Madarász új csapatot épít

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2017.09.10
  • 14:50
Kilenc távozó, nyolc érkező az NB I-es rajtra készülő 1. Futsal Club Veszprémnél. Madarász János nem gondolkodik helyezésekben, formálódó együttesének fő célja a folyamatos fejlődés.

Alaposan kicserélődött kerettel vág neki az október elején kezdődő idénynek a Veszprém NB I-es futsalcsapata. Finta Péter visszavonult az aktív játéktól, Boromisza Gábor és Sárdi Máté is befejezte futsalkarrierjét (előbbi a VLS Veszprém, utóbbi a Tihany nagypályás csapatára koncentrál a jövőben), Füzy Zsolt Csömörre, Gulyás Márk pedig a TF-hez igazolt. Az egyesület négy, első osztályú rutinnal is rendelkező fiatalja – Petróczi Márton, Hoffer Levente, Erdősi Xavér és Sándor Dániel – egyaránt budapesti tanulmánya miatt hagyta el a klubot.

Képgalériánkért kattintson a fotóra!

Ami az érkezőket illeti, Ruzicska Attila és Gregus Richárd az NB II-es Romhánytól igazolt a királynék városába. A korábbi négyszeres felnőtt válogatott Apatini Márk az NB I-ből kieső Göcsej, Kellner Károly pedig a Győr U20-as csapatát hagyta ott a bakonyiak hívó szavára. Saját utánpótlásbázisából is merített a klub: Bencsik Ádám, Ihász Bence, Hegedűs Ábel és Varga Ádám az előző idényben bronzérmet szerző U20-as csapatból került a felnőttek közé.

– Gregusnak és Ruzicskának is rengeteg tanulnivalója akad még, de mindketten nagyon koncentrálnak az edzéseken. Apatini remek játékos, az érkezők közül jelenleg ő tud a legtöbbet a futsalról, de még ő sem számít „kész” játékosnak. A fiataljainknak viszonylag könnyebb dolguk van, hiszen az U20-as együttesben hasonló munka folyik, mint a felnőtteknél. Igaz, a játéksebesség és a gondolkodás gyorsasága náluk még akadozik – beszélt ez érkezőkről Madarász János vezetőedző, aki Bencsik Ádámra külön is felhívta a figyelmet.

Véleménye szerint a fiatal játékos elképesztő tehetség, óriási értéke lehet a magyar futsalnak. Mint mondta, Bencsikben megvan a kellő csibészség, figyelem és technikai tudás ahhoz, hogy kiváló játékossá váljon.

Kilenc távozó, nyolc érkező – nem túlzást tehát azt állítani, hogy az 1. FCV mesterének új csapatot kell építenie az augusztus közepén megkezdett hathetes felkészülés során. – Valóban így van, s egyáltalán nincs könnyű dolgom. Én azonban élvezem a munkát, s jól érzem magam a fiúkkal. Sorra játsszuk az edzőmérkőzéseket. Legutóbb olyan teljesítményt nyújtott az alakulat, hogy nem győztem tapsolni. Jó úton haladunk afelé, hogy masszív, dinamikus, kellemetlen csapattá váljunk. Ha ez a fejlődés nem áll meg, mindenki meg fog szenvedni ellenünk. Vannak ugyan hullámvölgyeink, de az eddig eltelt időszakban összességében többet kaptam, mint amit vártam – húzta alá a szakember, aki konkrét helyezést illető célkitűzésről még nem tudott beszélni.

– Úgy vélem, hogy a Győr és a Dunaferr mellett a Berettyóújfalu és a Szombathely is nagyon erős lesz idén. Feltétezésem szerint az Aramis és a Nyírgyulaj együttesével képviselhetünk egy kategóriát. A Debrecen, a Bőny és a Ferencváros pedig várhatóan kevésbé lesz masszív, mint mi. Jelen pillanatban nem gondolkodunk helyezésekben. A folyamatos fejlődés a célunk, s meglátjuk, hogy ez a keret mire lesz képes. Négy éve dolgozom itt, háromszor végeztünk közvetlenül a legjobbak mögött, a negyedik helyen, s egyszer ötödik helyen. Ebben az évben lesz a legnehezebb dolgom, de nagyon akaratos ember vagyok, nem akarom az eddigieknél alább adni. Keményen dolgozunk. Bízom benne, hogy ebből a keretből is egy erős gárdát tudok gyúrni.

Cél az Európa-bajnokság – veszprémiek nélkül

Az első osztályú bajnokság idén a szokottnál később, október elején kezdődik (az 1. FCV az Aramis vendégeként kezd majd). A magyar válogatott – amelynek keretében nincs veszprémi futsalos – Lengyelország ellen játszik pótselejtezőt (az első meccset szeptember 12-én Miskolcon, a visszavágót pedig két héttel később Koszalinban rendezik). A párharc győztese kijut a 2018-as szlovéniai kontinenstornára.

– Csalódott voltam a bő keret kihirdetésekor, hiszen csak a Bőny és a Veszprém nem delegált játékost a nemzeti együttesbe. Mindez érthetetlen számomra, hiszen folyamatosan ott vagyunk a legjobbak között. Meggyőződésem, hogy nekünk is van olyan játékosunk, akik befért volna a bő keretbe, de természetesen elfogadjuk a kapitány döntését. Ami az esélyeket illeti, úgy vélem, hogy a magyar válogatott taktikailag előbbre jár a lengyelnél, s csapatként is erősebb ellenfelénél. Kudarcnak tartanám, ha nem jutnánk ki az Eb-re.

Tabellák
Futsal NB I, 'B' csoport
1. Rába ETO Győr 25
2. Swietelsky Haladás VSE 22
3. 1. FC Veszprém 12
4. Aramis SE 8
5. Bőny 8
utolsó módosítás 2018. június 01. 19:48
tovább »
Futsal NB I, 2017/18 alapszakasz
1. MVFC Berettyóújfalu 43
2. Rába ETO Győr 38
3. Swietelsky Haladás VSE 35
4. Dunaferr 35
5. Nyírgyulaj KSE 26
6. 1. FC Veszprém 24
7. Ferencvárosi TC 20
8. Aramis SE 14
9. Debreceni Egyetemi AC 12
10. Bőny 12
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:19
tovább »