Simán kikapott a VLS

  • VLS Veszprém
  • 2017.10.21
  • 16:27
Vérbeli megyei rangadó helyett sima pápai győzelmet láthattak a szurkolók a labdarúgó NB III szombati fordulójában.

Remek idő és szépszámú közönség fogadta a feleket a labdarúgó NB III Veszprém megyei rangadóján. A kiváló formát mutató Pápa zsinórban négy győzelemmel a háta mögött érkezett a középmezőny után loholó Veszprém otthonába.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, rögtön a harmadik percben szögletet harcolt ki a Pápa. Igaz, az első veszprémi ígéretes akcióra sem kellett sokat várni: Polareczki tüzelt tizennyolc méterről a Sánta kapuja mellé.

A folytatásban is a megyei rivális lábán vándorolt többet a játékszer, a VLS játékán érződött a teher, idegesen futballoztak Orbán Tamás tanítványai. A 9. percben meg is zördült a mieink hálója, a játékvezető azonban érvénytelenítette a találatot, a pápaiak sarokrúgása a játéktéren kívülről kanyarodott vissza a mieink ötösére.

A 17. és a 31. percben is bedobásból tudtak veszélyeztetni a vendégek, Szűcs tette a dolgát mindkét alkalommal. A kettő között is pápai oldalról jegyezhettünk fel ígéretes akciót: Srkiba cipelte végig a középpályán, középre érkező lövését könnyedén hárította Szűcs.

Szép játékot mutatott az ellenfél, Baldauf kapott jó passzot sarokkal a tizenhatoson belül. Az életerős löket megpattant egy hazai védőn, majd a felsőlécről hagyta el a játékteret. Óriási helyzet maradt ki, nem úgy, mint a lövést követő szögletnél. Hanzl tekert középre, a megcsúszó labda Szabó elé került, aki öt méterről kíméletlenül a léc alá bombázta a labdát (36. perc: 0-1).

Felébredt a kapott góltól a Veszprém, Kókány tarotta meg a labdát a büntetőterületen, s tálalt Kocsis elé. A veszprémi támadó lövése nem sokkal haladt el Sánta kapuja felett. Kár érte, ez volt a hazaiak legígéretesebb akciója az első félidőben.

Szűcs Lajos vetődött tanítani való módon, Szabó lövésénél volt résen a második félidő elején. A folytatásban a mieink birtokolták többet a labdát, helyzet azonban nem tudott kidolgozni a VLS.

A pápaiak érezhetően a kontralehetőségekre vártak, a 66. percben sikerült is átszáguldaniuk a mieink védelmén. Skriba kapott labdát a tizenhatoson belül, visszahúzós csele után eleresztett labdája pont elfért Szűcs keze és a kapufa között (0-2).

A csereként beálló Jurikot hagyták lőni huszonötről a "szundikáló" hazai védők, a megpattanó lövés becsapta Szűcsöt, harmadik gólját szerezte a Pápai Perutz (76. perc: 0-3).

Nyolc perccel a vége előtt Bognár próbálkozott egy emeléssel, Sánta lehúzta a játékszert. A végjátékban mindkét oldalon adódott még egy lehetőség, több gól azonban nem született. A vendég pápaiak megérdemelten vitték haza a három pontot.

Labdarúgó NB III Nyugati csoport, 11. forduló:
VLS Veszprém–Pápai Perutz FC 0-3 (0-1)
Veszprém, Egyetemi Stadion 350 néző. Vezette: Szommer (Kis, Bati).
Veszprém: Szűcs – Boromisza (Irmes, 59), Gulyás, Felber, Gunther (Szabó B., 51.) – Simon (Hoós, 81.), Kocsis –­ Bene, Bognár, Kókány ­– Polareczki. Vezetőedző: Orbán Tamás.
Pápa: Sánta – Domján, Kovács Sz., Kozma, Böröczky – Nagy B., Hanzl, Skriba (Iványi, 84.), Somogyi, Baldauf (Németh, 60.) – Szabó Zs (Jurik, 72.). Vezetőedző: Marton Miklós.
Gólszerzők: Szabó (36.), Skriba (66), (Jurik, 76.).

Edzői értékelés

Orbán Tamás: – Ellenfelünk minden tekintetben fölénk nőtt a mai napon.

Tabella
Férfi labdarúgás, NB III Nyugati csoport, 2017/18
1. Kaposvári Rákóczi FC 70
2. FC Ajka 64
3. Érdi VSE 57
4. Puskás Akadémia FC II. 53
5. III. Ker. TVE 50
6. Tarr Andráshida SC 48
7. Pápai Perutz FC 46
8. BKV Előre 45
9. Csepel FC 42
10. Videoton FC II. 39
11. Dunaharaszti MTK 33
12. Pénzügyőr SE 29
13. THSE-Szabadkikötő 27
14. Csornai SE 26
15. Gyirmót FC Győr II. 23
16. VLS Veszprém 22
utolsó módosítás 2018. június 03. 22:53
tovább »