Felőrölte az újoncot az 1. FCV

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2017.10.09
  • 20:52
A veszprémi futsalcsapat alaposan megszenvedett a debreceniekkel, de végül otthon tartotta mindhárom bajnoki pontot az NB I hétfői játéknapján.

Idénybeli első hazai bajnokiját az újonc Debrecen ellen vívta a veszprémi futsalcsapat az élvonalban. A felek ellentétes előjelekkel várták az összecsapást, hiszen a mieink a nyitó körben nyerni tudtak az Aramis otthonában, a hajdúságiak viszont kikaptak a Nyírgyulaj vendéglátójaként.

Szépszámú közönség gyűlt össze a találkozóra, amelyen az erőviszonyoknak megfelelően a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést. Tatai már a 3. percben vezetéshez juttathatta volna az övéit, de lemaradt Püspök kiváló átadásáról. Egy perc sem telt el, amikor ismét gólszerzési esély adódott a mieink előtt: Tatai a hatosról lőhetett szabadrúgást, aki Apatinit választotta, ám a labda végül lepattant a debreceniek védőjéről.

A folytatásban is a Madarász-csapat birtokolta többet a játékszert, az ellenfél kontrákra rendezkedett be. Záporoztak is a hazai lehetőségek, Tatai távolról, Gregus közelről tüzelt, a végállomás mindkét esetben Faragó kapus volt.

A játékrész második feléhez érve Tatai kapott hatalmas tapsot, aki szép mozdulattal ollózott kapura, de Faragó ezt is könnyű szerrel hatástalanította. A veszprémiek csúsztak, másztak, minden labdáért megküzdöttek. Jöttek is a helyzetek csőstül, de az utolsó átadásoknál rendre hiányzott a kellő összpontosítás.

Az előző szezonban hosszú ideig vállsérüléssel bajlódó Fehér kétszer is belőhette volna a vezető gólt, de ő sem tudott túljárni Faragó eszén. Az utolsó percben a DEAC-nak is megvolt a lehetősége a góllövésre, szerencsére Spandler résen volt.

Rögtön a második felvonás elején nagy lehetősége adódott a bakonyiaknak, ám Boromisza közeli lövése után sem került a hálóba a játékszer. A Veszprém rátett még egy lapáttal, a roppant szervezetten védekező rivális teljesen beszorult. Bognárék futószalagon alakították ki a veszélyes helyzeteket, a csapat egymást követően rúghatta a szögleteket. A 28. percben egy percen belül két óriási bravúrt is bemutatott Faragó, aki a szerencsével sem állt hadilábon.

A cívisvárosiak a felezővonalat is csak elvétve lépték át, valósággal „felborult” a pálya. Óriási kérdés volt, hogy meddig bírja a nyomást az Elek-csapat. Nos, egészen a 34. percig, amikor is Tatai tíz méterről védhetetlenül a hálóba bombázott (1-0).

Meg kellett mutatni az újoncnak, hogy támadni is tud. S meg is mutatta: Varga Dániel jó ütemű passzát Szabó Péter váltotta gólra három perccel a lefújás előtt (1-1).

A Veszprém hitét ezt sem szegte, újra támadásba lendült a gárda, ami meg is hozta a várt eredményt: a jobb oldalon megiramodó Tatai kíméletlenül kilőtte a bal alsó sarkot (2-1).

A végjátékban kapusukat lehozva öt a négy ellen támadtak a fehér-fekete mezesek, de a játékukba hiba csúszott. A megszerzett labdával Tatai jutott el az üres kapuig, aki önzetlenül Püspökhöz passzolt, utóbbi pedig egy másodperccel a vége előtt beállította a 3-1-es végeredményt.

Második meccsén a második győzelmét aratta az 1. FCV. Madarász János legénysége egy hét múlva ahhoz a Haladáshoz látogat, amely az első fordulóban legyőzte a bajnok ETO-t, a második körben viszont 6-3-ra kikapott a Nyírgyulajtól.

Futsal NB I, 2. forduló:
1. FC Veszprém–Debreceni Egyetemi AC 3-1 (0-0)
Március 15. utcai sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Gál (Kovács G., Török).
Veszprém: Spandler – Tatai, Püspök, Ruzicska, Apatini. Csere: Schmidmajer (kapus), Gregus, Kellner, Fehér, Tar, Boromisza D., Bognár P. Vezetőedző: Madarász János.
Debrecen: Faragó – Esztergomi, Kasuba, Varga D., Buka. Csere: Dobi (kapus), Sándor, Szabó P., Bun, Szentes, Kántor, Tóth A., Györfi. Vezetőedző: Elek Gergő.
Gólszerzők: Tatai (34., 39.), Püspök (40.), ill. Szabó P. (37.)

Edzői értékelések

Madarász János: – Látványosan, jól játszottunk, de elképesztően sok ziccert rontottunk. Nagyon nehezen törtük meg a jeget, de a végén sikerült. A debreceniek is megérdemlik a dicséretet, de úgy vélem, hogy a mai napon mi játszottuk a minőségi futsalt.

Elek Gergő: – Úgy indult a meccs, hogy tíz lesz közte, az első percekben egyáltalán nem tudtuk felvenni a ritmust vendéglátóinkkal. Ezt követően kiegyenlítődött a játék, a félidő második felében már egyenrangú ellenfelek voltunk. A szünet után fizikálisan fölénk nőtt a Veszprém, de így sokáig tartottunk magukat. A végeredmény ellenére is büszke vagyok a játékosaim küzdőszellemére, igaz, taktikailag még jelentős a lemaradásunk.

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 18
2. 1. FC Veszprém 18
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 2
utolsó módosítás 2019. május 14. 00:38
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 13. 00:00
tovább »