Rasovszky újabb parádés világkupa-győzelme

  • úszás
  • 2017.10.15
  • 11:49
  • MÚSZ Facebook
Rasovszky Kristóf folytatta 2017-es menetelését: Setubal és Lac Megantic után immár a harmadik győzelmét aratta az idei FINA nyíltvízi úszó világkupa-sorozatban, ezúttal a kínai Csunanban érkezett elsőként a célba.

A Magyar Úszó Szövetség hivatalos közösségi oldalán kiemelte: nem akármilyen mezőnyben végzett az élen a húszéves veszprémi úszó. Többek között ugyanis sikerült megelőznie az olimpiai bajnok, a júliusi balatonfüredi világbajnokságon 10 km-en szintén aranyérmes holland Ferry Weertmant, az olaszok világbajnokát, Simone Ruffinit, illetve az összetettet vezető másik itáliait, Federico Vanellit. Az elsőségért a 2014-es összetett vk-győztes brazil Allan do Carmóval vívott hatalmas csatát, és végül a célfotó alapján Rasovszky javára ítéltek a bírók.

Rasovszky Kristóf és Olasz Anna

– Viszonylag nagy iramot úsztunk a táv több mint felén, ami nekem kedvezett, de így is nagyon sokan maradtunk az élmezőnyben a második öt kilométerre – nyilatkozta Rasovszky a magyar szövetségnek a viadalt követően. – A hajrában is még vagy tízen haladtunk egymás mellett, azaz iszonyú szoros volt a verseny. A legvégére aztán igazából csak ketten maradtunk a brazil Do Carmóval, és a célfotó szerencsére engem hozott ki győztesnek. Bár kemény csata volt, de összességében elég fair küzdelem ment a vízben. Nagyon örülök ennek a sikernek, így van esélyem, hogy az összetettben az első három között végezzek.

Olasz Anna a 14. lett a hölgyek viadalában.