A kézilabdacsapat is a rászoruló veszprémi család mellé állt

  • Telekom Veszprém
  • 2017.10.12
  • 07:10
  • Gesztesi Ákos - vehir.hu
Szeptemberben fogtak össze Barcelonában és Veszprémben, hogy segítsenek a négy gyermekét egyedül nevelő édesanyának. Most Nagy Lászlóék is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Szeptemberben fogott össze egy magyarok által üzemeltetett barcelonai étterem, a Zonta klub, a Mák Dóri-Divatbemutató kicsit másképp alapítvány és a veszprémi önkormányzat részéről Ovádi Péter képviselő, hogy egy dedikált FC Barcelona mez elárverezésével segítsenek a gyermekeit egyedül nevelő Ildikónak.

A szociális gondozó végzettségű Ildikó két és fél éves kislányát valamint két középiskolás korú fiúgyermekét egyedül neveli, felnőtt lánya már nem él velük. Egyszerű albérletben laknak magas albérleti és rezsiköltséggel. Az édesanya mindent megtesz gyermekeiért, fiai szakmát tanulnak. Pénzügyi nehézségei ellenére rendszeresen fizeti a közüzemi díjakat, nincs elmaradása, lakása tiszta, rendezett, mindent megtett annak érdekében, hogy munkához jusson, jelenleg egy nagy kereskedelmi cégnél dolgozik minimálbérért, pillanatnyilag próbaidőn. Eddig a család bevétele a családi pótlékból és még a fél évig járó GYES-ből, valamint a gyerektartási díjból állt. Ennek kétharmadát költötték lakhatásra, és ha marad a jelenlegi helyzet, annak 40%-át fogja elvinni az albérlet. Elsősorban állandó és megfelelő lakhelyre, és biztos munkahelyre lenne szükségük.

Ovádi Péter és a válogatottságot nemrég lemondó Nagy László csütörtök délelőtt jelentették be, a Telekom Veszprém is elvi támogatását adja a gyűjtéshez. Elmondása szerint a veszprémi kézilabdást személyes okok is motiválják, hiszen korábban számos évet töltött el játékosként a katalán fővárosban.

ovádi péter és nagy lászló a csütörtöki sajtótájékoztatón a veszprém arénában

Elmondta, csapatuk számos jótékonysági ügy mellett áll ki büszkén, ez alól a mostani sem kívétel.

Ovádi Péter szerint biztosan jó helyre kerül a pénz, majd emlékeztetett: a család támogatásának két módja van. Lehetőség van utalni a Mák Dóri-Divatbemutató kicsit másképp alapítványnak, és lehet a Vatera aukciós oldalon is licitálni. Az utóbbira október 14-től október 26-ig van lehetőség.

A kezdeményezésről a szeptemberi sajtóesemény után írtunk részletesebben. Itt a felajánlott mezről is részletesebben lehet olvasni:

Példátlan összefogás egy veszprémi családért - vehir.hu

Egy magyarok által üzemeltetett barcelonai étterem szervez jótékonysági árverést egy rászoruló veszprémi anya és gyermekei részére.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2017/18
1. Telekom Veszprém 50
2. MOL-Pick Szeged 46
3. Grundfos Tatabánya KC 42
4. Balatonfüredi KSE 40
5. Sport36-Komló 26
6. Csurgói KK 25
7. CYEB Budakalász 24
8. Dabas KC VSE 20
9. Eger SBS Eszterházy 19
10. B.Braun Gyöngyös 17
11. Ceglédi KKSE 17
12. Ferencváros 16
13. Váci KSE 16
14. Orosházi FKSE- LINAMAR 6
utolsó módosítás 2018. május 06. 21:17
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2017/18
1. Paris Saint-Germain 23
2. Telekom Veszprém 18
3. SG Flensburg-Handewitt 18
4. THW Kiel 16
5. Kielce 15
6. Meskov Breszt 10
7. RK Celje 7
8. Aalborg Handbold 5
utolsó módosítás 2018. március 04. 21:41
tovább »