Hétszázan versengenek az idei Köztársaság Kupán

  • atlétika
  • 2017.10.04
  • 10:32
Immáron huszonnyolcadik éve látja vendégül Veszprém megye fiatal atlétáit a Köztársaság Kupa. Idén hat atlétikai számban: rövid- és hosszútáv futásban, kislabdahajításban, súlylökésben, magas- és távolugrásban mérik össze tudásukat megyénk általános iskolás diákjai.

Az esemény szerda délelőtti ünnepélyes megnyitóján Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a fiatalokat. Felszólalásában azon testnevelőtanárok, pedagógusok és szervezők érdemeire hívta fel a figyelmet, akik nélkül nem működhetne közel harminc éve ez a rendezvény.

Polgárdy Imre

Az eseménynek otthont adó Veszprém város alpolgármestere, Némedi Lajos is kiemelte a szervezők érdemeit, majd a gyerekekhez szólt. ­– Ezen a napon ti, fiatal sportolók vagytok a legfontosabbak. Szívből kívánom nektek, hogy érezzétek jól magatokat, s hogy jó élményekkel, eredményekkel gazdagabban térjetek haza.

Némedi Lajos

Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója elárulta, azon dolgoznak, hogy eleget tegyenek annak a felmerülő igénynek, amely a középiskolás korosztályt is bevonná a versengésbe.

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is a veszprémi Egyetemi Stadionban gyűlik össze az ifjúság, hogy megmérkőzzenek egymással. A hétszáz versenyző rövid- és hosszútáv futásban, kislabdahajításban, súlylökésben, magas- és távolugrásban próbálhatja ki magát az egésznapos viadalon, melynek zökkenőmentes lebonyolítását a Báthory iskola szervezőcsapata biztosítja. Csapatversenyt is hirdettek: a versengő iskolák diákjai egy pontversenyben is részt vesznek. A szerzett pontok összesítése után pedig fény derül arra, hogy melyik köznevelési intézmény a legsportosabb megyénkben.