Gyorsabban és pontosabban

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2017.09.27
  • 07:47
  • veszpremkosar.hu
A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdázói azon vannak, hogy szeptember 27-én (szerda, 17 óra) megmutassák valódi tudásukat a Calle Pubfood Békés ellen. A balul sikerült évadnyitójuk után, idehaza csakis a diadal elfogadható tőlük.

A holtidényben jelentősen átalakult mieink elvéreztek az átszervezett NB I/B Piros-csoport rajtján – a Nyíregyháza Blue Sharks otthonában kaptak ki (74-69). Pedig a mérkőzés elején minden mozzanat arról árulkodott, hogy a vendégek nagyobb játékerőt képviselnek, ám a második negyed után futószalagon puskázták el a lehetőségeiket, időnként egyszerűen csődöt mondtak. A temérdek kihagyott próbálkozás „persze” megbosszulta magát: az önbizalomhiányban szenvedett és rossz döntéseket hozott sportolók dobóteljesítménye alaposan visszaesett, az ellenfél pedig vérszemet kapott. Zavaros lett a bakonyiak közötti összhang, nem igazán értették meg egymást a pályán. Ugyan hangyaszorgalommal feljebb jöttek, a záró felvonásban a vezetést is átvették, de mert a nagyszünet után gyengén muzsikáltak, a gépezetükben többször volt „áramkimaradás”, az észak-alföldiek nem érdemtelenül húzták be a párharcot.

A következő körben a békésiek ellen javíthatnak, a rivális jelenleg egy győzelemmel (–Vasas Budapest 81-72, otthon) és egy vereséggel (–Bonyhádi KSE 85-80, idegenben) áll. A soraikban főként Koma Dánielre, Nagy Balázsra, Kertész Dánielre, Hajdú Mártonra, a szerb Daniel Krsticre és a magyar színeket képviselő Adebayo Osiyemire érdemes figyelni.

Hegedűs Gergelyéknek aligha a vasárnapi volt a szezonbeli derbijük, bizton állíthatjuk: annál sokkal jobban is tudnak játszani. Sem csapatként, sem egyénileg nem tudtak annyi energiát mozgósítani, amennyi a sikerhez elengedhetetlen. Persze a második félidei szétesésük már a múlt részét képezi.

– Megbeszéltük a hétvégén történteket, immár a szerdai csatára fókuszálunk, s tisztában vagyunk azzal, hogy most is nehéz dolgunk lesz – mondta Mérész Csaba vezetőedző. A békésiek jó játékosállománnyal rendelkeznek, valószínűleg ellenük is megizzadunk. Ugyanakkor bízom a srácokban, hogy most aztán a Vetési gimnáziumban odateszik magukat. Az alap, hogy – ha netán nem is megy a játék – hatalmas szívvel harcoljanak. A múltkorinál sokkal nagyobb erőbedobással kell viaskodnunk, többet futnunk, egyszerűen nem hiányozhat belőlünk az átütőerő. Védekezésben még szigorúbban akarunk játszani, támadásban pedig felgyorsulni és jobban összpontosítani. Minden győzelem sokat számít, számunkra pedig valamennyi bajnoki rendkívül fontos. Jöjjenek hát a helyi sportbarátok és szurkoljanak nekünk, az első diadalunk kivívásához!

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 47
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 46
3. Nyíregyháza Blue Sharks 44
4. Tehetséges Fiatalok Basketball 43
5. PVSK-Kronosz Kiadó 41
6. Vasas Akadémia 41
7. Nagykőrösi Sólymok KE 39
8. MEAFC 38
9. MTK Törökbálint 38
10. Budapesti Honvéd SE 37
11. Calle Pubfood Békés 34
12. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 33
13. Bonyhádi KSE 33
14. Vásárhelyi Kosársuli 32
utolsó módosítás 2018. április 17. 13:20
tovább »