teljesített nálunk.

Tabellák
Futsal NB I, 'B' csoport
1. Rába ETO Győr 25
2. Swietelsky Haladás VSE 22
3. 1. FC Veszprém 12
4. Aramis SE 8
5. Bőny 8
utolsó módosítás 2018. június 01. 19:48
tovább »
Futsal NB I, 2017/18 alapszakasz
1. MVFC Berettyóújfalu 43
2. Rába ETO Győr 38
3. Swietelsky Haladás VSE 35
4. Dunaferr 35
5. Nyírgyulaj KSE 26
6. 1. FC Veszprém 24
7. Ferencvárosi TC 20
8. Aramis SE 14
9. Debreceni Egyetemi AC 12
10. Bőny 12
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:19
tovább »